שתף קטע נבחר

 

הממשלה אישרה הקמת רשות גיור ממלכתית

300 אלף לא יהודים עלו לישראל בשנים האחרונות. היום אישרה הממשלה הקמת רשות גיור אשר תאיץ את גיורם ותסיר את המכשולים הבירוקרטיים. אולמרט: "הגיור הופך היום לנעים ויעיל יותר"

הממשלה אישרה היום (ד') את המלצות ועדת הגיור בראשות משרד הקליטה. המשמעות: תוקם רשות גיור ממלכתית להסדרת הליכי גיור בישראל ולהגדלה משמעותית של מספר המתגיירים מקרב מאות אלפי עולים לא יהודים.

 

במסגרת יישום המלצות הוועדה, תוקם רשות גיור ממלכתית במהלך ארבעת החודשים הקרובים, אשר תסיר חסמים ביורוקרטיים ותאיץ את הליכי הגיור של אלפי עולים שעלו בשנים האחרונות מכוח חוק השבות אך אינם יהודים על פי ההלכה. לבתי הדין המיוחדים לגיור יוספו דיינים מגיירים שיסייעו להגדיל את מספר המתגיירים. כמו כן, תוקם ועדת דיינים מיוחדת בראשות הרב שלמה עמאר אשר תפתור בעיות הלכתיות המקשות על המתגיירים.

 

הרשות תטפל בכל נושאי הגיור ואליה יהיו כפופים מערכות הלמידה ובתי הדין הרבניים ומטרתה לייעל את ההליכים ולהגדיל את מספר המתגיירים.

 

"ועדת חלפון" המליצה בנוסף לתגבר את בתי הדין המיוחדים לגיור בעשרה רבנים מתנדבים שימונו ע"י הרב הראשי עמאר, זאת במטרה להכניס רוח חדשה, פתוחה וידידותית יותר ולהגדיל את מספר המתגיירים. רה"מ הודיע כי הוא תומך בהצעה אך בשל אי הסכמה משפטית הנוגעת לפתיחת ערוץ חדש זה, החליטה הועדה לדחות ההכרעה בעניין. בשל חשיבותה הרבה כי הורה רה"מ לפעול למציאת פתרון מיידי שיאפשר הוספת הדיינים כאמור, ולאחר שיימצא, תאושר המלצה זו.

 

אולמרט: הגיור יהיה נעים יותר

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר בדיון: "מדינת ישראל היא הבית הלאומי של היהודים, ולשמחתנו ממשיכים גם היום, יהודים מכל קצוות העולם, להגיע לישראל. אל לנו להערים עליהם יותר קשיים מאלו שכבר עברו בדרכם לכאן. מטרת הוועדה הייתה לבחון דרכים להקלה על אותם אנשים שהגיעו הנה מתוקף יהדותם, ורוצים להשתלב באופן מלא ושווה בינינו. אני שמח שכיום אנו יוצאים לדרך שתקל על אחינו היהודים את קליטתם בארץ. במשך השנים נערמו קשיים על תהליך הגיור ללא צורך. שורת ההחלטות שמקבלת הממשלה, תהפוך אותו לנעים יותר ובעיקר יעיל יותר כלפי אלו שנזקקים לשירותיו".

 

שר הקליטה,יעקב אדרי, הוסיף: "גיור הלא יהודים הוא משימה לאומית ואסטרטגית בעלת חשיבות מכרעת לעתידה של מדינת ישראל. היום אנו יוצאים לדרך חדשה ומאפשרים לעולים המעוניינים, להשתלב בצורה שלמה ומלאה בעם היהודי ובחברה הישראלית".

 

"ה-300 אלף"

בישראל חיים כיום כ- 300,000 עולים לא יהודים (60% נשים, 40% גברים). כל שנה בממוצע נולדים לאוכלוסיה זו עוד 3,000 ילדים שאינם מוכרים כיהודים. מספר הלומדים השנתי לגיור עומד על כ-3500 בשנה (לא כולל עולי אתיופיה), אולם בסופו של דבר רק כ- 2000 עוברים את התהליך, 1300 מהם עולי ברה"מ. משנת 2000 עד 2006 התגיירו 6000 עולים בלבד מחבר המדינות.

 

הוועדה קובעת כי מערך הגיור פועל היום בצורה מבוזרת ומסורבלת וסובל ממחסור בכוח אדם, דבר אשר מאט את התהליך ומקשה על המבקשים להתגייר. לא רק זאת, אלא שכיום קיים נתק בין מערך הגיור והגורמים המלמדים לבין הנהלת בתי הדין המיוחדים לגיור, עניין אשר פוגע קשות במתגיירים ובתדמית הגיור בעיניהם. גם שליח בית הדין, המשמש דמות מרכזית בחיי המתגייר, מהווה לדעת הועדה חסם משמעותי בתהליך. 

 

מנכ"ל משרד הקליטה, ארז חלפון, שעמד בראש הוועדה, סיכם: "מדובר במהפכה של ממש. מספר המתגיירים המועט מעיד על הבעיה הקיימת. הרשות החדשה תתמקד כולה בצרכים של המתגיירים- הם כבר בחרו להיות חלק מעם ישראל, עכשיו תורנו לאפשר להם לסגור מעגל. התגייסותו של הרב הראשי, שלמה עמאר מוכיחה כי מדובר במשימה לאומית".

 

מנגד קבע עו"ד גלעד קריב מהתנועה הרפורמית כי "כל עוד משימת הגיור מופקדת בידיו של הממסד הרבני הנוכחי, שאינו מעוניין לגייר את העולים, החלטות הממשלה הן מתיחת פנים קוסמטית. אלפי העולים המעוניינים בגיור, לא יסכימו לאימוץ אורח חיים אורטודוקסי מחמיר. הגיע הזמן שממשלת ישראל תתפכח מן האשליה שהגורמים החרדים יאפשרו את גיורם של העולים ותפנה את המשימה החשובה לרבנים המתונים בציונות הדתית ולרבני היהדות הרפורמית והקונסרבטיבית". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישיבת הממשלה
צילום: איי אף פי
מומלצים