שתף קטע נבחר

 

רמון: לקדם "פינוי-פיצוי" למתנחלים ממזרח לגדר

לדברי המשנה לראש הממשלה, חיים רמון, החלטה שכזו תקדם את המשא ומתן המדיני ותוכיח לקהילה הבינלאומית ולפלסטינים שישראל רצינית בכוונותיה. רמון תקף את ברק על שאינו פועל לקידום ההחלטה

המשנה לראש הממשלה, חיים רמון, אמר היום (שבת) שמפלגות העבודה וקדימה צריכות לקדם אפשרות של "פינוי פיצוי" למתנחלים הגרים ממזרח לגדר הביטחון. לדבריו, החלטה שכזו תקדם את המשא ומתן המדיני ותוכיח לקהילה הבינלאומית ולפלסטינים שישראל רצינית בכוונותיה.

 

במסגרת סמינר של תנועת "בית אחד", אמר רמון כי "כשממשלת הימין בראשות הליכוד וש"ס קבעה את תוואי הגדר, היא החליטה באופן מעשי שכל מה שמעבר לה לא יהיה בריבונות ישראלית". לדבריו, הימין כל הזמן טוען שאנו מוותרים על נכסים. אנחנו לא מוותרים על שום נכס, אלא על נטל. נטל כבד על קיומנו כמדינה יהודית ודמוקרטית בקהילה הבינלאומית על הלגיטימיות שלנו בעולם כולו ועל מעמדנו בזירה הבינלאומית".

 

רמון תקף את יו"ר מפלגת העבודה, אהוד ברק, על שאינו פועל לקידום ההחלטה. "קדימה לא חרתה על דיגלה את פינוי פיצוי. ממפלגת העבודה שחרתה על דיגלה עם הסיסמא הזאת, אני לא מרגיש טיפת לחץ של תביעה. למעט פעם אחת בלבד כשברק אמר בישיבת הממשלה שמפלגת העבודה בעד פינוי פיצוי, וזה היה לפני חודשיים, זאת היתה אמירה חד פעמית. אני חושב שמן הדין שמפלגת העבודה תיישם את ההבטחה לבוחר", אמר.

 

רמון בדק לאחרונה בעזרת סקרים כמה ממתנחלי יהודה ושומרון יסכימו להתפנות, אם תציע להם הממשלה חוק פינוי-פיצוי. להערכת רמון, 70 אלף מתנחלים יסכימו להתפנות. חוק פינוי-פיצוי הועלה לראשונה במערכת הפוליטית על ידי אנשי תנועת "בית אחד".

 

בדרג המדיני הועלה הנושא לראשונה על ידי אנשי שר הביטחון לשעבר, עמיר פרץ. מאוחר יותר, כששב רמון לממשלה בתפקיד המשנה, הוא העלה את הנושא. בישיבת הממשלה לפני כחודשיים הציע ברק לבחון את הנושא מחדש. ראש הממשלה הודיע בישיבה זו שישקול את הנושא בהמשך.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים