שתף קטע נבחר

 

ארה"ב תחרים כנס הגזענות עקב היחס לישראל

בשנת 2001 נטשו ישראל וארה"ב ועידה בינלאומית נגד גזענות, לאחר שהושמעו בה אמירות נגד ישראל. לקראת הכינוס השני של ועידת דרבן פנו סנאטורים למחלקת המדינה בדרישה להחרים את האירוע. קנדה כבר ביטלה את השתתפותה, ארה"ב צפויה להצטרף

ארצות הברית מתכוונת להחרים ועידה בינלאומית בנושא גזענות בחסות האו"ם, כך טענו היום (ה') הסנאטורים האמריקנים. לדבריהם, בפעם האחרונה שנערכה הוועידה לפני כשש שנים, תקפו מדינות רבות את ישראל והציגו עמדות אנטישמיות.

 

הוועידה נגד גזענות נערכה בעיר דרבן שבדרום אפריקה ב-9 בספטמבר 2001 - יומיים לפני הפיגועים במגדלי התאומים. הנציגים הישראלים והאמריקנים נטשו אז את הוועידה בזעם, בטענה שהושמעו בו אמירות אנטישמיות ואנטי-ישראליות. "ועידת דרבן השנייה" צפויה להיערך בשנה הבאה ולדון בגזענות בכל רחבי העולם.

 

דובר מחלקת המדינה האמריקנית, טום קייסי, נשאל על הצהרת הסנאטורים והבהיר כי הממשל האמריקני טרם החליט אם להשתתף בוועידה. עם זאת, הוא ציין כי ארה"ב לא יודעת על שינוי באופי הוועידה, שעשוי לגרום למחלקת המדינה לשלוח נציגים. "בשלב זה אנו רואים בפעילות (הוועידה) דבר שהוא לא חשוב".

 

הסנאטור הרפובליקני נורם קולמן אמר כי הממשל כבר החליט להחרים את ועידת דרבן, וזאת בעקבות מכתב ששיגרו 26 סנאטורים למזכירת המדינה, קונדוליזה רייס. "ארה"ב נטשה את הוועידה האחרונה, לאחר שחזתה בפעילות אנטישמית ואנטי-ישראלית שהגיעה לרמה בלתי נסבלת וחסרת תקנה", כתבו הסנאטורים.

 

עוד כתבו המחוקקים האמריקנים כי הכינוס הבינלאומי "הוא דוגמה נוספת לעמדת האו"ם, המתיימר להיות נאצל, אך בפועל נשלט על ידי מדינות שמטיפות לאנטישמיות".

 

קולמן וחבריו הסנאטורים ניצלו את ההזדמנות כדי לתקוף מדינות, ממשלות ואישים שנבחרו להוביל את ועידת דורבאן החדשה. לוב נבחרה לעמוד בראש אחד הדיונים, ואיראן היא אחת מדמויות המפתח. "איראן היא מדינה שנשלטת על ידי אדם שקרא להשמיד את ישראל ואשר הוביל את אחד הביטויים המכוערים ביותר של גזענות - הכחשת שואה", כתבו הסנאטורים.

 

קנדה כבר הודיעה על כוונתה להחרים את הוועידה, שזכתה לכינוי "ועידת דרבן השנייה". ג'ייסון קני, השר הממונה על הנושא הבין-גזעי בקנדה אמר אז: "נשמח להשתתף בכל ועידה המביעה התנגדות נחרצת לגזענות ולאי-סובלנות, אך לא נשתתף בוועידות שלמעשה מקדמות גזענות ואי-סובלנות".

 

בשנת 2001 התראיינה רייס, אז היועצת לביטחון לאומי, לרשתות טלוויזיה שונות והסבירה את החלטת הממשל לנטוש את הכינוס. "המשתתפים בילו את רוב זמנם בניסיון לגנות ולבודד את ישראל, ואני חושבת שארצות הברית עשתה את הדבר הנכון כשהחליטה לעזוב", אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רייס. לא תשלח נציגים
צילום: איי פי
צילום איי פי
הפגנות נגד ישראל בוועידה הראשונה (ארכיון)
צילום איי פי
מומלצים