צה"ל מזרים כוחות לקראת פעולה ברצועה
כוחות תותחנים ועשרות טנקים הצטרפו לכוחות הנדסה, שיריון וחיילי גבעתי הנמצאים ברצועת עזה. מדובר בהזרמה ראשונית של כוחות, שעוד תתוגבר אם יוחלט על יציאה לפעולה קרקעית נרחבת. ביום רביעי ידון הקבינט המדיני-ביטחוני במצב
ההסלמה בגזרת עזה מביאה גם לתגבור כוחות בשטח: בימים האחרונים הציב צה"ל סוללת תותחים מול קיבוץ בארי ועשרות טנקים הועברו ביממה האחרונה לשטח כינוס מצפון לרצועת עזה.
כוחות אלה מצטרפים לחיילי צה"ל שנמצאים ברצועה בימים אלה - חטיבת גבעתי, גדוד 9 של השיריון וכוחות ההנדסה. תגבור הכוחות עשוי להיות צעד ראשון של צה"ל לקראת פעילות קרקעית רחבה ברצועה.
במהלך פעילות שגרתית הלילה (יום ו') פגע צה"ל בשתי חוליות מחבלים בצפון הרצועה. בפעילות השתתפו כוחות של חטיבת גבעתי, בשיתוף כוחות שריון מגדוד 9.
משלחתו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שבה הבוקר (יום ו') מיפן. אולמרט התעדכן בטיסה על נפילת טילי גראד ורקטות הקסאם באשקלון ובעוטף עזה. ביום רביעי יקיים הקבינט המדיני-ביטחוני ישיבה בנוגע למצב.
יום קודם לכן יגיעו לאזור מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, ושר המודיעין המצרי, עומאר סולימאן.
התותחים שוב בגבול
סוללת התותחים שבה לרצועה לאחר יותר מחצי שנה שלא היתה באזור. במאי 2007 הוצבה מצפון לרצועה סוללה דומה, אולם לא ירתה לעבר הרצועה. התותחים המתנייעים משמשים לירי לעבר אזורי שיגור קסאמים, אולם בעקבות שורת תקריות בעבר, הופסקה כמעט פעילותם ברצועה.
טנקים של צה"ל סמוך לרצועת עזה (צילום ארכיון: AP)
כוח הטנקים שהועבר לצפון הרצועה שייך לגדוד 74, שרק באחרונה סיים פעילות של כמה חודשים באזור. לפי שעה מדובר בתגבור כוחות שאינו גדול, אך העובדה כי חודשים ארוכים נמנע צה"ל מלהעביר כוחות לרצועת עזה, מלבד אלה שתוכננו מראש, מעידה על כוננות ודריכות בצבא.
"שמי עזה מלאים בכלי טיס"
ההסלמה בירי רקטות הקסאם גרמה לצה"ל להגביר את התקיפות האוויריות ברצועת עזה. ביממה האחרונה תקף צה"ל עשרות פעמים ופגע ביעדים שונים ברחבי רצועת עזה. לפחות עשר מהתקיפות כוונו נגד חוליות משגרי קסאם. בתקיפות האחרונות נהרגו 31 פלסטינים, חלקם ילדים ונערים.
צה"ל פועל במקביל בשני היבטים עיקריים: האחד, תקיפת יעדי טרור, בעיקר של ארגון החמאס, ביניהם מחסנים ואתרים בהם מאוחסנים אמצעי לחימה וכן מפקדות של הארגון. גם מוצבים ועמדות נמצאים על הכוונת הצה"לית. ההיבט השני הוא ניסיון לבצע "ציד חוליות". כלומר, כלי טיס של חיל האוויר ואמצעים אחרים נמצאים בכוננות סביב השעון, ובכל פעם שמזוהה חוליה נעשה ניסיון לפגוע בה, לפני השיגור או לאחריו.