שתף קטע נבחר

 

עו"ד גנב מאות מיליונים ונשלח ל-12 שנות מאסר

עו"ד ישראל פרי, שגנב סכומי עתק מלקוחות ה"ארגון למימוש האמנה לביטחון סוציאלי" שהקים, נקנס ב-22 מיליון שקל ויישלח ל-12 שנות מאסר. חלק מלקוחותיו היו ניצולי שואה שביקשו לממש את זכויותיהם מול הרשויות בגרמניה

שתיים עשרה שנות מאסר, חמש וחצי שנות מאסר על תנאי וכ-22 מיליון שקל קנס נגזרו הבוקר (יום ג') על עו"ד ישראל פרי, שהורשע בשורת עבירות שעיקרן - גניבת כספי לקוחות שגייס ל"ארגון למימוש האמנה לביטחון סוציאלי". רבים מלקוחותיו היו ניצולי שואה שביקשו לממש את זכויותיהם מול הרשויות בגרמניה. השופט זכריה כספי הדגיש את חומרת מעשיו של פרי וכינה אותם "גניבה רבת היקף".  לבקשת פרקליטו של פרי יעוכב ביצוע גזר הדין עד ל-27 בפברואר, כדי לאפשר לו לערער על ההחלטה.

 

השופט כספי ניצל את מעמד מתן גזר הדין כדי למתוח ביקורת חריפה על התנהלותו של עו"ד פרי במשך שנים. הוא אמר כי "עו"ד פרי חטא ולא פעל ביושר, בלשון מעטה, ופגע באחרים. נקט בדרכים עקלקלות,

דרכי רמייה וביצע עבירות בעלות אופי חמור במשך שנים ארוכות".

 

בית המשפט הוסיף כי אין בחלוף הזמן שעבר כדי להקל בעונשו.  הוא אף התייחס להודעתו של פרי משבוע שעבר, לפיה הוא מקים קרן לפיצוי הלקוחות, וקבע שמדובר ב"ניסיון לולייני" ובדברים שאינם מניחים את הדעת. עם זאת השופט הביע תקווה שלא מדובר באחיזת עיניים. פרקליטו של פרי, עורך דין יעקב ויינרוט, ביקש כעת מבית המשפט לעכב את ביצוע גזר הדין.

 

בתום משפט שנמשך למעלה משש שנים הורשע פרי לפני כארבעה חודשים בעבירות של קבלת דבר במרמה, גניבה בידי מורשה, תיווך בביטוח, הדחה בחקירה, ושיבוש מהלכי משפט. הוא הורשע בגניבה בסכום של מאות מיליוני מרקים גרמנים מאנשים שהצטרפו כמבוטחים ל"ארגון למימוש האמנה לביטחון סוציאלי", שנחתם בין ישראל למערב גרמניה. עם זאת, זוכה עורך הדין מעבירה של גניבת תקבולי ביטוח עודפים ועיסוק בביטוח.

 

התובעת מיכל רוזן-עוזר הביעה שביעות רצון מגזר הדין ואמרה כי מדובר בעונש ראוי לעבירות חמורות. לעומתה, עו"ד יעקב ויינרוט אמר שקביעותיו של בית המשפט חמורות וכי הוא מתכוון לערער לבית המשפט העליון.

 

רמאות שיטתית

על פי פרטי ההרשעה, במשך שנים הסתיר פרי מפני הלקוחות את בעלותו על הארגון והצליח לגנוב כספים בדרכים מתוחכמות של מרמה, גניבה והסתרה סכומי עתק. עוד קבע בית המשפט כי פרי העניק לארגון את שמו כדי לבטא מכובדות וכדי שניתן יהיה לחשוב שמדובר בגוף ממלכתי. "הנאשם טרח להעלים את שליטתו בחברה לא רק מן העובדים אלא גם מגורמים שונים, כולל רשויות ובתי משפט. לעיתים אמר לאלה דברי שקר

בוטים בעניין זה... מדובר במרמה שיטתית, מתוכננת היטב, מתוחכמת באמצעיה המורכבים על בסיס הסכמים מסובכים וקשים להבנה".

 

ה"ארגון" שהקים עו"ד פרי עסק בפעולות שיווק נמרצות וכ-30 אלף אזרחים חתמו על טפסי ההרשמה. פרי זיהה את פוטנציאל הרווח הגלום באמנה והציג עצמו בפני הלקוחות כמי שפועל כדי לייצג את האינטרסים שלהם והציג עצמו כבא כוחם של הלקוחות הפועל מול שלטונות גרמניה. השופטים קבעו כי מצג זה נעשה כלפיי הלקוחות תוך הסתרת עובדות מהותיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישראל פרי. שלב העונש
צילום: ירון ברנר
צילום: גיל יוחנן
עו"ד ויינרוט
צילום: גיל יוחנן
מומלצים