גורם שלישי העביר מכתב שני מגלעד שליט
בתקופה האחרונה התקבל אות חיים נוסף מהחייל שנחטף לעזה ביוני 2006. ל-ynet נודע מפי מקורות זרים כי את המכתב מסר גורם שלישי שאינו מצרי. המכתב החדש מהווה הוכחה לרצונו של חמאס לקדם את עסקת חילופי השבויים
ישראל קיבלה בתקופה האחרונה מכתב שני מגלעד שליט, המוחזק בשבי בעזה. ל-ynet נודע הבוקר (יום ב') מפי מקורות זרים כי את המכתב מסר גורם שלישי שאינו מצרי. המכתב אינו מחדש דבר על מצבו והוא מהווה הוכחה לרצונו של חמאס לקדם את עסקת חילופי השבויים.
נועם שליט, אביו של גלעד, אמר ל-ynet שהוא אינו מאשר את הדיווח, ומעדיף שלא להגיב עליו. דוברי חמאס אמרו בימים האחרונים שהם שומרים על גלעד שליט מכל משמר, והם מעוניינים בהשלמת העסקה. בישראל הוחלט להאיץ את המהלכים, והוקמה הוועדה המייעצת בראשות המשנה לראש הממשלה, חיים רמון, שאישרה הקלה בקריטריונים ושחרור אסירים שהוגדרו "עם דם על הידיים".
הבוקר דווח ב"מעריב" על המכתב השני מגלעד שליט. סגן שר הביטחון, מתן וילנאי, אמר בתגובה ל"קול ישראל" כי "עדיף לדבר כמה שפחות ויותר לעשות. מדינת ישראל צריכה לעשות הכל כדי להחזיר חיילים הביתה".
בספטמבר 2006 אישרה ישראל שהתקבל מכתב מגלעד שליט. העיתון הפלסטיני "אל-איאם" דיווח ימים ספורים לפני כן כי על פי מקורותיו קיבלה ממשלת ישראל באמצעות בכירים מצריים מכתב שכתב רב"ט גלעד שליט אל אביו נועם. זה היה אות החיים הראשון שקיבלה ישראל מהחייל שנחטף ב-25 ביוני בדרום רצועת עזה. על פי העיתון, הממונה מטעם ראש הממשלה לעניין החיילים החטופים, עופר דקל, התנה כל קיום מגעים על פרטי עסקת חילופין בקבלת אות חיים מוחשי משליט.
אמש נודע כי בניגוד לעמדת ראש השב"כ, החליט ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לתמוך בעמדתו של המתווך בעניין החיילים החטופים, עופר דקל, שהציע הקלות בקריטריונים לרשימת האסירים שהועברה על-ידי החמאס. זאת במטרה להביא לפריצת דרך בעסקת שליט. ראש השב"כ, יובל דיסקין, הביע חשש שהמחבלים שישוחררו ישובו לפעול נגד ישראל.
בלשכת ראש הממשלה התכנס אתמול צוות שרים בראשות שר הביטחון, אהוד ברק, כדי לגבש החלטה בסוגייה. ראש הממשלה הכריע בסופו של דבר בעד המתווה שקידם דקל, ויאפשר להוסיף לרשימה אסירים נוספים והקלות נוספות בקריטריונים לשחרור, כפי שהמליצה הוועדה שגובשה בנושא בראשותו של המשנה לראש הממשלה, חיים רמון. אולמרט תומך למעשה בקידום מהיר יותר של הניסיון לשחרר את שליט בתיווך המצרים, בשל החשש שעיכוב יפגע בסיכויי השחרור.
גורמים בכירים המעודכנים בניסיונות לשחרר את גלעד שליט מסרו ל-ynet כי "נראה שהדרך עוד ארוכה מאוד. לחמאס יש דרישות גבוהות שאיננו מתכוונים להיענות אליהן".