שתף קטע נבחר

הממשלה אישרה הקמת יישוב חדש בואדי ערה

על גבעה שהייתה היאחזות נח"ל התיישבו לפני שלוש שנים כ-30 משפחות במטרה לאזרח את המקום. בג"ץ מתח ביקורת על המהלך וגם היועץ המשפטי לממשלה טען שאינו חוקי. על פי תוכנית המתאר, השטח יועד להישאר פתוח ומיוער. ימים ספורים לפני דיון נוסף בבג"ץ אישרה הממשלה את איזרוח היישוב. החברה להגנת הטבע: הממשלה נותנת הכשר להתיישבות בלתי חוקית תוך פגיעה בשטחים הפתוחים

הממשלה אישרה אתמול (א') את הקמתו של יישוב חדש באזור ואדי ערה, חרף העובדה שסוגיית הקמת יישוב במקום תלויה ועומדת בבג"ץ, חרף התנגדות היועץ המשפטי לממשלה למהלך.

 

מדובר בהתיישבות הנמצאת על גבעה כ-800 מטר מזרחית ליישוב חריש, על שטח שהיה בעבר היאחזות הנח"ל עירון. את המבנים של ההיאחזות הצבאית איכלסו לפני כשלוש שנים כ-30 משפחות במטרה לאזרח את המקום ולהקים בו יישוב חדש, שלא אושר על יד שום גורם תכנוני וממשלתי. על פי תוכניות המאתר המקורית, האזור מיועד להיות שטח טבעי פתוח ושטח מיוער, וכן לכלול גם שטחי חקלאות.

 

מיד לאחר מכן, במרס 2006, עתרה החברה להגנת הטבע לבג"ץ כנגד היועץ המשפטי לממשלה, משרד הביטחון, מינהל מקרקעי ישראל וגורמים נוספים בטענה שמדובר במהלך לאיזרוח ההיאחזות באופן בלתי חוקי. לפני מספר חודשים התקיים דיון בנושא בבג"ץ, ובית המשפט מתח ביקורת על התנהלות המדינה בעניין. בעקבות הבג"ץ פסק גם היועץ המשפטי לממשלה כי מדובר בהתיישבות בלתי חוקית וכי על המתיישבים לפנות את המקום.

 

בחברה להגנת הטבע אומרים כי גם השר להגנת הסביבה, גדעון עזרא מתנגד להקמת יישוב חדש במקום, על חשבון השטחים הפתוחים. ובנוסף, גם מוסדות התיכנון מתנגדים להקמת יישוב קבע במקום. בחודשים האחרונים קידמה הוועדה המחוזית לתכנון ובניה במחוז חיפה תוכניות להקמת שכונה חדשה למען המתיישבים בהיאחזות בשולי היישוב חריש.

 

ביום חמישי אמור להתקיים בבג"ץ דיון בעניין אולם בינתיים, כאמור, אישרה הממשלה הקמת יישוב אזרחי במקום.

 

החברה להגנת הטבע: הממשלה לועגת לשלטון החוק

חגית הלמר, היועצת המשפטית של החברה להגנת הטבע, אמרה כי החלטת הממשלה שמה ללעג ולקלס את שלטון החוק כמו גם את מוסדות התכנון. "מצד אחד היועץ המשפטי לממשלה מצביע על אי חוקיותו של היישוב וטוען כי יש לפנותו, ומצד שני הממשלה מחליטה לאשר את איזרוחו. ממשלת ישראל מעניקה פרס להתנהלות בלתי חוקית ובכך פותחת דלת לאיום ממשי על עתיד השטחים הפתוחים בישראל".

 

בחברה להגנת הטבע הדגישו כי כמה מאות מטרים מהמקום, ביישוב חריש, תכננה המדינה יישוב לעשרות אלפי משפחות והשקיעה מאות מיליוני שקלים בתשתיות, אלא שכיום מתגוררות בו כמה מאות משפחות בלבד. "במקום לפתח יישוב קיים, המשווע לחיזוק, מקימים בסמוך יישוב חדש, ועוד באופן בלתי חוקי. נוצר כאן מצב בו גם פוגעים ללא כל צורך בטבע, וגם מבזבזים כספי ציבור במימדים שהדעת אינה תופסת", אמר ניר פפאי, ראש אגף שמירת טבע בחברה להגנת הטבע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההיאחזות הפכה ליישוב אזרחי. עין עירון
צילום: החברה להגנת הטבע
מומלצים