שתף קטע נבחר

רוסיה: אוניות ארה"ב לא יפתרו המשבר בלבנון

לאחר שהציבה ארה"ב משחתות מול חופי לבנון בניסיון "לתמוך ביציבותה הפוליטית", הביעה רוסיה במועצת הביטחון את התנגדותה למהלך ואמרה כי פריסת הכוחות "לא תורמת למצב בלבנון". גם שגריר סוריה מיהר למחות נגד "ניסיונותיה של וושינגטון להתערב במשבר פוליטי פנימי"

שגריר רוסיה באו"ם, ויטאלי צ'ורקין, אמר הלילה (ג') כי משחתות צבא ארצות הברית שהוצבו בים התיכון, לא עוזרות בפיתרון המשבר הפוליטי בלבנון.

 

בפגישה סגורה של מועצת הביטחון באו"ם, שדנה ביישום ההבנות בהסכם הפסקת האש במלחמת לבנון השנייה, אמר צ'ורקין כי "הגורמים הפוליטיים בלבנון, ובהם ראש הממשלה פואד סניורה, הביעו חשש מהצבת האוניות האמריקניות". לדבריו, "מעשי ארה"ב מעלים זיכרונות 'לא רצויים', ורוסיה לא רואה באוניות כגורם שיתרום למצב בלבנון".

 

לפני כשבועיים שיגרה ארצות הברית לחופי לבנון את המשחתת "קול". דובר המועצה לביטחון לאומי, גורדון ג'ונדור, כינה את הצבת האוניות "הפגנת תמיכה ביציבות האזורית" ואמר כי כי נשיא ארצות הברית, ג'ורג בוש, מודאג מהמצב בלבנון.

 

לבנון מצויה במשבר פוליטי מזה מספר חודשים, לאחר שהצדדים היריבים לא הצליחו להסכים על זהות הנשיא הבא, מאז סיים הנשיא אמיל לחוד את כהונתו בחודש נובמבר.

 

שגריר ארה"ב באו"ם, זלמאי חלילזאד, אמר כי הוא לא מאמין שנוכחות של כוחות ארצו באזור פוגעת במאמציה של לבנון לפתור את המשבר. "יש לנו כוחות באזור הים התיכון מזה זמן. הכוחות הללו שם על מנת להגן על האינטרסים שלנו, ועל מנת שנוכל להתמודד עם כל התפתחות", אמר.

 

שגריר סוריה באו"ם, בשאר ג'אפרי, אמר מנגד כי הצבת אוניות ארה"ב היא "החלטה לא חכמה". לדבריו, "המעשה מסכן את היציבות הפוליטית השברירית בלבנון ושולח מסר שלילי בנוגע להתערבות האמריקנית בפוליטיקה הפנימית בלבנון".

 

השגריר הרוסי צ'ורקין הוסיף בישיבה כי "קיים תיסכול" בקרב המדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם עקב המבוי הסתום בלבנון. "לממשלה בביירות יש אחריות כלפי המדינה וכלפי הקהילה הבינלאומית, ועליה להתפשר ולמצוא פיתרון", אמר.

 

היום היו אמורות להתקיים הבחירות לנשיאות לבנון, אולם הם נדחו ל- 25 בחודש. מדובר בדחייה ה-16 של ההצבעה. הצדדים הפרו-סורים בראשות חיזבאללה והאנטי-סורים בראשות סעד חרירי, אכן הסכימו על מועמדותו של מפקד צבא לבנון, הגנרל מישל סולימאן, לתפקיד הנשיא. אולם הצדדים נותרו חלוקים בנוגע לשורה של סוגיות פוליטיות אחרות, ובכלל זה הרכב הממשלה חדשה - שאותה דורשת האופוזיציה הפרו-סורית להקים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השגריר הרוסי צ'ורקין. ארה"ב לא עוזרת
צילום: AFP
שגריר ארה"ב חלילזאד. לא פוגע
צילום: AFP
מומלצים