בג"ץ למדינה: הסבירו כיצד יוקם בי"ח באשדוד
בית המשפט העליון הורה למדינה לפרט בתוך חודשיים את אופן הקמת בית החולים, שבנייתו נדחית מאז 2002. השופט ריבלין: הדיון אינו על יישום החוק אלא על אופן הביצוע. עיריית אשדוד: קיווינו לעמדה ברורה יותר של בג"ץ, נמשיך במאבק
בג"ץ הורה היום (ג') למדינה להודיע בתוך 60 כיצד תפעל להקמתו של בית החולים באשדוד, שבנייתו נדחית מאז שנת 2002.
בפתח הדיון הבהיר המשנה לנשיאת בית המשפט העליון, אליעזר ריבלין, כי הדיון אינו קשור ליישום החוק בדבר הקמת בית החולים, אלא עוסק בדרך להקמתו. האפשרויות העומדות בפני המדינה הם: קיום מכרז או ניהול משא ומתן עם אחד משלושת היזמים שהגישו הצעה לפרויקט או לנקוט בהליך התקשרות אחר.
באשדוד קיבלו באכזבה מסויימת את החלטת בג"ץ. בשבועות האחרונים פתח מטה המאבק בראשות סגן ראש העירייה, יחיאל לסרי, בקמפיין פרסומי בו טענו משפחות תושבים שנפטרו כיוון שלא הספיקו להגיע בזמן לבתי החולים באזור, כי אם היה בית חולים באשדוד ייתכן וחיי יקיריהם היו ניצלים. בין היתר, תקפו בעיריית אשדוד גם את ראש הממשלה, אהוד אולמרט.
לסרי אמר עם פרסום ההחלטה כי סבר שבג"ץ יקבל החלטה על הקמת בית החולים. "ההחלטה היא התקדמות חשובה מאוד אך לא מספקת. חשבנו שבג"ץ יאמר למדינה: 'יש חוק, תקיימו אותו', אבל לצערנו הוא לא אמר זאת. אנו סבורים שאין דרך אחרת. המדינה פשוט מנסה להקל על עצמה מבחינה כלכלית".
סגן ראש עיריית אשדוד הוסיף כי ההצעות שהוגשו עד כה לא היו כדאיות מבחינה כלכלית. כך לדבריו הציעה המדינה כי יזמי הפרוייקט יקנו את הקרקע -דבר שאינו משתלם. "אני מעריך שבסופו של דבר המדינה לא תוכל להימלט ותהיה חייבת לפרסם מכרז להקמת בית החולים, מכרז שיאפשר ליזמים לגשת ולהציע הצעות כדאיות. אנחנו מצדנו נמשיך את הקמפיין שזכה לחשיפה ציבורית ולהד תקשורתי רחב מאוד".
לסרי הוסיף כי נפגש עם המתמודדים בשני המכרזים האחרונים ואלה הביעו לדבריו נכונות להתאחד להצעה אחת ולהיות שותפים בבניית המוסד הרפואי על פי מודל של בית החולים הדסה בירושלים. בתחילת השבוע הבא יתכנס מטה המאבק לדיון בהחרפת הצעדים, בין השאר נשקלת האפשרות להשבית את המפעלים החיוניים הקיימים בעיר.
לפני כשבועיים הציגו נציגי משרד האוצר בדיון בכנסת שלוש הצעות שהוגשו להקמת בית החולים באשדוד. לדבריהם בשבועות הקרובים צפוייה להתקבל ההחלטה אם לקיים מכרז פומבי להקמת בית החולים או לקיים התמודדות בין שלושת הגופים. עם זאת אווירת החשדנות לגבי כוונות האוצר האמיתיות טרם פגה. למרות זאת, טענו ח"כ חיים אמסלם (ש"ס) ויוזמת החוק ח"כ סופה לנדבר (ישראל ביתנו) כי בכל ישיבה האוצר מנסה לעכב את הבניה.
על פרשת בית החולים מרחפת העננה של המכרזים הקודמים שנכשלו, והצעת האוצר להקפיא את יישום חוק בית החולים באשדוד, שנכללה בחוק ההסדרים האחרון ורק בלחץ הכנסת הוצאה ממנו.