שתף קטע נבחר

מדריך: כך מתכוננים ליום המבחן

כמו לכל מבחן, גם למבחן הרישוי השנתי ("טסט") לרכב, אפשר להתכונן לבד. לפניכם מדריך קצר שמסנה להסביר מה ואיך לעשות

יום מבחן הרישוי לרכב יכול להיות יום לא נעים. "יעבור או לא יעבור"?‬ "יצליח בבדיקת זיהום או לא"?‬ תמורת הסיוט הזה יגבה ממך מכון הרישוי אגרת טסט בסכום של 62 שקלים, ו-24 שקלים נוספים למכוניות משנתון 95 ומעלה (לטובת בדיקת זיהום אוויר מתקדמת‭.(‬ ואלה רק עלויות בסיסיות.

 

כדי שלא תופתעו ביום הפקודה, אפשר לנסות ולהכין את הרכב בלי לחץ ובלי איום הפסילה: לבצע מספר בדיקות מבעוד מועד, לתקן באופן עצמאי ולהימנע מהפתעות לא נעימות. בעזרתו של גיא טויטו, מנכ"ל מוסך המרכז לבטיחות הרכב ברחובות, גיבשנו מספר עצות שימושיות לנהגים ליום הטסט. ושתהיה נסיעה טובה.

 

טופסולוגיה

מומלץ לשלם את אגרת הרישוי לפני הטסט, היות וביום עצמו חובה להגיע עם אגרת רישוי ששולמה מראש. אפשר לשלם באמצעות הטלפון (כרטיס אשראי) או באינטרנט, ולקבל בדואר את הטופס המשולם (היכנסו לשם כך לאתר משרד התחבורה באינטרנט), ואפשר כמובן לשלם גם בבנק או בדואר. בנוסף, יש להצטייד במסמכים הבאים:

 

  • ביטוח חובה בתוקף
  • תעודת זהות של בעל הרכב הרשום ברישיון הרכב
  • אם מי שמגיע לטסט אינו בעל הרכב, עליו להצטייד בתעודת זהות של בעל הרכב ויפוי כוח בכתב.

 

אביזרים נלווים

עליכם לוודא שברכב נמצאים ברכב הפריטים הבאים:

  • אפוד זוהר
  • משולש אזהרה
  • מגבה (ג'ק‭(
  • צמיג רזרבי
  • פח אשפה

אם הפריטים או חלקם חסרים, ניתן לרכוש אותם בחנות לאביזרי רכב. נכון שאת חלקם תוכלו לרכוש גם בחנויות הפועלות בחלק ממכוני הרישוי, אבל למה לשלם יותר? בכלי רכב מסחריים צריך שיהיה גם מטף כיבוי וערכת עזרה ראשונה.

 

מערכות לבדיקה עצמית

תאורה: בדקו תקינות כל הנורות - פנסים, אורות גבוהים, איתותים, אורות נסיעה לאחור ותאורת לוחית הרישוי. נורה שרופה תכשיל אתכם בטסט. היכנסו לרכב ובקשו מאדם נוסף לאשר שאכן כל האורות והפנסים דולקים ותקינים. ניתן להחליף נורות לבד או אצל חשמלאי מורשה. לכיוון אורות יש לפנות למוסך או למכון מורשה.

 

צמיגים: בדקו את דפנות הצמיגים וודאו שאין חתכים או סדקים בדופן החיצוני. בנוסף, בדקו שסוליית הצמיג אינה שחוקה ואין בה חריצים עמוקים. במקרה של צמיגים שחוקים, מומלץ להחליפם.

 

מגבים: בדקו את להבי המגבים וודאו שהם אינם סדוקים או יבשים. ודאו שבעת פעולתם הם לא משאירים סימנים או חלקים שלא נוקו בצורה יסודית. ניתן להחליף ולרכוש מגבים בחנויות כלי רכב, תחנות דלק וגם באופן עצמאי.

 

לוחית הרישוי: מומלץ לבדוק שהמספרים על-גבי הלוחית בולטים ואינם דהויים. לוחית שאינה תקינה עלולה להוביל לפסילה בטסט.

 

בלמים: אפשר לבדוק אם יש נזילות שמן סביב הגלגלים, מה שמעיד על נזילה ממשאבת הבלם או לעקוב אחרי השמן במיכל שמן הבלמים. את בלם היד אפשר לבדוק לבד: אם הוא עולה הרבה מעבר לשלוש נקישות - יש בעיה. אם הוא לא בולם למרות שמשכתם אותו גבוה ככל האפשר, יש בעיה. לשם כך עמדו עם הרכב בירידה, משכו את בלם היד ושלבו את תיבת ההלוכים להילוך סרק. אל תלחצו על דוושת הבלם.

 

בדיקת זיהום אויר: הבדיקה מחמירה כיום הרבה יותר מבעבר, לכן מומלץ להוסיף למיכל הדלק ברכב תוסף לדלק המנקה את הפיח שהצטבר במערכות המנוע השונות. מחיר: כ-100 שקל. מי שיכול לבצע בדיקה מקדימה של זיהום האוויר ברכב, ומגלה שפליטת הגזים המזהמים גדולה במיוחד, יכול לבקש מהמוסך לעשות לרכב שטיפה של מערכות המנוע באמצעות התזת חומר חזק יותר דרך סעפת היניקה. עלות: כ-500 שקל.

 

ואם אין ברירה? גם המוסך יכול להכין אותך

מי שמעוניין לחסוך מעצמו גם את הבדיקות המקדימות לרכב ומוכן להקריב לשם כך כמה שקלים, יוכל לעשות זאת באמצעות מוסכים המספקים את השרות הזה. במוסך יבדקו את המערכות, יתקנו ויחליפו את מה שצריך, ואף יקחו את הרכב למכון הרישוי כדי לבצע בו את הטסט. נכון שלפעמים זה יקר יותר, שכן המוסך מרויח עמלה על המוצרים שהוא רוכש מספקים אחרים, אבל ללא ספק זה משחרר מטיפול בכל הבלגן הזה.

 

מבדיקה שערך עבורנו איגוד המוסכים, עולה ששרות הטסטים (ללא תיקונים רציניים) עולה 250-100 שקל. העלות היקרה יותר כוללת איסוף של הרכב מבית הלקוח והחזרתו לבית הלקוח עם מדבקת הטסט. באיגוד המוסכים אומרים שאם הרכב עובר הכנה לטסט, השירות ניתן ללא תשלום או בהנחה של ‭50%‬ ממחיר שעת עבודה. במקרה של רכב שנבדק על-ידי המוסך או עבר הכנה על־ידי מכון הרישוי, הלקוח לא יחוייב שוב והתקלות יתוקנו על חשבון המוסך.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שומרים על תקינות הרכב (אילוסטרציה)
צילום: גלעד קוולרציק
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים