מכללת עמק יזרעאל: דומייה לזכר ההרוגים בעזה
סטודנטית בחוג לחינוך במכללה ביקשה מהמרצה לציין את מותם של הילדים הפלסטינים בעזה. המרצה נעתרה לבקשתה, תוך ציון הסבל והמוות גם בצד הישראלי. הדבר עורר סערה בקרב תלמידי המוסד. נשיאת המכללה: "המרצה איפשרה לכל אחד מהסטודנטים לבטא את תחושותיו"
הכיתה נעמדה לדקה דומייה - לזכר ההרוגים בעזה. מרצה בחוג לחינוך במכללת עמק יזרעאל נעתרה הבוקר (ב') לבקשתה של סטודנטית, לעצור את השיעור ולבקש מהתלמידים בכיתה לעמוד דקה דומייה לזכר ההרוגים הפלסטינים. בסופו של דבר ציינו הסטודנטים את מותם של בני אדם משני צדי העימות, לאור בקשת המרצה.
מאז שעות הבוקר סוערות הרוחות במכללת עמק יזרעאל, בעקבות המקרה. סטודנטים במכללה הביעו מחאתם על התנהגותה של המרצה,
שנעתרה לבקשה יוצאת הדופן והשנויה במחלוקת של התלמידה, סטודנטית ממוצא ערבי שביקשה לציין את מותם של ההרוגים הפלסטינים. המרצה איפשרה לתלמידי כיתתה לקיים דקה דומייה לזכר ההרוגים, תוך שהיא מציינת כי הסבל והמוות הוא מנת חלקם של שני הצדדים בעימות.
במהלך השיעור העבירה המרצה, ד"ר אסנת דור, את זכות הדיבור לסטודנטית, וזו ביקשה שלא לשתוק לנוכח האירועים ברצועה ופנתה לחבריה בבקשה שיכבדו בדקה דומייה את "הילדים הפלסטינים הנטבחים בעזה". המרצה הבהירה לסטודנטית כי סערת הרגשות מובנת, אך מדובר בנושא מורכב וכואב עבור שני העמים. "אינך יכולה לצפות להזדהות רק עם ילדי עזה כאשר ילדים נפצעים, נהרגים וסובלים גם בשדרות, באשקלון ובישובי עוטף עזה", אמרה לה.
המרצה איפשרה לסטודנטיות, ערביות ויהודיות, לעמוד דקה דומייה, תוך שהיא מדגישה גם את זכותם של הסטודנטים היהודים להזדהות עם סבלם של ילדי שדרות, אשקלון ועוטף עזה. לאחר המחווה התקיימה שיחה קצרה שבה הביעו סטודנטיות יהודיות בשיעור את מחאתן. הסערה במכללה החלה זמן לא רב לאחר שנודע הדבר לסטודנטים אחרים, שזעמו על ההשוואה בין המתים משני הצדדים.
נשיאת המכללה, פרופ' עליזה שנהר, מסרה בתגובה: "במציאות המורכבת שבה אנו חיים, אני סבורה שהמרצה איפשרה לכל אחד מהסטודנטים לבטא את תחושותיו, מבלי לשכוח את העובדה כי אנחנו מכללה ישראלית בחברה דמוקרטית, שהצורך לבטא דעות לכאן ולכאן איננו זר".
נתנאל איזק, יו"ר אגודת הסטודנטים במכללה אמר בתגובה לתקרית כי לאחר ישיבת חירום של הסטודנטים הוחלט על נקיטת צעדי מחאה. "האם יעלה על הדעת כי במוסד אקדמי ערבי יעמדו דקה דומיה לזכר חללי צה"ל? האם בכלל נשמע שם הגינוי לקסאמים הנורים על האזרחים? על מחבלים מתאבדים? אולי השלב הבא הוא לתלות תמונות של שאהידים במקום מפקדי צה"ל", אמר איזק.
"לפני שאנחנו מזדהים עם אויבנו, אולי מוטב שנחבק את אזרחינו. את התלונות והכעס ניתן להפנות למנהיגי החמאס, להם התשובות למצב הנוכחי", אמר.