שתף קטע נבחר

 

הצעה באיחוד האירופי: צנזורה ברשת היא חסם מסחר

הפרלמנט האירופי אישר בקריאה ראשונה הצעה המכירה בצנזורה באינטרנט חסם מסחר. במקביל, הנציבות האירופית יזמה תוכנית חדשה לאינטרנט בטוח לילדים

הפרלמנט האירופי אישר בקריאה ראשונה הצעת חוק הרואה בצנזורה באינטרנט חסם מסחר. ההצעה, שהתקבלה ברוב של 571 תומכים מול 38 מתנגדים. ההצעה תעבור כעת למועצת אירופה לצורך אישור. המועצה תוכל לאשר את ההצעה כלשונה או להחזירה לפרלמנט לצורך תיקונים.

 

על פי דיווח באתר arstechnica.com, אם ההצעה תתקבל כלשונה, האיחוד האירופי יתייחס לכל צנזורה באינטרנט כחסם מסחר על כל המשתמע מכך. המשמעות היא כי כל מדינה אשר מפעילה צנזורה ברשת על פי הגדרת האיגוד עלולה להיתקל בקשיים במסחר עם היבשת. על אף שיוזמי החוק ראו נגד עיניהם מדינות כמו סין או סעודיה, המפעילות מערך טכנולוגי אדיר לצורך סינון תכנים, גם ישראל עלולה למצוא עצמה ברשימה השחורה אם תעבור כלשונה הצעת החוק להגבלת גישה למבוגרים, שאושרה אתמול (ד') בקריאה ראשונה.

 

עוד על חוק סינון אתרים

 

ההצעה מחייבת סינון כברירת מחדל למעט גולשים שיתנגדו לכך במפורש. נוסף על כך, ההצעה קובעת כי ספקיות האינטרנט יספקו תוכנות סינון שולחניות וכן יסננו ברמת השרתים שלהן, למעט, כאמור, מנויים שיסרבו לכך במפורש. אם האיחוד האירופי יקבע כי ההצעה אינה מאוזנת ומידתית ועשויה לפגוע בחופש הביטוי במדינה, גם ישראל עשויה להחשב כמדינה המפעילה חסם מסחר.

 

בד בבד, הנציבות האירופית יזמה תוכנית חדשה לאינטרנט בטוח לילדים, המתייחסת גם להתפתחויות אחרונות כמו רשתות חברתיות. התוכנית, בתקציב של 55 מיליון יורו, מיועדת לטפל בתכנים בלתי חוקיים או פוגעניים כמו ביריונות מקוונת. היא תופעל החל מ-2009 ועד ל-2013, בעקבות תוכנית דומה שהופעלה בהצלחה מ-2005.

 

התוכנית, שמעודדת רגולציה עצמית בשוק, מבקשת להפוך את האינטרנט למקום בטוח לילדים באמצעים הבאים:

 

הפחתת התכנים הבלתי חוקיים והתמודדות עם התנהגות פוגענית ברשת באמצעות מנגנונים לדיווח - קווים חמים - אם באינטרנט או בטלפון.

 

עידוד יוזמות של הסדרה עצמית כמו סימון תכנים המיועדים למבוגרים בלבד או כאלה שעלולים לפגוע באוכלוסיות מסוימות.

 

הגברת המודעות הציבורית באמצעות הסברה בקרב ילדים, הורים ומורים. שימוש במתנ"סים ובתי ספר לצורך הסברה ואספקת כלים להורים וילדים בנוגע לשמירה על בטיחות ברשת.

 

הקמת בסיס ידע בהשתתפות חוקרים בנוגע לאופן בו משתמשים ילדים בטכנולוגיות חדשות, השפעת הטכנולוגיות עליהם והסיכונים הנלווים. זאת, במטרה לשפר את האפקטיביות של התוכנית ולוודא כי תישאר עדכנית לנוכח ההתפתחויות. בניגוד ליוזמת החקיקה בישראל, התוכנית האירופית מתחשבת גם בהמלצות של הילדים עצמם, כפי שהתקבלו על ידי הפורום לנוער אירופי שהתכנס ביום האינטרנט הבטוח האחרון באירופה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
כך מבקשים להגן על ילדים באיחוד
צילום: סי די בנק
מומלצים