שתף קטע נבחר

 

הערב: דיון דחוף במועצת הביטחון בנוגע לעזה

מועצת הביטחון של האו"ם נענתה לבקשת מדינות ערב לקיים דיון דחוף בנוגע למצב ברצועה. מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, טילפן לראש הממשלה, אהוד אולמרט, והביע את דאגתו. בישראל לעומת זאת מביעים שביעות רצון מתוצאות המהלכים האחרונים: "המסר שלנו הובהר. ירי הקסאם פחת באופן משמעותי", אמר גורם ביטחוני-מדיני

מועצת הביטחון של האו"ם נענתה הלילה (יום ג') לבקשתם של שרי החוץ של הליגה הערבית ותקיים אחר הצהריים דיון דחוף בנוגע למצב ההומניטרי ברצועת עזה. אמש נועדו שרי הליגה הערבית לישיבת חירום, ובה דנו בנעשה בעזה.  

 

המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, אמר כי הוא מקווה שהמועצה תקבל החלטה המביעה דאגה מהמצב ברצועה ותדרוש מישראל "להסיר את המצור המשתק, הפוגע באוכלוסיה הפלסטינית האזרחית". לדבריו, "חברי הליגה הערבית ביקשו ממועצת הביטחון לנקוט בצעדים המתאימים לשים קץ לתקיפות נגד אזרחינו, בעיקר ברצועת עזה". מועצת הביטחון היתה אמורה להתכנס ביום רביעי לדון בנעשה במזרח התיכון, והדיון הוקדם להערב. 

    

אמש טילפן מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, לראש הממשלה, אהוד אולמרט, והביע את דאגתו מהמצב בעזה. בישראל דווקא מרוצים מתוצאות הסנקציות: "אחרי מתקפה של עשרות קסאמים ביום, שלשום נורו ארבע רקטות לעבר ישראל ואתמול עוד כמה רקטות בודדות. זה אומר שהמסר נקלט", אמר ל-ynet גורם מדיני-ביטחוני.

 

"המסר שלנו הובהר. גם חמאס הבין את המשוואה. המשך הירי יגרור לחץ ישראלי, לא רק צבאי, אלא גם אזרחי. אמנם, הודענו שלא נגרום לאסון הומניטרי ולא נעשה זאת. אבל ברור להם שהם לא יזכו לדלק ולמותרות. נעביר סולר לתחנת הכוח וגם תרופות. אך דלק למכוניות לא יעבור וכך גם טובין אחרים. המחווה החד פעמית נועדה לסייע לאוכלוסיה האזרחית, הרי איננו רוצים לפגוע לשווא בחפים מפשע. אבל התנאי היה ונותר, שמניעת ירי תאפשר חזרה לשגרה ברצועת עזה".

 

ביום חמישי הכריז ברק על המצור, אך בעקבות הלחץ הבינלאומי הוחלט להרפות מעט מהסגר. ברק ייצא היום לפריז, שם ייפגש עם נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, וראש ממשלת צרפת, פרנסואה פיון. לאחר הפגישות בצרפת ימשיך שר הביטחון לכינוס הבינלאומי בדאבוס. 

 

הסולר, שיסופק דרך המעברים, מיועד לספק דלק לתחנת הכוח המספקת כמעט 30 אחוזים מתצרוכת החשמל של רצועת עזה. רוב החשמל מסופק על ידי ישראל והיתרה על ידי מצרים. כמו כן תאפשר ישראל הכנסת תרופות לעזה.

 

הפלסטינים: צעד לא מספיק

ומה אומרים ברשות הפלסטינית? דובר ממשלת החמאס, טאהר א-נונו, טוען כי החלטת ישראל היא פתרון זמני ולא מספיק. "היא תוצאה של הלחץ העממי, הן בשטחים והן בעולם הערבי, ותוצאה של לכידות התושבים ברצועה". הדובר הוסיף כי בישראל רצו בראש ובראשונה לצמצם את הזעם של הפלסטינים והזעם בעולם הערבי, "אבל חידוש אספקת הדלק אינו מספיק כי הדלק הוא חלק קטן מן המצור, ומפני שהמעברים ימשיכו להיות סגורים". א-נונו קרא למנהיגי העולם הערבי ליישם את החלטות הליגה הערבית לשבירת המצור על רצועת עזה.

 

לעומת ממשלת חמאס ברצועה, בירך ראש הלשכה המדינית של הארגון, חאלד משעל, על ההחלטה. בריאיון לתחנת הטלוויזיה של חמאס אמר משעל כי החידוש הצפוי של הדלק, "הוא צעד שנועד לתקן טעות ועוול". הוא בירך על המאמצים "של כל מי שבגדה המערבית ובעולם וכל הארגונים שפעלו למען ההחלטה הזו". לדבריו, "האחים בהנהגה המצרית מסרו כי המשבר ייפתר מחר (יום ג' - ע.ו ) ואמרתי להם שהמטרה צריכה להיות הסרת המצור מעל הרצועה".

 

ברחוב הפלסטיני החלה תחרות על הקרדיט על ההקלה במצור. בעוד כלי התקשורת המזוהים עם החמאס טענו כי ההחלטה נובעת מן הלחץ העממי והציבורי, כלי התקשורת של הפתח מצטטים את דובר הנשיאות הפלסטינית נביל אבו רודיינה, שמייחס את ההחלטה למאמצי שכנוע רבים שהשקיע הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו מאזן) מול מנהיגי העולם, כולל ישראל.


פורסם לראשונה 21/01/2008 23:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין חשמל. יש נרות
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
אין דלק בתחנות
צילום: רויטרס
ברק. יוצא לצרפת
צילום: אורי פורת
מומלצים