בריטניה: שתיית מים מבקבוק - "כמו עישון בציבור"
מחקר מצא כי ההשפעה הסביבתית של מים בבקבוק - שאיבה, טיפול, ייצור הבקבוקים, שינוע ושיווק המוצרים - שקולה לנסיעה של קילומטר במכונית. השר הבריטי להגנת הסביבה: זה ממש בלתי מוסרי. יועץ סביבתי בריטי: צריך להפוך שתיית מים מבקבוק לבלתי מקובלת חברתית - כמו עישון
שתיית מים מבקבוקים צריכה להפוך לבלתי מקובלת חברתית בדומה לעישון - כך מציע יועץ לענייני סביבה המסייע לממשלת בריטניה. "עלינו לגרום לאנשים לחשוב שמדובר במנהג לא אופנתי ולא חברתי כפי שעשינו עם העישון. אני צריכים קמפיין דומה שישכנע את הציבור שזה לא ראוי", אמר טים לאנג, העומד בראש הנציבות למשאבים טבעיים.
על פי הדיווח היום (א') בעיתון "סאנדיי טלגרף", בתהליך שאיבת המים, הטיפול בהם, ייצור בקבוקי הפלסטיק, מילוי הבקבוקים, שינוע ושיווק התוצרת, מופקת כמות פחמן דו-חמצני הגדולה פי 600 מהכמות המופקת בשאיבת והובלת מי ברז. פחמן דו חמצני נחשב לגז חממה שלדעת מומחים מאיץ את תהליך התחממות כדור הארץ.
עוד בנושא:
פיל וודס, השר הבריטי לאיכות הסביבה הוסיף ואמר כי הכסף שמבוזבז על רכישת מים מינרליים "גובלת בחוסר מוסריות".
הדברים נאמרו על רקע מחקר חדש שפורסם בבריטניה, שהעלה כי השפעתה הסביבתית של שתיית מים מבקבוק שקולה לנסיעה ברכב למרחק של קילומטר.
בימים אלה החלו כמה ארגוני סביבה בבריטניה בקמפיין ציבורי שנועד להניא אנשים מצריכת מים בבקבוקים - תעשייה המגלגלת בבריטניה כ-2 מיליארד ליש"ט בשנה.