רוצים מהפכה בהכשרת המורים? תנו תקציבים
לפני כחודשיים הודיע משרד החינוך על מהפכה שתשדרג את איכות המורים, אלא שבמכללות להכשרת מורים אומרים כי חסרים 70 מיליון שקל למימוש התוכנית
משרד החינוך הודיע לפני כחודשיים על מהפכה בתחום הכשרת המורים שבמסגרתה יעלה רף הקבלה לסטודנטים ותמריצים יינתנו לבעלי ממוצעים גבוהים. אלא שהיום (ג') מתברר שהדרך ליישום התוכנית מלאה מהמורות ו"חורים" שעשויים למנוע את השגת המטרה הסופית - שדרוג המורים בישראל.
בדיון שנערך בוועדת החינוך בכנסת התריעו היום ראשי המכללות האקדמיות כי אם משרד החינוך לא יתקצב אותם בכ-70 מיליון שקל - לא ניתן יהיה לבצע את הרפורמה. הם סיפרו על הקושי בשימור מרצים איכותיים במערכת, ועל מצב המתקנים שהולך ומידרדר. ראש המכללות דרשו תקציב מיידי של 14 מיליון שקל לפחות, כשהשאר יובטח בתוך חמש שנים.
ראשי מכללות לוינסקי ובית ברל, מרים מבורך ואהרון זיידנברג, אמרו כי בניגוד לאוניברסיטאות - משרד החינוך לא עידכן בשש השנים האחרונות את התשלומים עבור שעת הוראה במכללות לדבריהם, מצב זה מקשה על המכללות לשמור על המרצים הבכירים והאיכותיים.
בנוסף, טענו, משרד החינוך הקפיא את תוכניות הבינוי במכללות בחמש השנים האחרונות, והם נאלצו להוציא חלק מהכסף המיועד לבנייה ולשיפוץ באופן ישיר מתקציבם - מה שהותיר להם "חור" גדול בתקציב. הבנייה האמורה דרושה כדי שכיתות
הלימוד לא יהיו צפופות, וכן להקים מעבדות מחשב, ספריות ומתקנים נוספים.
ראש המכללות דרשו לקיים מסלולי לימוד למקצועות נדרשים במערכת נוכח הצפי במחסור במורים, ודרשו להחזיר תוך שלוש שנים 1,500 תקנים נוספים של מרצים.
מנכ"לית משרד החינוך, שלומית עמיחי, הבטיחה לטפל בדרישות אלה - אך ציינה כי משרד האוצר הוא שמערים את הקשיים, בעיקר בהקפאת תקציבי הבינוי.