הפאשלות הגדולות של עולם הטכנולוגיה
לא כל רעיון הוא רעיון טוב, מה גם שלעיתים חדשנות טכנולוגית נוחלת כשלונות שיווקיים. אספנו לכם כמה פנינים, החל מ-ISDN ועד Windows ME
במשך השנים בדקו מעבדות PC Magazine אלפים רבים של מוצרים, עליהם נכתבו מאות סקירות לגיליונות השונים. לא כל המוצרים זכו בציונים גבוהים. אלה המוצרים שקיבלו מאיתנו (או מהשוק) בעיטה בישבן. חלקם שילבו טכנולוגיות מתקדמות או גישות עיצוביות רעננות, אבל לכוחות השוק היו רעיונות משלהם.
Memory Shift
כבר בשחר ההיסטוריה - נאמר - סביב 1983, כשבמחשב IBM PC היו 128 קילובייט של זיכרון RAM, לא הצליחו
המתכנתים לשמור על הסדר. ה-Memory Shift היה מנהל הזיכרון הראשון. הוא איפשר לטעון לזיכרון מספר יישומים ולעבור בין משימות - כבר ב-DOS 1.1. סטפן מיינס מ-PC Magazine שבדק את המוצר דיווח, ש-Memory Shift מפורר את הנתונים לאפר דק - ולא בשום משמעות חיובית. זו היתה הביקורת הקטלנית הראשונה שהועלתה על הכתב ב-PC Magazine.
Amdek 5040
חברת המסכים המכובדת החליטה להרחיב את המותג, ועל כן העניקה את שמה למדפסת רמת כניסה - באיכות ירודה ביותר. בסקירת המוצר קבענו שתכליתה העיקרית של המדפסת היתה להפריד בין קוביות הקלקר בתוך מארז הקרטון בו היא הגיעה מבית החרושת.
CueCat
דמיינו חתול פלסטיק מדליק למראה עם קורא ברקוד בקצה האף וכבל סיריאלי בתור זנב. עכשיו דמיינו את עצמכם ניגשים עם עיתון הבוקר למחשב אליו מחובר החתול וסורקים באמצעותו ברקודים של קופונים מיוחדים לאתרים באינטרנט. לא מצליחים לדמיין את זה? אתם לא לבד - גם משתמשים שקיבלו את החתול במתנה לא הבינו למה לטרוח להשתמש בו.
Windows 98 SE
גרסה זו של חלונות 98 - מהדורת 16 ביט האחרונה - היתה כביכול מצוידת בכל כלי המולטימדיה והבידור העדכניים ביותר. למעשה, היא היתה מלאה בבאגים ולא יציבה בעליל. יתכן שהיא סיפקה למשתמשים את התמריץ להגר לחלונות 2000, NT או XP.
Pen Computing
מחשבי עט הם האבות המייסדים, אחריהם באו מחשבי הלוח בני זמנינו. דגמים מוקדמים כגון Go, Montana, Slate ו-Apple Newton סבלו מרעיון מתקדם, ביצועים ירודים, ונחישות להיות שונים ככל האפשר ממחשבים אישיים רגילים.
IBM PCjr
"מר פורד, Model T הוא הצלחה מסחררת. למה שלא נתכנן מודל יותר איטי ופחות נוח? כמובן שנדרוש עליו סכום נמוך יותר". הצליל הבא שהיועץ המדומה היה שומע היה חבטה בראשו. חבל שאף אחד לא עשה טובה דומה ליבמ.
Microsoft Bob
"המחשבים קשים מדי לשימוש", התלונן הציבור סביב 1995. לכן העסיקה מיקרוסופט מומחים לפיתוח ממשקי משתמש והשקיעה מיליונים בפרויקט, שנועד לספק חוויית שימוש אישית ולבבית לכל בני המשפחה. ככל הנראה הציבור בעצם התכוון לכך שהוא עדיין לא טרח ללמוד כיצד להשתמש במחשב, ולאו דווקא שהוא רוצה דמות מצוירת עם סימני התקרחות מוקדמת.
פרויקט בוב נחל כישלון מוחלט, והיישומים שאחרי בוב נראו פחות או יותר כמו היישומים שלפני בוב. תוהים למה הבחורה בתמונה מחייכת? קוראים לה מלינדה פרנץ' - לימים אשתו של ביל גייטס ובכירה במיקרוסופט.
