אשקלון: ההורים לא פה, הילד נעדר חודש מביה"ס
הורים בבית ספר באשקלון מאשימים את מחלקת הרווחה בעירייה על שהיא מתעלמת מבן 12 שלא מגיע לבית הספר. חלק מההורים טוענים כי הילד, שעלה לישראל ללא הוריו, הוא עבריין שמטיל אימה בבית הספר, אחרים טוענים כי הוא קורבן של המערכת
שכחו אותו בבית. כבר יותר מחודש שתלמיד בבית ספר יסודי באשקלון לא מגיע לשיעורים ומשוטט ברחובות העיר. התלמיד, בן 12, עלה לישראל בגיל צעיר עם אחותו הבכורה ללא הוריו, והשניים מתגוררים אצל סבתם. לדברי מורתו, מתחילת השנה הוא הגיע לבית הספר רק 14 ימים, אך הרשויות מתנערות מאחריות ומטילות אותה אחת על השנייה.
גורמים בבית הספר טוענים כי מדובר בילד עבריין שכבר נתפס מספר פעמים בגניבה אבל אחת מחברות ועד ההורים טוענת כי היא מכירה את הילד כבר שנים. "הילד הזה הוא קורבן של המערכת", היא אומרת, "מחלקת הרווחה התעלמה ממנו. ניסינו כל הזמן לדון עמם בנושא שלו, כדי להציל אותו, אבל הם פשוט התעלמו".
סבתו של הילד אינה דוברת עברית, ובכל פעם שצוות בית הספר דרש להיפגש עמה, נאלצה אחותו, בת 15, לתווך בינה לבין אנשי בית הספר. הורים לילדים אחרים בבית הספר סיפרו כי הוא הגיע לכיתה ללא ציוד מתאים וללא ארוחות או כריכים וכי במהלך השנים החלו להתעורר בעיות בהתנהגותו.
"הילד הזה גנב מכשירי טלפון סלולריים של תלמידים וגם את מפתח מאסטר מאב הבית", מספרים חלק מההורים. "הילדים מרגישים מאוימים ואינם ששים להשאיר תיק בחוץ או בכיתה ללא השגחה, הוא ילד בהחלט בעייתי", אומר גורם אחר בוועד ההורים.
דווקא מוריו ומי שליוו אותו מגיל צעיר נזעקים. "הילד הזה הוא קורבן של המערכת", אומרת אחת מחברי הוועד. "אם רק היתה לו מעט יותר תמיכה ומעט יותר חום הוא לא היה מגיע להידרדר לרחוב. ניתן להציל אותו עדיין, אבל לצערנו הרב מחלקת הרווחה פשוט אטומה".
לדבריה, ההורים ניסו כמה פעמים לערב את מחלקת הרווחה של העירייה, אולם ללא הצלחה. בסופו של דבר, מינתה העירייה עובד סוציאלי, אך השניים התקשו לתקשר ביניהם.
"איך עובד סוציאלי יכול לתקשר עם עולה מרוסיה שאינה דוברת עברית?", שואלת נציגת הוועד בזעם, "איך במשך כל השנים הדיווחים עליו לא הגיעו לגורמים המתאימים? איך קצין ביקור סדיר לא התערב עד כה?".
מנהל אגף החינוך בעיריית אשקלון, משה ינאי, מסר בתגובה כי "מפאת צנעת הפרט אנו לא דנים בתלמידים ובבעיותיהם בכלי התקשורת".