בוש לאיראן: נתעמת עם מי שמאיים על ארה"ב
בנאומו האחרון על מצב האומה בפני שני בתי הקונגרס, שיגר נשיא ארה"ב מסר לטהרן לפיו ארה"ב תתעמת עם מי שמאיים על חייליה ותעמוד לצד בנות בריתה במזה"ת. "השעו את העשרת האורניום בצורה שנוכל לוודא זאת ולפתוח במו"מ", אמר. בוש התייחס גם לתהליך המדיני וקרא להשגת הסכם בין ישראל לפלסטינים עד סיום כהונתו
נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, שב והזהיר הלילה (יום ג') את איראן כי "אמריקה תתעמת עם אלה שמאיימים על חייליה, תעמוד לצד בנות בריתה ותגן על האינטרסים החיוניים במפרץ הפרסי". בנאומו האחרון על מצב האומה בפני שני בתי הקונגרס, פנה בוש לעם האיראני והסביר: "המסר שלנו אל העם האיראני ברור: אין לנו מריבה אתכם, אנחנו מכבדים את המסורת וההיסטוריה שלכם ומחכים ליום שבו תשיגו את החופש שלכם".
"איראן מממנת ומאמנת מיליציות בעיראק, תומכת במחבלים של חיזבאללה בלבנון ועומדת מאחורי מאמצי חמאס לחבל בשלום בארץ הקודש. טהרן מפתחת טילים בליסטיים בטווח גדל", אמר.
בנוסף, קרא בוש למנהיגים האיראנים להשעות את תוכנית הגרעין. "השעו את העשרת האורניום בצורה שיהיה ניתן לוודא זאת ואז נוכל להתחיל במשא ומתן. כדי להצטרף לקהילה הבינלאומית תצטרכו להתוודות על הכוונות הגרעיניות ומעשי העבר, להפסיק את הדיכוי מבית ולהפסיק את התמיכה שלכם בטרור בחוץ".
בין המשתתפים באירוע בקונגרס, היו גם שני סנאטורים שאחד מהן עשוי לשאת את הנאום על מצב האומה בשנה הבאה – הילארי קלינטון וברק אובאמה הדמוקרטים.
בוש התייחס גם לתהליך המדיני ושב והדגיש את הצורך בהשגת הסכם בין ישראל לבין הפלסטינים עד לסיום כהונתו בינואר 2009. "נעשה ככל יכולתנו לעזור לצדדים להשיג הסכם שלום, שיגדיר את המדינה הפלסטינית עד הסוף השנה. הגיע הזמן שבארץ הקודש יחיו ישראל הדמוקרטית ופלסטין הדמוקרטית זו לצד זו בשלום".
"הפלסטינים בחרו נשיא שמכיר בכך שעימות מול הטרור חיוני להשגת מדינה שאזרחיה יוכלו לחיות בכבוש ובשלום עם ישראל. לישראל יש מנהיג שמכיר בכך שמדינה פלסטינית דמוקרטית תהיה מקור לביטחון יציב. הבטחתי לשניהם שאמריקה תעשה כל מה שנוכל לעזור להם להשיג שלום".
מכוח לוחם לכוח תומך
בהתייחס למלחמה בעיראק, אמר נשיא ארה"ב: "העם העיראקי נוכח במהירות שמשהו דרמטי קורה. אלה שחששו שארה"ב מתכוונת לנטוש אותם, ראו במקום זאת את הכוחות שלנו נעים לתוך השכונות, מנקים את קיני המחבלים ונשארים להבטיח שהאויב לא יחזור. המתקפה האמריקנית-עיראקית השיגה תוצאות שמעטים מאיתנו דמיינו רק לפני שנה. היו שהכחישו שהמתקפה מצליחה, אבל בקרב המחבלים אין כל ספק. אל-קאעידה במנוסה בעיראק. האויבים שלנו בעיראק הוכו קשות, אך הם עוד לא הובסו ואנחנו עדיין יכולים לצפות ללחימה קשה".
בוש אף התייחס לתוכניות ממשלו בעיראק בשנת כהונתו האחרונה ואמר כי "המטרה האמריקנית ב-2008 היא להפסיק להיות הכוח המבצעי המוביל בעיראק ולהתחיל לפעול יחד עם הכוחות המקומיים, לקראת מצב שבו העיראקים יילחמו והאמריקנים יעברו למשימות תמיכה. אנחנו חייבים לעשות את העבודה הקשה היום, כדי שבעוד שנים יוכלו אנשים להביט לאחור ולומר שהדור הזה התעלה, ניצח בקרב, והותיר אחריו יותר תקווה אזורית ואמריקה בטוחה יותר".
נושא שמעניין יותר את הציבור האמריקני בימים אלה, הוא המצב הכלכלי המידרדר. לחלק זה הקדיש בוש את עיקר דבריו. "בשולחנות חדרי האוכל ברחבי המדינה, קיימת דאגה מעתיד הכלכלה שלנו. לטווח רחוק, האמריקנים יכולים להיות בטוחים לגבי הצמיחה הכלכלית. הצמיחה שלנו תלויה ביכולתנו למכור סחורות אמריקניות, יבולים ושירותים ברחבי העולם", אמר בוש ועודד את האמריקנים לייצר סחורות תוצרת אמריקה. הוא ביקש מהקונגרס לאשר בהקדם תוכנית שגיבש הממשל בהיקף של 150 מיליארד דולר להקלות במס למשפחות ועסקים.
בהתייחס לסוגיית ההתחממות הגלובלית והדרכים ליצירת אנרגיה עתידית נקייה, קרא נשיא ארה"ב ליצירתיות ולחדשנות אמריקנית. "הביטחון שלנו, השגשוג שלנו ואיכות הסביבה שלנו, מחייבים להוריד את התלות שלנו בנפט", אמר בוש וקרא "ליצור קרן בינלאומית לטכנולוגיה נקייה, שתסייע למדינות מתפתחות כמו סין והודו, לעשות שימוש גדול יותר במקורות של אנרגיה נקייה".