DivX DVD
אל תתבלבלו עם DivX codec. מדובר בתקליטור וידאו קנייני שאין צורך להחזיר לספריית הוידאו לאחר הצפיה - אם צופים בו רק פעם אחת. אם רוצים לצפות בו שוב צריך לפתוח הצפנה - בתשלום. הבעיה: היה ניתן לצפות בו רק על גבי נגן מיוחד - ורק אצלכם בבית. הנגן הייעודי היה יקר ב-100 דולר מנגן DVD תקני.
The Coordinator
מיזם זה היה אמור להיות עתיד התקשורת העסקית. הוא חייב את המשתמשים לקטלג את כל ההודעות שהם שולחים כבקשות, הבטחות, הנחות, הסכמות וסירובים. זה היה דואר אלקטרוני פנאטי ונטול מעוף. איפה הקטגוריה לתמונות של חתולים חמודים?
IBM PS/2
כל דבר ב-PS/2 היה טוב יותר ממה שהיה באותה תקופה במחשב שולחני רגיל, לרבות ארכיטקטורת Multi Channel System. יבמ רצתה להנחית מהלומה על יצרני "תואמי יבמ". המתחרים הבינו זאת, ועם קצת עזרה מאינטל צברו עוצמה
והחלו לפתח טכנולוגיית אפיק משל עצמם. וכך PS/2 שהיתה עדיפה טכנולוגית באופן זמני - מעולם לא הצליחה להגיע למסה קריטית של משתמשים.
OS/2
יבמ ומיקרוסופט, שהיו בעבר שותפות לדרך, פיתחו במשותף את OS/2. כשהשתיים נפרדו בסוף הרומן, הן חלקו את הקוד. מיקרוסופט ארזה את הפיתוח המשותף כחלונות NT. למעשה, OS/2 היתה מערכת הפעלה עדיפה במספר מובנים, אבל שיווק מוצלח יותר של מיקרוסופט שכנע את העולם שדווקא NT היא מוצלחת מבין השתיים. למרות פרסום מאסיבי ומאמרי מערכת שהצביעו על עדיפות טכנולוגית של המוצר מבית יבמ - OS/2 דעכה.
DataPlay
תעשיית המוזיקה רצתה למלא את החלל שהותירו קלטות מוזיקה על המדף בדיסקים מוזיקליים אופטיים שליפים, בגודל של מטבע גדול. עיכובים בפיתוח, חלופת זיכרון פלאש, חנויות מוזיקה מקוונות ובעיות בתעשיית המוזיקה עצמה הרגו את המוצר.
Expanded Memory
וריאנטים של EMS (דוגמת LIM, CEMM, QEMM וכדומה) לא היו כשלונות של ממש, אבל הם היו תוספות מגושמות ומכוערות למיתוג בין בנקים של זכרונות ליישומים זללניים דוגמת Lotus 1-2-3 ו-dBASE III. מיקרוסופט נאלצה לתמוך ב-EMS, בלי התלהבות יתרה. בראיון ל-PC Magazine אמר ביל גייטס: "זה זבל, אבל אנחנו חייבים לתמוך בזה".
Flooz ו-Beenz
אלה היו אמורים להיות שני צדיו של המטבע האינטרנטי למסחר אלטרוני. היה ניתן לרכוש Flooz כדי לקנות באמצעותם
מוצרים, ולהרוויח Beenz שווי כסף באמצעות רכישות וביקורים חוזרים באתרים. בפועל, העסק לא התרומם למרות שפע הייפ וגיוס הון סיכון.
NeXT Computer
סטיב ג'ובס רצה למכור לעולם את NeXT - מחשב מתקדם - אבל יקר למדי. המכירות דישדשו, ג'ובס חזר לאפל, מערכת ההפעלה NeXTstep (בלתי תלויה במעבד עליו היא רצה) הפכה להיות Mac OS 10. המשקיעים איבדו כסף, אבל אפל הרוויחה מערכת הפעלה ואפשרות להשתמש במעבדי אינטל. מוזר, לא?
3COM Audrey
זה אחד מאותם "אביזרי אינטרנט" ייעודיים שמעוצבים באופן ייחודי. הצעצוע הזה - Audrey -איפשר לדפדף ברשת ולקרוא דואר אלקטרוני, אבל לא באופן מוצלח.
ISDN
טכנולוגיית חיבור זו - ראשי תיבות של Integrated Services Digital Networks, היתה אמורה לגאול אותנו מייסורי ה-dial-up. מה לעשות שקצב של 128 קסל"ש אינו מהיר מספיק? טכנולוגיה זו הוחלפה במהירות בחיבורי DSL.
הכתבה פורסמה במקור ב-PC Magazine. לרכישת מינוי במחיר הכרות. לאתר הבית של PC Magazine .