דרום-קוריאה: הנשיא הנבחר זוכה מחשד לשחיתות
ועדת חקירה עצמאית שהוקמה לפני כחודשיים על ידי הממשלה היוצאת במהלך המנוגד לחוקה, קבעה כי אין אמת בחשדות לפיהן לי מיונג-בק היה מעורב בעבירות כלכליות ב-2001. בכך, הוסר המכשול העיקרי שהוצב בפני כניסתו של לי לתפקיד בעוד ארבעה ימים
הוועדה העצמאית המיוחדת שהוקמה בדרום-קוריאה לחקר החשדות בשחיתות נגד הנשיא הנבחר, לי מיונג-בק, הודיעה הלילה (ה') כי מצאה שאין אמת בטיעונים נגדו. בעקבות כך, הוסר המכשול העיקרי שהוצב בפני כהונתו של לי והוא צפוי להישבע אמונים כנשיא דרום-קוריאה בעוד ארבעה ימים.
לפני כחודש וחצי פסק בית המשפט החוקתי בדרום-קוריאה על הקמת הוועדה, למרות שמדובר בהליך הנוגד את החוקה במדינה. הממשלה היוצאת, שתחת שלטונו של יריבו הפוליטי של לי, הנשיא היוצא רו-מו-היון, אישרה את הקמת הוועדה לאחר שהתגלה סרטון וידיאו שבו צולם הנשיא הנבחר מודה לכאורה כי הקים חברה המעורבת בעבירות כלכליות ובהרצת מניות.
לי, בן 66, הכחיש את החשדות נגדו והסיר את התנגדותו להקמת ועדה. בעקבות כך, הוקם צוות בראשותו של התובע המיוחד צ'ונג הו-יונג, אשר בדק במשך 38 ימים את הטענות שבוצעו על פי החשד ב-2001. בנוסף, קבעה הוועדה כי לי זכאי מחשדות לפיהן עשה שימוש בקרקע למרות שהיתה רשומה של שמו של אדם אחר וכי העניק הטבות לחברה אחרת בעת שכיהן בראשו עיריית סיאול בית השנים 2002-2006.
יש לציין כי גם אם היתה מוצאת הוועדה יסוד בחשדות נגד לי, עדיין היה יכול הנשיא הנבחר להיכנס לתפקידו כיוון שהחוקה הדרום-קוריאנית מעניקה לנשיא חסינות מתביעות משפטיות אלא אם מדובר בבגידה.
לי מיונג-בק השמרני ניצח בבחירות לנשיאות שנערכו בדרום-קוריאה בסוף השנה שעברה ברוב מוחץ, והביא למהפך במדינה בזכות הבטחותיו לחזק את כלכלתה. בנוסף לכהונתו כראש עיריית סיאול, כיהן נשיא דרום-קוריאה הנבחר בעבר גם כבכיר בחברת הרכב יונדאי. הא הבטיח במהלך מערכת הבחירות, בין היתר, לנקוט עמדה יותר ביקורתית כלפי משטרו של מנהיג צפון-קוריאה, קים ג'ונג-איל, ולהדק את שיתוף הפעולה עם ארצות הברית.