הרב קנייבסקי חנך בית חולים לילדים פגועי נפש
בטקס רב משתתפים, חנך הרב קנייבסקי - מחשובי הרבנים בציבור החרדי - אגף לילדים פגועי נפש במרכז הרפואי מעייני הישועה בבני ברק. מנהלי המרכז: "עד היום ילדים רבים לא הגיעו לטיפול, למרות סבלם, כיון שלא נמצא עבורם מקום טיפולי שיתחשב באורח חייהם"
"שוב החושך הזה שסוגר עלי. ואסור לדבר. ולא להשמיע שום קול. ובוודאי שלא להעיז לצאת מהחדר. עד שילכו האורחים, ועימם קולות הצחוק, השמחה והחיים. רק אז תיגש אמא באנחת רווחה לחדרי, לכלאי, ובמבט מתחמק היא תחבק ותלחש: ילד טוב, ילד טוב, הפעם לא עשית בושות...", במילים אלו תיאר את רחשי ליבו אחד הילדים, פגוע נפש, המאושפז באגף הילדים החדש ב'בית מרפא לנפש' שבמרכז הרפואי 'מעייני הישועה' בבני ברק.
הדברים נאמרו בטקס חנוכת הבית לאגף החדש אשר זכה לשם 'חיבה', והנוכחים התקשו להסתיר את התרגשותם ואף דמעו. האגף החדש מיועד לטיפול בילדים הזקוקים לסעד נפשי, למרפאות חוץ ולאשפוז, המתמחה בילדים מהמגזר החרדי-דתי. המרכז הרפואי פועל בנשיאותו הרוחנית של הרב חיים קנייבסקי, מחשובי הרבנים בציבור החרדי, אשר התכבד בקביעת המזוזות בפתח האגף. חניכתו של אגף הילדים מהווה פריצת דרך בכל הקשור ליחס ולטיפול בבעיות נפשיות. הרב קנייבסקי הגדיר את הקמת האגף החדש לילדים כ"בעל חשיבות גדולה ועצומה".
הרב קנייבסקי בטקס חנוכת האגף
בטקס אמר ד"ר משה רוטשילד, מראשי האגף, כי "מחלת נפש היא אחת הבעיות הכאובות ביותר איתן מתמודדות המשפחות. בניגוד למחלה פיזית, פגיעה נפשית נתפשת בציבור כדבר מסוכן בהרבה, חשוך מרפא, מבהיל ולא מוכר, היוצר מיידית דחייה ובושה. לכן, פגוע נפש שאינו מקבל טיפול, סובל מפגיעה כפולה; חוסר טיפול תרופתי ונפשי, ודחייה והסתרה מצד בני משפחתו והחברה. צעקתו האילמת ממלאת את הבית בקול גדול, ואין איש שישמע". ד"ר רוטשילד הבטיח בדבריו להעניק לילדים ולבני משפחותיהם את הסעד המתאים במטרה לשלבם בחזרה בחיי קהילה ומשפחה תקינים.
ד"ר מיכאל בונצל, המנהל הרפואי של 'חיבה' ציין בטקס כי "רק בשבוע האחרון קיבלנו תזכורת כואבת על הצורך במסגרת מתאימה לטיפול בילדים ונערים נפגעי חרדה לאחר פיגועים. לצערנו, טיפלנו בעבר בנפגעים אלה. עתה עם חנוכת האגף לילדים ולנערים נוכל, שרק לא נגיע לזה, לטפל בנפגעים אלה מקרב הציבור הדתי והחרדי".
המנהל האדמיניסטרטיבי של 'חיבה', שלמה רוטשילד ציין כי "עד היום רבים לא הגיעו לטיפול, למרות סבלם, כיון שלא נמצא עבורם מקום טיפולי שיתחשב באורח חייהם, וידע להתאים את הטיפול לצרכיהם המיוחדים. עבור אנשים אלה, היכרות והבנה מעמיקה בהשקפת עולמם- הם תנאים הכרחיים להתחלת הטיפול".