שתף קטע נבחר

ברית אצל מוהל מגבירה סיכון לדלקות בדרכי השתן

מחקר ישראלי חדש מצא כי החבישה שנוהגים מוהלים להניח על הפין לאחר ברית מילה גורמת לאצירת שתן ולזיהומים בדרכי השתן. שיעור הזיהומים היה נמוך יותר בבריתות שנערכו על ידי רופאים

מרבית בריתות המילה בישראל מבוצעות על ידי מוהלים הנוהגים לחבוש את איבר המין למשך כיממה. עתה מגלים חוקרים ישראלים כי פעולה זו גורמת לשיעור גבוה של דלקות בדרכי השתן אצל הילוד. המחקר הוצג אתמול (ד') בכנס רפואת הילדים חיפ"ק שנערך בתל אביב.

 

על אף האמונה הרווחת לפיה ברית מילה מגנה בפני דלקות בדרכי שתן, המצב שונה אצל ילודים בישראל. החוקרים ממרכז שניידר לרפואת ילדים החליטו לבדוק את שיעור הזיהומים לאחר ברית מילה בשבעה בתי חולים לילדים במהלך שנת 2002.

 

במחקר נכללו 108 תינוקות זכרים, שהושוו ל-54 תינוקות נקבות. שיעור דלקות דרכי השתן בקרב התינוקות הזכרים לאחר ברית מילה היה כפול מזה של הבנות. מתוך הבנים שעברו ברית מילה ולקו בדלקת בדרכי השתן, 25% עברו את הברית אצל רופא, והשאר אצל רב מוהל.

 

החוקרים מעריכים כי מידי שנה מתאשפזים כ-180 תינוקות שעברו ברית מילה אצל מוהל ולקו בדלקת בדרכי השתן מיד לאחר הברית. "הזיהום ללא טיפול עשוי להיות מחלה מאוד מסוכנת", מסביר ל-ynet ראש צוות החוקרים, פרופ' יעקב אמיר, מומחה למחלות זיהומיות ומנהל מחלקת ילדים בבית החולים שניידר, "החיידק עלול להגיע מהשתן לדם ומשם לקרום המוח ושם לגרום למחלה מסכנת חיים".

 

לדברי פרופ' אמיר, הסיבה המרכזית לשיעור הגבוה של דלקות בדרכי השתן אצל תינוקות שטופלו בידי מוהל היא החבישה. "בעבודה קודמת מצאנו שהמוהל עוצר את הדימום בעזרת תחבושת סביב איבר המין, אותה מסירים רק יום או יותר אחרי. זה גורם לאצירת שתן, והשתן שנותר הופך למקור לזיהומים".

 

הפתרון: להסיר החבישה אחרי שעתיים

מנגד, מסביר פרופ' אמיר, עצירת הדימום בידי רופא נעשית באמצעות לחץ מקומי על איזור הדימום וטיפול במשחה מעודדת קרישת דם. "גם בארצות-

הברית מוהלים מבצעים בריתות, אבל הם לא שמים שם תחבושת, כך שרואים שם הרבה פחות זיהומים מאשר בארץ".

 

מקרה דומה אירע השבוע בבית החולים שניידר, כאשר תינוק הועבר לאשפוז כשהוא סובל מדלקת חמורה בדרכי השתן. התינוק עבר ברית מילה בבני ברק בידי מוהל שהסיר את החבישה רק יומיים לאחר הברית.

 

"ההמלצה שלנו היא פשוטה - להסיר את החבישה באותו יום", מסכם פרופ' אמיר, "למוהלים מאוד נוח להסיר את החבישות בשרשרת יום אחרי הבריתות שערכו במרוכז. אין שום צורך לחבוש למשך יום או יומיים שלמים, אפשר להסיר את החבישה כבר לאחר כשעתיים, וחשוב להקפיד לדרוש זאת מהמוהל".

פורסם לראשונה 21/02/2008 00:25

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברית מילה. האשם בתחבושת
צילום: לע"מ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים