שתף קטע נבחר

 

האו"ם גינה את פעולת צה"ל בעזה וירי הקסאם

לבקשת פקיסטן ומדינות מוסלמיות נוספות גינתה מועצת זכויות האדם של האו"ם את פעילות צה"ל ברצועת עזה. במקביל, גינתה המועצה את ירי רקטות הקסאם לעבר מערב הנגב. בישראל מיהרו לפטור את ההחלטה ולהטיל ספק בתוקפה

מועצת זכויות האדם של האו"ם גינתה הערב (יום ה') את פעילות צה"ל ברצועת עזה ואת ירי רקטות הקסאם לעבר ישראל וקראה "להפסיק מיידית את האש". המועצה התכנסה לבקשת פקיסטן כדי לבחון את פעילויות צה"ל ברצועת עזה, במהלכן נהרגו יותר ממאה פלסטינים בימים האחרונים.  

 

שגריר פקיסטן באו"ם, מסעוד חאן, הציג נייר עמדה מטעם ארגון המדינות המוסלמיות, התובע את הפסקתן המוחלטת של התקיפות הישראליות על רצועת עזה, במקביל להפסקת ירי הטילים לעבר ישראל. המסמך, אשר זכה לתמיכה גם מטעם מדינות הליגה הערבית, האשים את ישראל ב"הענשה קולקטיבית של אזרחי רצועת עזה". חאן אמר לחברי המועצה: "ישראל עושה שימוש לא מידתי בכוח, הורסת תשתיות במזיד והורגת אזרחים".

 

כוחות צה"ל פעלו בסוף השבוע בצפון רצועת עזה במסגרת מבצע "חורף חם", במהלכו נהרגו 110 פלסטינים. לטענת צה"ל - מרבית ההרוגים הם חמושים. מאז נמשכת הפעילות בעיקר מן האוויר, למעט גיחות נקודתיות. הפלסטינים מצידם ממשיכים בירי הרקטות לעבר שדרות, אשקלון ויישובי עוטף עזה.

 

שגריר ישראל בז'נבה, יצחק לבנון, אמר כי החלטות המועצה עד כה היו "חד צדדיות" והאשים את המדינות המוסלמיות בניצול המעמד. לדבריו, נייר העמדה חסר משמעות ומהווה "נקיטת עמדה פוליטית".

 

בשבוע שעבר פירסמה המועצה דו"ח אשר לפיו מעשי הטרור של הפלסטינים הם תוצאה "בלתי נמנעת" של הכיבוש הישראלי בשטחים.

 

זו לא הפעם הראשונה שישראל מביעה מורת רוח לנוכח פעילות המועצה. בשנה שעברה תקף שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, את פעילות המועצה וכינה אותה "מתועבת". גילרמן האשים את המדינות החברות בנציבות ב"פשיטת רגל מוסרית". הוא הזכיר כי "אחרי הכל, המועצה כוללת כמה חברים ממדינות שהרקורד שלהן בנושא זכויות האדם נופל במידה רבה מתחת לסטנדרטים של הקהילה הבינלאומית, ושאינן יכולות באמת לשרת כמגדלורים של זכויות אדם".

 

שגריר ארה"ב למוסדות האו"ם בזנבה, וורן טיצ'נור, קרא שלא להחריף את המתיחות באזור על ידי "רטוריקה שאינה מועילה". "ההתמקדות העודפת והחד-צדדית של מועצת זכויות האדם בישראל אינה מועילה לקידום השלום", אמר טיצ'נור. לדבריו, החלטה בלתי מאוזנת נוספת רק תבלום את הדיאלוג בין הצדדים.

 

מועצת האו"ם לזכויות אדם, בה 47 חברים, דנה בשבועות האחרונים בהפרת זכויות אדם ברחבי העולם. מאז הקמתה בשנת 2006 אימצה המועצה שלוש החלטות המגנות את פעולות ישראל בשטחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מבצע "חורף חם"
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
דני גילרמן באו"ם
צילום: איי פי
מומלצים