שתף קטע נבחר

 

ח"כים מבקשים: לקצוב עונשם של אסירים ערבים

חברי-הכנסת של סיעת רע"מ-תע"ל ביקשו משר המשפטים לפעול לקציבת עונשם של אסירים ערבים-ישראלים, הכלואים בגין עבירות ביטחוניות. בנוסף מסרו לשר מכתב מאת 13 אסירים ערבים, בו הם מוחים על האפלייה בתנאי הכליאה

חברי הכנסת איברהים סרסור, עבאס זכור וטלב א-סנע (רע"מ-תע"ל) נפגשו בצהריים (יום ד') עם שר המשפטים, דניאל פרידמן, וביקשו ממנו להמליץ בפני הנשיא לקצוב את עונשם של מספר אסירים ערבים-ישראלים, המרצים תקופות מאסר ארוכות בגין עבירות ביטחוניות. בנוסף, הוגש לשר מכתב ממספר אסירים ערבים, בו הם מוחים על נגד אפלייה בתנאי כליאתם.

 

"מדובר באזרחים ישראלים, ולכן לא צריך לחכות שהם יכללו ברשימות של החמאס בכדי לשחרר אותם", אמר חבר הכנסת זכור, בעקבות החלטתו של ראש הממשלה להגמיש את הקריטריונים בשחרור אסירים פלסטינים. בפגישה התבקש השר לפעול לשחרור 20 אסירים שנשפטו למאסר עולם בגין עבירות ביטחוניות: "מדובר באנשים שנשפטו עוד לפני הסכמי אוסלו, רובם מרצים עונשים של למעלה מעשרים שנה, וכולם מביעים חרטה ומבקשים לפתוח דף חדש", אמר זכור. "המדינה צריכה לפתוח דף חדש עם אזרחי המדינה הערבים, ולקחת יוזמה שתוביל לשחרורם".

 

בפגישה התבקש השר לפעול לשחרור שני אסירים מטעמים הומנטירים: האחד, שאובחן כחולה נפש, ריצה 17 מ-18 השנים שנגזרו עליו. השני, סמי יוסף בן 78, ריצה עד עתה 25 שנות מאסר:  "על פי המלצת השב"כ, היו אמורים לשחרר אותו כבר בגיל 70, אך הוא עדין בכלא. כמה עוד נותר לו לחיות?". פרידמן שמע את הדברים וביקש לבחון כל מקרה לגופו.

 

לאסירים הערבים אסור לדבר בטלפון

במהלך הפגישה, מסרו השניים מכתב, עליו חתומים 13 אסירים ערבים, בו הם קובלים על האפלייה שננקטת, לטענתם, בין תנאי הכליאה המוענקים לאסירים היהודים לעומת האסירים הערבים: לטענתם, מאז קום המדינה, אושרו לאסירים הביטחוניים הערבים 40 חופשות בסך הכל (מדובר בשישה אסירים ביטחונים ערבים בלבד שאושרו להם חופשות), לעומת אסירים יהודים על רקע ביטחוני שאושרו להם חופשות רבות. דוגמא לכך, לטענתם, הוא עמי פופר, המרצה עונש מאסר בגין רציחתם של שבעה ערבים, שיצא עד היום ל-156 חופשות. 

 

עוד עולה מן המכתב, כי לאסירים ביטחוניים ערבים אסור לשוחח בטלפון, למעט מקרים של לוויה או חתונה של בן משפחה, לעומת האסירים הביטחוניים היהודים להם אין הגבלה על כמות השיחות: "חלקנו שוהים בכלא מזה כרבע מאה, ומאז קום המדינה לא זכור לנו מקרה שבו שוחרר אסיר ביטחוני ערבי", כתבו האסירים, "אנו רואים עצמנו כאזרחי מדינת ישראל, תומכים בשלום בין שני העמים, ורוצים באמת ובתמים לתרום לסיום הסכסוך העקוב מדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים