בית משפט הורה לספקיות לחסום אתר שיתוף ישראלי
מפעילי אתר שיתוף קבצים שנחסם בישראל בהוראת בית המשפט מנסים לעקוף את החסימה בשבועיים האחרונים וטוענים - האתר חוקי ופועל מהולנד. הפדרציה לתקליטים: נפעל נגד אתרים מחו"ל
בית המשפט המחוזי בחיפה הורה לפני כשבועיים על שלוש ספקיות האינטרנט הגדולות בישראל לחסום את אתר שיתוף הקבצים הישראלי httpshare בפני הגולשים שלהן. זאת, בעקבות בקשות של 12 חברות התקליטים הישראליות הגדולות.
בית המשפט: לחסום את האתר המפר
האתר מקשר להורדות קבצים ברשתות שיתוף כמו bittorrent, ובדומה לאתרי שיתוף אחרים בעולם לא מאחסן את הסרטים עצמם על גבי השרתים. בימים האחרונים התלוננו גולשי אינטרנט כי הגישה לאתר נחסמת בפניהם, וכי הם מקבלים שגיאת 404 מהדפדפן - המעידה כי האתר לא קיים. אך לא מתקבלת שום הודעה על חסימה.
"אני מורה למשיבות שהן ספקיות שירותי אינטרנט, לחסום באופן יזום גישה מישראל לאתר המפר httpshare.com", כותב השופט גדעון גינת, סגן נשיא ביה"מ המחוזי בחיפה, בהחלטתו מה-25.2, "כך שגולשים...לא יוכלו להיכנס לאתר המפר הנ"ל ולהמשיך להפיץ באמצעותו תכנים המפרים את זכויות היוצרים של התובעות". השופט גינת לא קבע מגבלת זמן לחסימה.
מפעילי האתר: המלחמה החלה, האתר חוקי
מפעילי האתר, מצידם, מנסים לעקוף את החסימה ומדווחים כי הם עושים זאת על ידי החלפת כתובות ה-IP שמספק להן שרת האחסון - אך בימים האחרונים ספקיות האינטרנט חוזרות וחוסמות את האתר גם לאחר העדכונים הללו.
"מלחמת השיתוף קבצים החלה... האם נשאר עם אינטרנט שמכיל אתרי חדשות בלבד?", נכתב בעמוד הבית של האתר שזמין כרגע לסירוגין אצל חלק מספקיות האינטרנט,
מפעילי האתר טרם השיבו לפנייתנו, ובהודעות שפירסמו באתר לא התייחסו ספציפית להחלטת בית המשפט אך כן התייחסו באופן כללי לחוקיות שלו: "האתר אכן חוקי לחלוטין! על פי חוקים של The Netherland (הולנד, כך במקור - א.ק.) אתרים המקשרים לקישורים חיצוניים של סרטים משחקים תוכנות וכו.. נקראים אתרים חוקיים לחלוטין! אתרים אלו אסור להם לאחסן קבצים בשרת שהם לא חוקיים . וזה מה שאנחנו ! האתר מפנה קישורים להורדות כגון: http,bittorrnet".
עוד נטען בהודעה כי שרתי האתר פועלים מהולנד שם מתגורר הבעלים, וכי "זה שהאתר בשפה עברית זה לא אומר שהוא שייך לחוקי מדינת ישראל , החוקים של מדינה ישראל יהיו שייכים לתושבים שלהם ולשרתים שיושבים שם .!".
התביעות הקודמות הסתיימו בפשרות
המאבקים הקודמים של חברות התקליטים באתרי השיתוף הסתיימו תמיד בפשרות, בהן הוחלט כי בעלי האתרים יפסיקו את פעילותם או לחילופין ימשיכו לפעול אך לא יפרסמו קישורים להורדות סרטים ושירים - ויורשו לפרסם סקירות וביקורות בלבד.
ביוני 2006 נמחק שם הנתבע האחרון בתביעה של חברות התקליטים נגד אתרי השיתוף Lala ו-Lionetwork. לפני חודשיים הושגה פשרה, שקיבלה תוקף של פסק דין, בין שני אתרי כתוביות ישראלים - Myakuza ו-xvoom לבין אלי"ס (האגודה המייצגת את אולפני הסרטים בארץ), לפיה שני האתרים ייסגרו ו-xvoom מהם ישלם פיצויים בגובה 15,000 שקלים. אתר שלישי, donkey, עדיין מנהל מאבק משפטי מול אלי"ס.
הפדרציה לתקליטים: נפעל גם נגד אתרים מחו"ל
ומדוע אתרים ישראלים אחרים לא נחסמו בידי הספקיות? מוטי אמיתי, ראש מחלקת אכיפה בסניף הישראלי של הפדרציה לתקליטים מסביר: "פעלנו כנגד אתרים שהשרת שלהם פעל פה בארץ, והבעלים שלהם היו בארץ". עוד מסביר אמיתי כי במקרה הזה, בעל האתר מציג את עצמו כמי שנמצא בחו"ל - ולכן לדבריו, מדובר במקרה שונה.
ומה לגבי אתרי הורדות הפועלים בחו"ל? "אנחנו רוצים לקחת את זה כהחלטה תקדימית גם לאתרים אחרים". אומר אמיתי. "אנחנו בודקים את התיק מבחינה טכנית ומשפטית".
המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום .