לבני למשפחות שכולות: אינני חלק מהקמפיין שלכן
במשך יותר משעתיים נועדה שרת החוץ, ציפי לבני, עם נציגי חיילי המילואים והמשפחות השכולות, המנהלים מסע ציבורי נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, וקוראים להדחתו עם פרסום דו"ח וינוגרד בעוד שלושה ימים. לבני: "לדעתי נתנו פרשנות לא נכונה לפגישה"
שרת החוץ, ציפי לבני, הבהירה הערב (יום א') לבני המשפחות השכולות וחיילי המילואים שעמם נועדה בלשכתה: "אני לא משתתפת בפגישה הזאת כחלק מהקמפיין שחלקכם מנהלים". הפגישה נמשכה יותר משעתיים, ובה אמרה לבני: "אני מודעת לכך שיש משבר אמון בין הציבור להנהגה, אך צריך שלא יהיו מחנות נפרדים - חיילי מילואים, משפחות שכולות וההנהגה".
גורמים בלשכת שרת החוץ הגדירו את הפגישה "מרגשת ואישית". היא הקשיבה לכל אחד מהם ואמרה שעצוב אם הם סבורים שעשו להם דה-לגיטימציה: "צריך להקשיב לכם ולשמוע אתכם".
לאחר הפגישה עם השרה ציפי לבני (צילום: גיל יוחנן)
לדברי אנשי לשכתה, השיחה עסקה בערכים ובסיפוריהם האישיים של נציגי המילואימניקים והמשפחות השכולות: "ביקשתם את הפגישה, חשוב שתשמיעו את דבריכם ואני מעוניינת לשמוע", אמרה להם לבני, "היה לי ברור שתהיינה פרשנויות שלא מהעניין. זה לא עניין ולא מעניין אותי. אני נפגשת עם אנשים גם במקרים אחרים. זה המינימום הנדרש ממני כחברת ממשלה, לשמוע את מי שמושפע מההחלטות האלה. בהקשר הזה אמרתי, כל אחד ייתן את הזווית שלו".
על-פי שני הצדדים, הפגישה נערכה באווירה טובה וחמימה. שלושה מנציגי המשפחות השכולות ועוד ארבעה מנציגי חיילי המילואים, הציגו את טענותיהם. "היתה פגישה מאד חשובה. אני בהחלט מאמין שהדברים שלנו השאירו עקבות שייגרמו לה לקבל החלטה ראויה ", אמר בתום הפגישה האב השכול דוד איינהורן.
"היא הבינה את עומק משבר האמון. לא נכנסנו לשיקולים פוליטיים ולא דיברנו על חלופות לאולמרט. ביקשנו ממנה לקרוא את הדו"ח באופן מלא, ולנו ברור שאחרי שהיא תקרא את הדו"ח, היא תסיק את המסקנות ותהיה אמיצה כפי שהיתה אמיצה לקבל אותנו היום, וכפי שנהגה אחרי דו"ח הביניים.
תומר בוהדנה: דיברנו עם אדם שמבין מנהיגות
הפצוע מהמלחמה, תומר בוהדנה, סיכם: "הרגשנו שדיברנו עם אדם שמבין מהי מנהיגות ומהי אחריות. אני רוצה להאמין שהיא תעשה את השיקולים הנכונים לטובת המדינה ולטובת הנורמה הערכית שצריכה להשתרש בחברה הישראלית".
מוקדם יותר נפגשו נציגי המילואימניקים והמשפחות השכולות עם שר התשתיות, בנימין בן אליעזר, שאמר להן שאם דו"ח וינוגרד יהיה קשה, מפלגת העבודה תתבע את החלפת ראש הממשלה. אם זה לא יקרה, הבטיח בן אליעזר שהעבודה תפתח במו"מ מול כל סיעות הבית לקביעת תאריך מוסכם לבחירות. בכל מקרה, אמר השר בפגישה כי "מפלגת העבודה תעשה מה שטוב ונכון למדינה - בראש ובראשונה שיקום הצבא ומוכנותו לאתגרים הבאים, והמשך המו"מ המדיני מול הפלסטינים".
השר הודה להם על שבאו, ואמר לאב השכול דוד איינהורן כי הוא משתתף בצער בנו. "את החלל שלך לא נוכל למלא לעולם. ב-2002 הייתי יו"ר מפלגת העבודה ושר ביטחון, אז לא היססתי לקום ולעזוב את הממשלה וכך גם היום. להזכירכם, בזמן המלחמה אמרתי דברים קשים מאוד על ההתנהלות בזמן המלחמה וניתן לבדוק זאת. אני גם הייתי הראשון שתבע את פיטורי הרמטכ"ל".