גם בבריטניה: הצעה לחייב ספקיות לנתק משתפי קבצים
על פי הצעת חוק שתוגש בשבוע הבא במדינה, ספקיות האינטרנט יחויבו להזהיר ולחסום גולשים משתפי קבצים
מגמה חדשה? הצעת חוק שתוגש בשבוע הבא בבריטניה תחייב לחסום גולשים שהורידו מוזיקה וסרטים באופן פיראטי, כך מדווח עיתון ה-Times הלונדוני. זאת אחרי שמשא ומתן בין ספקיות האינטרנט במדינה וחברות המוזיקה לא הניב פירות.
המוציאות לפועל של החוק החדש, על פי הדיווח, יהיו ספקיות האינטרנט, שייאלצו לשלוח לגולשים החשודים בשיתוף קבצים שתי אזהרות באמצעות הדואר האלקטרוני. בפעם השלישית יהיה על הספקית לחסום את המנוי שלה ולא לאפשר לו לגלוש. ספקית שלא תנהג על פי הנוהל הזה תיתבע - ותמסור לבית המשפט את פרטי ה
מנוי החשוד.
בחודש נובמבר דווח כי נוהל דומה יונהג גם בצרפת, בעקבות הסכמה אליה הגיעו ספקיות האינטרנט ונציגי תעשיית הבידור, ותמיכתו של נשיא המדינה, ניקולא סרקוזי. "אסור שהרשת תהפוך לאזור נטול-חוק", אמר סרקוזי, "בו פורעי חוק יכולים לבזוז ללא רסן עבודות של אנשים ולהישאר פטורים מעונש. ועל הגב של מי? של האומנים שלנו", אמר הנשיא סרקוזי.
נלחמים בכל הזירות
תעשיית המוזיקה העולמית נאבקת באתרי שיתוף כמו Torrentspy ו-PirateBay מחד ותובעת גולשים משתפים מאידך. בחודשים האחרונים המאמץ מוסט בהדרגה, לפחות באירופה, אל כיוונן של ספקיות האינטרנט.
ספקית האינטרנט הדנית Tele2 הודיעה כי אין זה מתפקידה לחסום אתרים כאלה, משום שהיא משמשת רק כצינור והודיעה שתבחן את האפשריויות שלה להימנע מהחסימה. ספקית אינטרנט בלגית עירערה על החלטת בית המשפט במדינה, המחייבת אותה לחסום שיתוף קבצים בעזרת אמצעים טכנולוגיים.
בארצות הברית, ספקית האינטרנט Comcast נחקרת דווקא בחשד שפעלה לחסימת שיתוף הקבצים - אולם במקרה זה השיקולים נבעו ככל הנראה מהעומס על קווי התקשורת של משתפי הקבצים, ולאו דווקא בשל הצד החוקי של העניין.