שתף קטע נבחר

 

68 אחוזים מהעולים בבירה - ממדינות מערביות

נתוני משרד הקליטה מאששים את מה שחשים ירושלמים רבים בשנים האחרונות: העולים החדשים מצרפת ומדינות מערביות אחרות "שטפו" את העיר. כחלק מתוכנית לקליטה קהילתית - רבים מהבאים השתלבו במהירות

כ-70 אחוזים מכלל העולים שהגיעו בארבע השנים האחרונות לירושלים - עלו ממדינות המערב. כך מתברר מנתונים שהציג הערב (יום א') משרד הקליטה.

 

בשנים האחרונות הפכה ירושלים לאטרקציה עבור העולים ממדינות המערב, במיוחד מצרפת וצפון אמריקה. בשנים 2000-2004 שיעור העולים שהתיישבו בירושלים הגיע ל-5%-7% מכלל העולים. מסוף 2004 החלו משרד הקליטה והסוכנות היהודית להפעיל תוכנית חדשה, "עלייה קהילתית" שמה. המהלך הביא לכך שכ-14 אחוזים מהעולים התיישבו בבירה.

  

נכון לסוף שנת 2007 חיים בירושלים 812,136 תושבים, מתוכם 67 אלף עולים שהגיעו לישראל בשנות ה-90 ואחריהן. 37% מהעולים הגיעו ממדינות מערביות. בארבע השנים האחרונות מהווים עולי המערב יותר מ-68% מהעולים שהתיישבו בירושלים, לעומת 16% שעלו ממדינות ברית המועצות לשעבר.

 

תופעה המוכרת היטב לתושבי הבירה היא השפעת העלייה בשנים האחרונות על שוק הנדל"ן בעיר. הדברים הגיעו לידי כך שבשנתיים האחרונות כמחצית מהדירות שנרכשו בשכונות היוקרה בירושלים - נקנו בידי עולי צרפת וצפון אמריקה. מהנתונים עולה כי מרבית העולים מקיימים אורח חיים דתי. בקרב עולי צרפת כ-25% מגדירים עצמם חרדים, 65 אחוזים דתיים וכעשרה אחוזים הם חילוניים או מסורתיים. בקרב עולי ארה"ב 17 אחוזים מוגדרים חרדים, 72 אחוז דתיים, ו-11 אחוזים חילונים.

  

"צרפת כבר לא היתה בית, בגלל האנטישמיות"

בסוף חודש יולי בשנה שעברה הגיעו לארץ שני מטוסים עם 600 עולים מצרפת וכולם השתלבו בתוכנית העלייה הקהילתית. במסגרת התוכנית מקבלים העולים תמיכה מוגברת בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך לילדים.

 

מרים ופיליפ גונדין היו בין מאות העולים שהגיעו לארץ ביולי האחרון ומאז הצליחו להשתלב ואף למצוא עבודה במקצועות שלהם. פיליפ עובד כמחנך בבית ספר לילדים עם מוגבלויות ומרים כרכזת לקהילה הצרפתית בירושלים. בשיחה עם ynet סיפרו כי כמה שנים לפני עלייתם החליטו שביתם האמיתי הוא בישראל. "אנחנו מתגעגעים למשפחה ולקרובים שנותרו בצרפת אבל כבר כמה שנים לפני שעלינו הרגשנו שצרפת זה כבר לא הבית בגלל תופעת האנטישמיות שרק גבלה בשנים האחרונות", סיפרו.

 

"בהתחלה היה קשה, גם מבחינת השפה, אבל אנחנו לא מצטערים כי בזכות הקרובים שנמצאים בארץ וחברים בקהילה אנחנו משתלבים. מי שאוהב את המדינה, המדינה מחזירה. אנחנו גם עובדים באותם התפקידים כמו שעבדנו בצרפת. אנחנו רק מאחלים שגם ילדינו ישתלבו ויהיה ישראלים לכל דבר". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
מגיעים גם לרחביה. בית גולדה מאיר
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים