מונה מפרק זמני לפולגת: צברה חובות של כ-15 מיליון דולר
גירעון החברה עומד על 4.6 מיליון דולר בהון עצמי, יתרת הפסדים של כ-20.6 מיליון דולר והון חוזר שלילי בסך של 4.3 מיליון דולר. "החברה אינה צופה אפשרות להפוך את הקערה על פיה ולעבור לפסים של רווחיות", נכתב
שופטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שרה דברת, מינתה היום (ב') את רו"ח חיים קמיל למפרק זמני של חברת פולגת. פולגת הגישה בקשת פירוק לבית המשפט, בשל חובות הנאמדים ב-14.7 מיליון דולר.
מהבקשה עולה כי גירעון החברה עומד על 4.6 מיליון דולר בהון עצמי, יתרת הפסדים של כ-20.6 מיליון דולר והון חוזר שלילי בסך של 4.3 מיליון דולר.
השופטת דברת הדגישה כי קמיל רשאי להשלים את פעולות הייצור בחברה עד לגמר ההזמנות מללקוחות ובתנאי שהמימון יבוא מבעלי המניות של החברה. דברת הדגישה כי בשום שלב לא תופעל החברה באופן גרעוני.
הדו"חות הכספים של החברה מספטמבר 2007 מגלים כי בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הפסידה החברה כ-5 מיליון דולר. "החברה אינה צופה אפשרות להפוך את הקערה על פיה ולעבור לפסים של רווחיות", נכתב בבקשת הפירוק, שהוגשה על ידי עו"ד עמית לדרמן ממשרד שלמה נס.
לדברי החברה, צניחת שער הדולר, התייקרויות חומרי הגלם שחייבו העלאת מחירים וירידה דרמטית בהזמנות נמנו כסיבות לקשיים אליהם נקלעה החברה בחודשים האחרונים. ניסיון להעתיק את פעילות החברה לסין, תוך שילוב כוחות עם קבוצת טקסטיל סינית גדולה, עלה בתוהו.
מרכז ההשקעות במשרד התעשייה והמסחר, אשר מחזיק בשעבוד על הציוד במפעל, מבקרת החברה, סירב לאשר את העברתן של מכונות המפעל לסין. סיבה נוספת לקושי, נכתב, היא ששיעור המכס על בדים המיוצרים במפעל עומד על כ-40% בעוד שתוצרת מדינות בעלות הסכם טוב יותר עם האיחוד האירופאי מיוצאים ללא מכס כלל.
החובות לעובדי החברה מוערכים בבקשה בכ-3.7 מיליון דולר, לרשויות כ-450 אלף דולר ולמערכת הבנקאית בכ-6.6 מיליון דולר מרביתם לבנק הפועלים. ההתחייבויות לספקים עומדות על 3.7 מיליון דולר ועוד כ-300 אלף דולר לקרן לעידוד שיווק לחו"ל.
יש מי שמוכן לקלוט מפוטרים
לאחר ההודעה על סגירת המפעל היו מי שמיהרו להציע עבודה חדשה ל-300 המפוטרים. בין הפונים, מנכ"ל מפעל מגבות ערד, שוקי קוצ'ינסקי, שהביע נכונות לקלוט כ-50 עובדים מפולגת טקסטיל. גם ברשת מלונות פתאל הציעו לקלוט עד כ-100 עובדים במלונות הרשת.
מי שהופתע לשמוע על הצעות העבודה היה יו"ר ועד העובדים של פולגת טקסטיל, דורון בן דוד: "לא שמענו על הצעות העבודה הללו, לעובדים לא נערכה פנייה". ואולם ל"כלכליסט" נודע כי היו מספר פניות למפעל והן נבחנות כרגע.
"יחד עם זאת" אמר בן דוד, "אני לא מופתע לשמוע על מגבות ערד כי אני יודע שמחפשים שם עובדים. השאלה האמיתית היא האם עובדים ילכו לעבוד שם בגלל המרחק. אם יציעו תנאים טובים, הסעות ואולי אפילו מגורים ייתכן ויהיו עובדים שישקלו את זה לא כולם. במקביל, אנחנו מכוונים לעשות השמה לכל העובדים. נביא כל מני מפעלים מהסביבה ומי שירצה יצטרף. כנראה שמשא ומתן מולנו ייסגר בימים הקרובים".
שביעות רצון?
"מבחינתנו זה הרע במיעוטו. כפי שנראה כרגע יהיה הסכם מדורג לפני שנות וותק אין לנו טענות אבל חשבנו שלא נצטרך להגיע לביטוח לאומי ובכל זאת כנראה שנצטרך לקבל חלק מהפיצויים דרכו".