שתף קטע נבחר

 

"ראיות לכך שצ' קוריאה עזרה לסוריה לבנות כור"

עיתון דרום קוריאני דיווח כי "ארה"ב מחזיקה בראיות לכך שפיונגיאנג סייעה לדמשק טכנולוגית בבניית כור גרעיני תת-קרקעי". שיתוף הפעולה הגרעיני בין דמשק לצפון קוריאה הוכחש על-ידן לאחר התקיפה הישראלית הסודית בסוריה

"ארצות הברית מחזיקה בראיות נסיבתיות לכך שצפון קוריאה סייעה טכנולוגית לבנות כור גרעיני תת-קרקעי בסוריה", כך דיווח היום (ב') העיתון הדרום קוריאני "הנקוק-אילבו", בהסתמך על גורמים דיפלומטים עלומי שם.

 

צפון קוריאה הכחישה בעבר את הטענות בדבר הקשר הגרעיני עם סוריה וטענה כי היא עומדת בהתחייבותה שלא להוציא מתחומיה טכנולוגיה או חומרים גרעיניים. לאחר התקיפה הישראלית בסוריה בספטמבר האחרון הועלו במערב טענות לפיהן צפון קוריאה סייעה לסוריה להגשים את שאיפותיה הגרעיניות.

 

בחודש אוקטובר דיווח העיתון האמריקני "וושינגטון פוסט" כי מתצלומי לווין של האזור שהיה היעד לתקיפה עולה כי המתקן שהיה בבנייה דומה לכור הגרעיני העיקרי בקוריאה, שבו מופק פלוטוניום לייצור פצצות גרעין. בתצלומים של המתקן, שצולמו לפני התקיפה ב-6 בספמבר, נראה מבנה גבוה ורבוע, שמזכיר בצורתו את סוג המבנים שמאכלסים כורים גרעיניים.

 

לפי דו,ח של המכון למדע וביטחון לאומי שפורסם באותו חודש, המתקן נמצא במרחק של כ-10 ק"מ מצפון לכפר א-תבנה באזור דיר א-זור. עוד נמסר כי גודלו של המבנה מעיד כי ייתכן שסוריה ניסתה לבנות כור של בין 20 עד 25 מגה-ואט, בדומה לכור הגרעיני ביונגביון, שהוא המתקן הגרעיני המרכזי בצפון קוריאה.

 

בתוך כך, עוזר מזכירת המדינה האמריקנית כריסטופר היל, הגיע היום לבייג'ינג לשיחות עם גורמים סינים על הדרך להניע מחדש את תהליך התפרקותה של פיונגיאנג מתוכניתה הגרעינית. זאת על רקע סירובה של צפון קוריאה להצהיר על כל פעילויות הגרעין שלה כפי שסוכם עמה בתום השיחות הרב-צדדיות. בהמשך השבוע צפוי היל לבקר בסיאול ובטוקיו, שם יערוך התייעצויות דומות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תצלום אווירי של ה"כור" שהותקף
מומלצים