25 ערבים-ישראלים היו מעורבים בטרור ב-2007
בסקירת המודיעין השנתית שהוצגה לשרי הממשלה, מעריכים כי הסיכוי לאינתיפאדה שלישית בשנה הקרובה נמוך. הסיכוי יגבר אם תתרחש פגיעה בהר הבית. עוד מעריכים כי אם תוחזר רמת הגולן, ייתכן שסוריה תצא מהמעגל הקיצוני עם איראן
שרי הממשלה שמעו היום (א') את סקירת המודיעין השנתית של אמ"ן, השב"כ והמוסד, ובמרכזה האיום הגובר מצד איראן. סקירת השב"כ התייחסה גם לערבים בישראל: "התרבו ביטויי מחאה נגד גורמי השלטון ב-2007. 25 אזרחים ערבים ישראלים היו מעורבים בטרור בשנה החולפת והופעלו על ידי ארגוני טרור בשטחים". בשב"כ מעריכים כי הסיכויים לאינתיפאדה שלישית ב-2008 - נמוכים, אך קיים סיכוי להתלקחות מול חיזבאללה.
"אם לא יוטלו הגבלות משמעותיות על פעולות הסיכול הישראליות - רף הטרור ישאר ברמתו הנוכחית", נאמר בסקירת השב"כ. למרות הסיכוי הנמוך לאינתיפאדה שלישית, מציינים בשב"כ כי תיתן התפרצות עממית אלימה, אם ייפגע הר הבית או אם היקף הפגיעה בפלסטינים יהיה רחב.
למרות הנתון על פיו 25 ערביי ישראל היו מעורבים בטרור, ראש השב"כ, יובל דיסקין, הבהיר שהטרור נותר תופעה שולית בחברה הערבית-ישראלית. דיסקין הבהיר שלדעתו ממשלת ישראל צריכה להעניק תשומת לב מיוחדת לטיפול בערביי ישראל.
עוד זיהה השב"כ קפיצת מדרגה בכל הקשור לפעילות הצבאית של חמאס. עיקרה מבוסס על הכשרות באיראן. בחמאס מסוגלים לירות רקטות תקניות לטווחים של יותר מ-17 ק"מ. התנועה השתלטה על מאגר אמצעי הלחימה והמודיעין של הרשות הפלסטינית בעזה, וגם הגבירה את פעילותה ביהודה ושומרון, בייחוד בשכם ובקלקיליה.
הציבור הפלסטיני, קובעים בשב"כ, רוצה בחירות גם לנשיאות וגם למועצה המחוקקת, מוטרד מהבעיות הכלכליות, מגלה יחס אמביוולנטי ביחס לפיגועים נגד ישראל, וממשיך להביע אמון באבו-מאזן כראש הרשות.
בהערכת אמ"ן והמוסד נאמר כי הסבירות למתקפה יזומה נרחבת במהלך 2008 נגד ישראל נמוכה. יחד עם זאת, גוברת הסבירות לחידוש האלימות נגד ישראל מצד חיזבאללה בשנה הזו. סיכוי זה גדול מאשר הסיכוי להתקלחות בחזיתות אחרות. אם חזית מסוימת תתלקח, היא עלולה לגרור איתה חזיתות נוספות.
אם יוחזר הגולן, ייתכן שסוריה תתנתק מאיראן
בסקירת המודיעין נאמר כי איראן וסוריה מעריכות שטילי הקרקע-קרקע יכריעו את המערכה העתידית. גורמי מודיעין מעריכים שניתן להרחיק את סוריה מהציר הרדיקלי עם איראן, אך תג המחיר יהיה החזרת רמת הגולן ותמיכה אמריקנית בסורים.
עם זאת, בישראל מעריכים שהסיכוי שהסורים יתנתקו מהציר הקיצוני ב-2008 קלוש. המוסד ואמ"ן שותפים להערכה כי "יש חמש זירות מבצעיות עוינות - סוריה, לבנון, עזה, איראן והג'יהאד העולמי. האיום האסטרטגי המרכזי על ישראל נשקף מצד איראן, בשל שתי סיבות - התקדמות תוכנית הגרעין שלה, והתפקיד המרכזי שהיא הולכת ומבססת כמובילת הציר הרדיקלי".
איראן, כך נאמר לשרים, ממשיכה לפתח שליטה בתחום העשרת האורניום, תוך הפרה בוטה של ההחלטות הבינלאומיות. במקביל היא ממשיכה בפיתוח של טילים ארוכי טווח. מתהדק התאום ושיתוף הפעולה הצבאי בין איראן, סוריה, חיזבאללה וארגוני הטרור הפלסטינים. גם סוריה נמצאת בתהליך התחמשות מואץ. היא נמצאת בפיתוח ובהכנסה ליכולת מבצעית של טילים ארוכי טווח.
הערכתנו היא שגם התפישה האיראנית וגם התפישה הסורית, מדברת על כך שאם תפרוץ מלחמה בין איראן או סוריה עם ישראל, היא לא תוכרע בשל עליונות ישראל באוויר וביבשה, אלא באמצעות מערך טילי הקרקע קרקע. מטרת מרוץ החימוש היא פגיעה בבטן הרכה של ישראל - העורף האזרחי - ביום פקודה.
המערכת האזורית עומדת בסימן המאבק בין הציר הרדיקלי בהובלת איראן, לציר הפרגמטי המתון. לפי שעה, לא נשקף איום מיידי למשטרים במדינות המתונות: ירדן, מצרים, סעודיה ומדינות המפרץ.
בנוגע לאיום הג'יהאד העולמי נמסר לשרים כי פעילות אל-קאעידה וארגונים מסונפים נמשכת בכל רחבי העולם, כולל פעילות מבצעית במדינות צפון אפריקה ואירופה. פעילות זו זולגת גם לרצועת עזה. גורמי מודיעין בעולם מצליחים לסכל פיגועים שמתכנן אל-קאעידה.