שתף קטע נבחר

 

המדען שנרצח בהודו היה "בפריצת דרך עולמית"

ביום שישי נודע כי גופתו של המדען הישראלי ואדים שפיטלניק התגלתה בחבל רג'סטאן שבהודו. מוריו במכון ויצמן מספרים ל-ynet על חוקר מבריק, שציפתה לו קריירה מדעית מבטיחה. המנחה בעבודת הדוקטורט: "היה כיף להיות חבר שלו ומקורב אליו, כי הוא היה אדם שופע"

במסדרונות מכון ויצמן ברחובות התהלכו הבוקר (יום א') חוקרים ועובדים רבים המומים מהירצחו של עמיתם ואדים שפיטלניק (30), דוקטורנט לפיסיקה, בהודו בשבוע שעבר. שפיטלניק נבחר לפני כשלושה שבועות להשתתף כאורח בסמינר בינלאומי בהודו שבו השתתפו סטודנטים ומרצים לננו-פיסיקה מרחבי העולם. הסמינר נמשך שבועיים, וכשתם החליט שפיטלניק לקחת כמה ימי חופשה ולטייל בהודו.

 

פרופ' יובל גפן מהפקולטה לפיסיקה במכון ויצמן שימש כמנחה לדוקטורט של שפיטלניק והיה ממארגני הסמינר הבינלאומי. "זה היה כבוד גדול בעבור ואדים כשנבחר להשתתף בסמינר", אמר פרופ' גפן ל-ynet. "ואדים היה דוקטורנט במכון לפיסיקה תיאורטית בתחום הננו-פיסיקה, שזה התחום העתידי של פיסיקה ממוזערת ואלקטרוניקה.

 

"הוא היה סטודנט מבריק מאוד בשנה השנייה ללימודי הדוקטורט. בחודשים האחרונים החלה פריצת הדרך שלו בזירת המדע הבינלאומית. השתתפותו בסמינר הזה - שמשתתפיו נבחרו בסלקטיביות - הייתה הניצן לקריירה מבטיחה מאוד. הוא יצר שם קשרים חשובים, ונראה היה שצפוי לו עתיד מזהיר בתחום".

 

לדברי גפן, שפיטלניק היה אדם זהיר. "ואדים היה התגלמות של אדם סולידי ואחראי. איש משפחה שבכל יום היה בקשר טלפונים ו-sms עם בת-זוגו והוריו. הוא אדם שלא ייקח סיכונים מיותרים. הוא טייל באזור שבו רמת הפשע נמוכה מאוד. הסיכוי להיות קורבן לפשע אלים ברחובות תל-אביב גבוה מאשר באותו אזור ברג'סטאן שבהודו. הסתכלתי על סטטיסטיקות - היו שם שלושה מקרי אלימות מ-2005.

 

"כאדם הוא היה סטודנט מבריק עם שאיפות ותקוות; אדם יצירתי. אבל מעבר לזה הוא היה רחב אופקים - אהב ספרות, פילוסופיה, מוסיקה וחתולים. זה אדם שהיה כיף גדול להיות לידו. היה כיף להיות חבר שלו ומקורב אליו, כי הוא היה אדם שופע".

 

"מהסטודנטים שהיינו רוצים עוד כמותם"

פרופ' מיכה ברקוז, מומחה לפיסיקה תיאורטית במכון ויצמן, הנחה את שפיטלניק בעבודת המאסטר שלו. "עבדנו על המאסטר כשנה בעבודה אינטנסיבית של כמה פגישות בשבוע", סיפר פרופ' ברקוז בשיחה עם ynet. "זה היה תענוג לעבוד עם ואדים. הוא היה בחור שקט, יסודי ומעמיק; מסוג הסטודנטים שהיינו רוצים לראות עוד כמותם.

 

"ואדים עשה חיל בתחומו החדש ומעולם לא חשבתי עליו כבחור פזיז או משהו כזה. הסיפור עצוב מאוד. במאסטר הוא עבד עם דברים שקשורים למפץ הגדול בפיסיקה תיאורטית. הוא בחר את הבעיות הקשות והאתגריות ביותר. הוא בלט מאוד במחזור שלו. קלטתי אותו לאחר שלקח כמה קורסים ראשונים במכון ויצמן, הואיל והיה אחד הבולטים. רצינו לראות אותו ממשיך ועושה חיל.

 

"עבודת המאסטר שלו הייתה מצוינת, והתאכזבתי שלא המשיך בתחום. יש אנשים שאתה רואה שהם הולכים על דברים אתגריים יותר, וניגשים אליהם בגישה בוגרת ואחראית עם אינטואיציה גבוהה. היה משמח אם כל הסטודנטים היו כמוהו מבחינה אינטלקטואלית ומבחינת התפיסה של הפיסיקה".

 

פרופ' ברקוז סיפר על הדרך שבה התקבל האסון במסדרונות המכון. "אנשים בהלם ממה שקרה. כל מי שהכיר אותו בקמפוס מסתובב במסדרונות ולא עובד עכשיו. הסטודנטים מלוכדים מאוד ועובדים המון שעות ביחד, ועל כן הם לקחו את המקרה קשה מאוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אחראי וסולידי". שפיטלניק
באדיבות מעבדת הצילום של מכון ויצמן למדע
מומלצים