סעודיה: תגובה ליוזמת השלום תמנע ייאוש
שר החוץ הסעודי אמר כי אם ישראל לא תגיב ליוזמת השלום הערבית, הדבר יגרום למדינות ערב לבחון שוב את עמדתן בנושא. אל-פייסל האשים את ישראל בהמשך הרחבת ההתנחלויות, והזהיר מפני מצב של תסכול וייאוש בקרב מדינות ערב
בכינוס של שרי החוץ של מדינות ערב ומדינות אמריקה הלטינית, אמר אל-פייסל: "אנו מקווים שתגובת ישראל ליוזמה תהיה חיובית כדי למנוע תסכול וייאוש בקרב מדינות ערב".
אל-פייסל התייחס לוועידת אנאפוליס שנערכה בחודש נובמבר 2007 ואמר כי ההשתתפות הערבית הרחבה בוועידה נבעה מהתקווה הערבית לעידן חדש של שיחות שיביא להתקדמות בתהליך השלום במזרח התיכון.
"לא הגיוני להאשים תמיד את הצד החלש במשוואה", הוסיף אל-פייסל. "חיי הפלסטינים מלאי סבל, ולא ניתן להתעלם מהמשך הרחבת ההתנחלויות".
יוזמת השלום הסעודית הינה תוכנית להסדר שלום כולל וסופי בין מדינת ישראל למדינות ערב. במרס 2002 הועלו עיקרי היוזמה בפני פסגת הליגה הערבית שנערכה בביירות, שם אושרה על ידי 22 מדינות ערב, והפכה ל"יוזמת השלום הערבית". במרכז היוזמה נסיגה ישראלית לקווי 1967 בתמורה להכרה ערבית כוללת במדינת ישראל, "יחסים נורמלים בין ישראל למדינות ערב" ופתרון בעיית הפליטים "בהתאם להחלטות האו"ם.
במרס 2007 אושרה מחדש היוזמה על ידי מדינות ערב בפסגת הליגה הערבית בריאד. בנוסח החלטת האישרור נאמר כי "כל המדינות הערביות מדגישות את תמיכתן ביוזמת השלום הערבית, כפי שהתקבלה בפיסגה הערבית בביירות ב-2002 על כל מרכיביה".
בפגישה שנערכה אמש בין ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לבין הנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו-מאזן), דנו הצדדים בנושאי הליבה במשא ומתן בין ישראל לרשות הפלסטינית. ראש הממשלה אמר כי בפגישה לא נידון נושא ירושלים, לעומת חבר צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, שאמר כי "הפגישה עסקה בכל סוגיות הסדר הקבע, כולל ירושלים".