המדינה לבג"ץ: המאחז מיגרון יפונה עד אוגוסט
עד למועד המצוין, תנסה המדינה להגיע להבנות עם המתנחלים בדבר פינוי מרצון. במערכת הביטחון מעריכים שהפינוי עצמו ילווה בהתנגדות עזה
המדינה תפנה את המאחז מגרון שליד עופרה עד אוגוסט 2008. כך נמסר היום (ד') בהודעת פרקליטות המדינה לבג"ץ. "אנו מבקשים לעשות את הפינוי בהבנה עם המתנחלים, אך אם הדבר לא ייצא אל הפועל, נפעל בכוח", אומרים גורמים מדיניים.
"ראש הממשלה ושר הביטחון החליטו כי המאחז מגרון, הממוקם על מקרקעין פרטיים של תושבים פלסטיניים, יפונה בתוך שישה חודשים", לשון ההודעה. "ראש הממשלה ושר הביטחון גם החליטו, כי בתוך פרק הזמן האמור, ייעשה ניסיון לפנות את התושבים באופן מוסכם לאתר אחר, שהוא זמין מבחינה חוקית ותשתיתית".
עוד נמסר בהודעה, החתומה בידי עו"ד ענר הלמן, הממונה על הבג"צים בפרקליטות המדינה: "במהלך התקופה האמורה ייעשו צעדים מהותיים להתפנות מרצון מהמאחז מגרון. מערכת הביטחון שומרת לעצמה את הזכות לבקש מבית-המשפט הנכבד אורכה נוספת לפינוי המאחז מגרון, שיהיה בה כדי לאפשר את ההליכים לפינויו".
תשובת המדינה ניתנה בעקבות עתירת עו"ד מיכאל ספרד ושלומי זכריה, בשם
התושבים הפלסטינים. "המאחז הוקם תוך הסגת גבול ופלישה לשטח פרטי ללא כל היתר מבעלי הקרקע או מהרשויות", נכתב בעתירה. "העותרים דיווחו על הפרות החוק באופן שוטף למינהל האזרחי, וביקשו חזור ובקש שהרשויות יתערבו כדי להפסיק את הפגיעה בקניינם הפרטי. למרות זאת, כל הרשויות המופקדות על אכיפת החוק על ישראלים בגדה, לא נקטו את הפעולות הנדרשות כדי למנוע את הבנייה והאכלוס ולפנות את הפולשים".
בשל גילוי דעת רבני, והעובדה שהמאחז כבר הפך לסמל - במערכת הביטחון מעריכים שהפינוי ילווה בהתנגדות עזה.
במועצת יש"ע אמרו בתגובה: "בחודשים האחרונים הביעו נציגי המתיישיבים נכונות מלאה לפתרון כל סוגיית המאחזים בהידברות. בדיונים מול משרד הביטחון מתברר שניתן היה להגיע לסיכומים בנושא, אלא שהשיתוק שאוחז בדרג המדיני מנע זאת ועל כן הודעת המדינה לבג"ץ שמטילה את האחריות באופן עקיף על המתיישבים, מצערת ומקוממת".
בשלום עכשיו אמרו ש"תשובת המדינה בעניין מגרון איננה מספקת. על-פי הנאמר, במקום לפנות את המאחז, מתכננת המדינה להעתיקו למקום אחר ובכך לרצות את הנהגת המתנחלים. לוח הזמנים שהוקצב יאפשר למדינה להמשיך לגרור רגליים ולאפשר דחיות נוספות בעתיד".