שתף קטע נבחר

 

איורי מוחמד בדנמרק: סוכלה מזימה לרצוח מאייר

כמה חשודים נעצרו לפנות בוקר במערב דנמרק - והמשטרה הודיעה כי הם חשודים שזממו לרצוח את אחד המאיירים שציירו את הקריקטורות של הנביא מוחמד, שהתפרסמו לפני שנתיים והציתו אש בעולם המוסלמי

משטרת דנמרק הודיעה היום (ג') כי עצרה כמה בני אדם החשודים כי זממו לרצוח את אחד מ-12 המאיירים האחראים לקריקטורות של הנביא מוחמד, שפירסומן בעיתונות במדינה לפני שנתיים עוררה סערה בעולם המוסלמי כולו.

 

שירותי המודיעין המשטרתיים בדנמרק הודיעו כי המעצרים נערכו לפנות בוקר באורהוס שבמערב דנמרק, "כדי למנוע רצח על רקע טרור". לא נמסר כמה חשודים נעצרו. העיתון הדני "ילנדס-פוסטן", שפרסם את האיורים בספטמבר 2005, דיווח כי החשודים הואשמו כי ניסו לרצוח את קורט וסטרגרד בן ה-73. הוא היה זה שצייר את האיור שעורר הכי הרבה מחלוקת - זה שהראה את הנביא מוחמד כשפצצה טמונה בטורבאן שלו.

 

"היו תוכניות קונקרטיות לרצוח את קורט וסטרגרד", אמר העורך הראשי של "יילנדס-פוסטן", קרסטן יוסט. העיתון דיווח כי וסטרגרד ורעייתו גיטה בת ה-66 זכו לשמירה משטרתית עקב האיומים על חייהם. במסיבת העיתונאים שערכו שירותי המודיעין הדניים נמסר כי העצורים הינם שני תוניסאים, ואזרח דני אחד ממוצא מרוקני. 

 

חופש הביטוי הצית את האש

בספטמבר 2005 פרסם העיתון הדני "יילנדס-פוסטן" 12 קריקטורות שצויירו לצורך פרויקט של העיתון בנושא חופש ביטוי. בין אלה, נכלל גם האיור של וסטרגרד. הפירסום גרר מחאה רפה בדנמרק ואולם תוך שלושה חודשים שבה הפרשה לכותרות, לאחר שמשלחת מוסלמית דנית עשתה לנושא נפשות במדינות ערב. גל מחאה גדול החל להתפשט, ובמדינות ערב רבות הטילו חרם על מוצרים דניים.

  

כשהקריקטורות פורסמו בעיתונים אחרים באירופה, כצעד סולידריות עם המאבק לשמירה על חופש הביטוי, התפשט גל

המחאה לעולם המוסלמי כולו - מאסיה ועד אפריקה. בהפגנות אלימות באפגניסטן, פקיסטן ומדינות מוסלמיות אחרות נהרגו יותר מ-50 בני אדם. המון זועם ניסה לשרוף את שגרירות דנמרק באיראן ובלוב ללא הצלחה. בלבנון וסוריה דווקא הצליחו המפגינים להצית את המבנים - צעד שגרר מחאה חריפה מצד קופנהאגן לשלטונות.

 

מאז נעצרו בדנמרק מספר גברים מוסלמים צעירים, שהורשעו בתכנון בפיגועים בתגובה לפרסום האיורים המעליבים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפגנה נגד פרסום האיורים בפקיסטן. ארכיון
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
שורפים את דגל דנמרק בבנגלדש. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים