מכתב ההומואים: הכירו בנו כחלק מהחברה הדתית
אחרי שהקימו אתר ברשת, ההומואים הדתיים פונים במכתב לכל הנהגת הציבור הדתי ומבקשים: "הכירו בנו כאיבר חי מאיבריה של החברה הדתית". ר', רב האתר החדש, אומר ל-ynet: "הדיאלוג עם הבחורים, המשפחות, הרבנים, המחנכים והסביבה, ייצור הבנה למצוקה הנוראית בה הם נמצאים"
- לקריאת המכתב המלא - לחצו כאן
בין הנמענים על המכתב: ראשי ערים ויישובים ביש"ע, מזכירי המושבים הדתיים, תנועת הקיבוץ הדתי, בני עקיבא, קולך, צוהר, איגוד ישיבות ההסדר והישיבות עצמן, הח"כים הדתיים, הרבנים חיים דרוקמן, צפניה דרורי, ראם הכהן, יהושע ויצמן, אהרון ליכטנשטיין, נחום רבינוביץ', אליעזר חיים שנוולד, יהושע שפירא, יובל שרלו ורבים אחרים.
ר', רב קהילה אורתודוכסית המשיב לשאלות באתר הו"ד, אומר ל-ynet כי "הסבל שסובלים בעלי הנטיות ההומוסקסואליות הוא גדול ביותר, ובחברה הדתית המצב קשה בהרבה. חלקם חשים דחויים לא רק מפני החברה, שאינה מכירה בלגיטימיות של חיים שכאלה, אלא אף כלפי ריבונו של עולם. אט אט מתגבשת הדרך להתמודדות עם המציאות הקשה. מובן כי היא אינה פותרת לחלוטין את הבעיה, אולם היא מנחה את ההומואים מה לומר קודם כל לעצמם ומתוך כך – כיצד ניתן לפעול בהמשך. נקווה שנמצא את הדרך הטובה".
לדבריו, "הפתיחות לעצם הדיון וההתמודדות היא אולי החשובה ביותר, שכן עד לפני כמה שנים הנושא כלל לא נידון, לא בפומבי ולא בחדרי חדרים, והיום הוא חלק מדיון עמוק. עצם הדיון והדיאלוג עם הבחורים, המשפחות, הרבנים, המחנכים והסביבה, יוצר גם הבנה עמוקה יותר למצוקה הנוראית ולתחושת המלכודת בה נמצאים ההומואים הדתיים. אין לב אטום ואסור שיהיה, לא כלפיהם ולא כלפי אדם אחר, קשה המצב ככל שיהיה".
10 הדיברות
במכתב ששלחו אתמול כותבים ההומואים הדתיים לרבנים: "החשש ממתן לגיטימציה לתופעה אינו יכול להוות אמתלה לדה-לגיטימציה, להתעלמות מהתופעה ומהיקפה, לשנאת חינם, לקריאות לאלימות, ולהפרת איסורים חמורים של בין אדם לחברו". בנוסף הם מבהירים כי "אין כלל בכוונתנו ואין ברצוננו להגמיש או לשבור את ההלכה, אלא אנו בתוך גבולות הגזרה שההלכה מציבה לנו, כפי כל אדם דתי. כמו כן, ממילא מרבית הסוגיות והנקודות הינן חברתיות".מנהלי הו"ד ניסחו את עשרת עקרונות היסוד של האתר החדש ושל האנשים העומדים מאחוריו ושלחו לרבנים אף את המסמך הזה. בין היתר הם פורסים את משנתם ביחס ל"טיפולי המרה" פסיכולוגים כפיתרון לנטיות הומוסקסואליות, חברות בארגוני חילוניים של הקהילה הגאה, חובת הנישואין, הביטויים השונים של הנטייה ועמדת ההלכה בנושא.
איתי, ממקימי הו"ד, אומר כי נדהם מהתגובות שקיבל בעקבות פרסום הידיעה ב-ynet על השקת האתר, והן שהביאו אותו ואת חבריו לפנות לרבנים: "אנשים שאלו אותנו, ישירות ובטוקבקים, למה צריך להתעסק עם זה בכלל, ולמה עושים מזה כזה 'אישיו' בימים של קסאמים ווינוגרד. 'למה לעשות כזה רעש ולדבר על הנושא?', שאלו כולם. הבעיה היא שהטאבו על השיח הוא רק לכיוון אחד, כשלצורך דה-לגיטימציה דווקא אפשר תמיד להעלות את הנושא. אני רוצה להזכיר לכולם ש'עצת נפש' הוקמה בשנת 2001, בעיצומה של האינתיפאדה, ונרשמה כעמותה בשנת 2002, כשאני, כקצין בצנחנים, לחמתי במבצע חומת מגן. אז מה, אז כן היה חסר במה להתעסק?".
"אנחנו לא מכופפים את ההלכה"
איתי דוחה גם את הטענות לפיה ההומואים הדתיים מנסים לכופף את ההלכה: "ככל אדם דתי – גם אנחנו מחוייבים לגבולות הגזרה שלה ומוכנים לעקוד את עצמנו על מזבח ה'. אנחנו לא מצפים ולא מבקשים מהרבנים לפתור את כלל הבעיות של ההומואים מבחינה זו, ואם היינו רוצים לעשות את זה היינו פשוט פונים לרבנים בארצות הברית שכבר נתנו היתרים גורפים להומוסקסואליות. הבעיה היא בעיקר בתחום החברתי, אבל לאלה הרוצים להשתיק אותנו נוח להציג את זה כהתרסה נגד ההלכה".
מקימי האתר מספרים כי מאז הושק נכנסו אליו סטרייטים רבים – חברים, הורים ואפילו רבנים. "התמיכה אינה רק מתוך הזדהות ספציפית עם הנושא אלא בגלל ההרגשה שנמאס משנאת החינם והרדיפה", אומר איתי, "החברה לא יכולה בקלות כזו לבעוט אותנו מתוכה. יש עוד קבוצות שמדוכאות כך, ואנחנו רוצים להיות מקרה מבחן לקבלת האחר. אגב, מי שיקרא את הדברים שכתבנו באתר יגלה שהאחר הוא לא כל כך אחר. זהו אינטרס גם של החברה הדתית, שהאנשים ימשיכו לשמור מצוות ולהישאר חלק ממנה".
"היחס כלפינו כיום מפר הרבה מצוות שבין אדם לחברו. פנינו לאנשים שיש להם מפתח להבטיח מינימום קיום בסיסי להומו בחברה הדתית, ואנחנו מקווים שתהיה קבוצת רבנים שתסכים לבוא ולדבר איתנו על הכל".