שתף קטע נבחר

מנהל מקרקעי ישראל פינה את המפגינים בפלמחים

המפגינים ששהו בחוף פלמחים מזה יותר משבועיים, כדי למחות נגד התוכנית להקים בקרבת החוף כפר נופש גדול, אולצו על ידי מנהל מקרקעי ישראל לפנות את המאהל שהקימו ואת חפציהם. הפעילים מרוצים מהתמיכה הציבורית בהם אך אומרים: "חבל שהמדינה מעדיפה להזיז אותנו ולא את העמודים שהקים היזם על החוף"

16 ימים חלפו מאז הוקם אוהל המחאה בחוף פלמחים. היום (ג'), בלחץ פקחי מנהל מקרקעי ישראל, החלו אנשי גרעין הפעילים לארוז את חפציהם והציוד הרב שברשותם ולפנותו משם. "עכשיו נשארנו רק אנחנו, בלי הציוד, אבל אנחנו נמצא את הדרך להמשיך את המאבק. מבחינתו המחאה נמשכת כרגיל", מבהיר שחר קרביץ, ממובילי המאבק בחוף.

 

קרביץ, בן ה-24, ישן בחוף פלמחים כבר למעלה משבועיים עם אשתו ובנו הפעוט בן השנתיים. "אני מגדיר את עצמי 'נווד אקולוגי' ואני פה מתוך אידיאולוגיה", הוא מצהיר בפשטות. לפני מספר ימים הגיעו פקחי מנהל מקרקעי ישראל לחוף פלמחים, בו שוהים קרביץ וגרעין הפעילים העיקש, ודרשו מהם לפנות את השטח.

 

"הבהירו לנו שזה שטח שלהם ושעלינו להזיז מכאן את הציוד עד ליום שלישי בשעה 11:00 בבוקר", הוא אומר. אבל גם הגשם שהחל לרדת הבוקר, וגם העובדה כי יצטרכו לנהל את מחאתם ללא ציוד, אינה מרפה את רוחם של הפעילים. גם העובדה שבינתיים לא נרשם שינוי, ולו הקל שבקלים, בתוכניות הנדל"ן המתוכננות בחוף - אינה מטרידה את הפעילים.  


נשארו בלי הציוד. הפעילים בחוף פלמחים (צילום: דרור עזרא)

 

"אנחנו אופטימיים; המאבק צובר תאוצה"

השינוי הנוכחי, במסגרתו נאלצים הפעילים לפנות את חפציהם, מהווה מבחינתם רק קושי לוגיסטי נקודתי. "זה מבזבז לנו משאבים שיכולנו לנצל לטובת המאבק וחבל שהמדינה מעדיפה להזיז אותנו ולא את העמודים שהקים היזם על החוף", מודה קרביץ, "אבל זה לא ישנה את מהות המחאה". ואם כבר מדברים על שינוי, הרי שאם כבר - מבחינתם מדובר בשינוי חיובי. 

 

בשבועיים שחלפו מאז התמקמה משפחת קרביץ בחוף, הם מצהירים כי צברו לא מעט אופטימיות. "כשהתחלנו את המאבק היינו רק קבוצת אנשים שידעה על הסיפור הזה", הוא אומר. "עכשיו אנחנו זוכים לביקורים של מאות, ולפעמים אלפי, אנשים". גרעין הפעילים הנחוש שואב כוחות גם מתמיכתם של ארגוני הסביבה השונים - בהם עמותת "אדם טבע ודין", ארגון "מגמה ירוקה" ועמותת "ישראל אקולוגית".

 

"המאבק הזה מחזק את ידיהם של תושבי האזור", מדגיש קרביץ ומספר כי עד כה זכה מאבקם לתמיכה מצד תושבי ראשון לציון, נס ציונה, רחובות ויבנה. "כל מי שחי בחוף הזה ושזכרונותיו קשורים ונטועים פה". בין לבין הספיקו הפעילים להחתים על עצומתם כ-5,000 תומכים והיום, הם מספרים, זכו לביקור תמיכה מצד ראש עיריית נס ציונה, יוסי שבו. 

 

אלמוג מזרחי (24) גם הוא מפעיליו הבולטים של המאבק, מזדהה עם תחושת האופטימיות. "התקשורת והציבור מאחורינו ומאז שהמאבק החל כבר הספקנו לייצר שינוי", הוא מסביר. מזרחי, האחראי על צדדיו המנהליים של האבק, מגלה עוד כי בימים אלה מגבשים הפעילים עמותה חדשה, שתוקם בכדי להיאבק על החוף ובהמשך - על שמירת השטחים הציבוריים בישראל. בהמשך, הוא מבטיח, צפוי גם קמפיין תקשורתי נרחב. "אנחנו מתכוונים להוציא אנשים לצמתים, להפיק סטיקרים וחולצות, להפיץ את המאבק בכל כלי התקשורת וגם להגיע לבית המשפט".

 

תגובת מנהל מקרקעי ישראל לא ניתן היה לקבל עד לשעת פירסום הידיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החוף בפלמחים. ארכיון
באדיבות המשרד לאיכות הסביבה
הביע תמיכה. ראש עיריית נס ציונה היום
צילום: תומר תדהר
מומלצים