מלך ירדן בא לרוסיה; על הפרק - סיוע גרעיני
שגריר ירדן במוסקבה אמר לעיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון כי בביקור יפגש עבדאללה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין וידון עימו ב"שורה של נושאים אזוריים ודו-צדדיים". בין הנושאים האזוריים - הסכסוך הישראלי פלסטיני, ובראש הנושאים הדו-צדדיים - סיוע בהפקת אנרגיה גרעינית
עבדאללה, מלך ירדן החל היום (א') ביקור עבודה במוסקבה, שבו ייפגש לשיחות עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. העיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון דיווח כי בפגישתם יעסקו השניים בשורה של נושאים אזוריים ודו-צדדיים, ובכלל זה בהפקת אנרגיה גרעינית למטרות שלום, נושא שבן מגלה ירדן עניין רב. על פי הדיווח, פוטין הוא זה שהזמין את המלך עבדאללה לביקור. מחר צפויים השניים להיוועד ממושכות בקרמלין.
שגריר ירדן במוסקבה עיבד אל-אילה אל-כורדי אמר לעיתון כי הפגישה "תתרכז בנושאים האזוריים הבוערים, במיוחד במצב בשטחים הפלסטינים". לדברי השגריר, המלך עבדאללה מגלה בסוגיה הפלסטינית עניין רב, מאחר שהוא רואה בה בעיה מרכזית, שיוצרת בעיות אחרות באזור.
"אנחנו מעוניינים להמשיך בתיאום ובהתייעצויות עם מוסקבה, זאת בשל העובדה שרוסיה היא מדינה חשובה ובעלת תפקיד מרכזי בקידום תהליך השלום", הוסיף השגריר.
בין הנושאים הדו-צדדיים שבהם צפויים שני האישים לדון - ייצור אנרגיה גרעינית למטרות שלום, נושא נוסף שמעסיק את ירדן בתקופה האחרונה. "ירדן רואה ברוסיה כמדינה ידידה, וזאת במסגרת מאמציה להשיג יכולות גרעיניות למטרות שלום לצורך ייצור חשמל ושימושים דומים", אמר השגריר.
השגריר הוסיף כי ביקורו של המלך נערך בעקבות ביקור שקיים לאחרונה ברוסיה האחראי על נושא המחקר הגרעיני בירדן, חאלד טוקאן, במסגרת התייעצויות שמקיימת ירדן עם מספר מדינות בעולם בנושא. עוד צפויים השניים לדון גם בטכנולוגיות ובנושאים צבאיים, לאחר שבביקורו הקודם ברוסיה, גילה המלך עבדאללה עניין רב בתעשייה האווירית הרוסית ובתעשייה הצבאית שלה.
מזרח תיכון הולך ומתגרען
ירדן אינה המדינה הערבית היחידה שמגלה לאחרונה התעניינות בהפקת אנרגיה גרעינית; מלבדה, גילו עניין בנושא מצרים ומדינות המגרב, וכן מדינות המפרץ. רק לפני כחודש הביע נשיא צרפת ניקולא סרקוזי נכונות לסייע לירדנים בתחום זה, וזאת לאחר הבטחות דומות שפיזר גם במצרים, במגרב ובמפרץ.בחודש אוגוסט האחרון קרא עבדאללה מלך ירדן להאיץ את התוכנית לפיתוח אנרגיה גרעינית למטרות שלום בארצו. המלך הדגיש באותה העת כי נושא האנרגיה הוא אחד האתגרים הגדולים ביותר העומדים בפני ירדן וכי יש לחשוב על פתרונות מהותיים לטווח ארוך בנושא זה.