שתף קטע נבחר

 

תלמידים לאולמרט: "אין לנו זמן לרדת למקלט"

ראש הממשלה ביקר גם בבית ספר יסודי באשקלון, וראה את חוסר האונים של הילדים - שהתקפלו מתחת לשולחנות כהדגמה למקרה אזעקה. "אתם יודעים להתגונן", אמר להם וניסה לשדר נינוחות, אבל הילדים נותרו ללא מענה למצוקותיהם האמיתיות

"אין מספיק זמן לרדת למקלט, לכן אנחנו קודם מתחבאים מתחת לשולחן" - אלה הדברים ששמע ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מפי תלמידי כיתה ד' בבית הספר הראל באשקלון. אחד מ-19 הגראדים שנפלו באשקלון בסיבוב ההסלמה האחרון נפל לא רחוק מבית הספר היסודי הראל.

 

ראש הממשלה מצא בית ספר מצוחצח ומתוקתק למופת, אבל ללא מרחבים מוגנים אליהם יכולים להימלט הילדים בתוך 15 שניות. כיתת המחשבים הממוגנת והמקלט נמצאים במרחק דקה עד שתיים מהילדים. המפלט היחיד של 450 התלמידים הוא להשתחל בזריזות אל מתחת לשולחן, מקופלי ברכיים, כשהראש מוגן בין הזרועות. 


אולמרט משוחח עם התלמידים בבית הספר (צילום: אבי אוחיון, לע"מ) 

 

אולמרט ביקש מהתלמידים להדגים לו מה קורה כשהם שומעים צבע אדום, ובתוך שניות הם נעלמו אל מתחת לשולחנות. מראה הכיתה הריקה היה קשה. לוי שפרן, ממלא מקום ראש העיר ומאבות מערכת החינוך באשקלון, אמר לאולמרט ביציאה מהכיתה שנורא בעיניו שכל מה שיכול להגן על ילדים אלה, כמו על 26 אלף ילדי העיר, הוא שולחנות.

 

בעת ביקורו בבית החולים ברזילי באשקלון, אמר אולמרט לצוות בית החולים: "אל תתנהלו כאילו ירי הגראדים היה חוויה חד-פעמית. זו המציאות של מדינת ישראל כבר 60 שנה, זה דורש עוצמה ואיפוק".

 

"כפתור שיירה עליהם חזרה"

לראש הממשלה לא היו בשורות, לא לפרנסי העיר שנלוו אליו לביקור ולא לילדי אשקלון, שיודעים שהרגיעה הנוכחית בירי הגראדים עלולה להתנפץ בכל רגע אל מול אכזריות החמאס וארגוני הטרור העזתים.

 "אבא הציע הצעה, שכל פעם שיהיה צבע אדום ויירו עלינו קסאם, זה יפעיל כפתור אצלנו שיירה עליהם חזרה", אמר תלמיד אל מול חיוכיהם של המבוגרים שהצטופפו בכיתה. "טוב, אז אני חושב שצריך לרשום על זה פטנט", השיב לו אולמרט, מנסה לשדר נינוחות מול המצוקה האמיתית של הילדים האשקלונים שאותם בא לבקר.

 

"אני שמח שהייתה לי הזדמנות לבוא לבית הספר שלכם", אמר ראש הממשלה לילדים. "עכשיו הרבה מאוד כותבים על אשקלון ומצלמים כאן, והיה לי חשוב לראות מה באמת קורה כאן. לראות אם אתם באמת חרדים, אם אתם באמת יודעים שאנחנו, הצבא, המנהלת והמורים, כולם דואגים לכם. אני רוצה להבטיח לכם שאנחנו נעשה כל מה שרק אפשר שיהיו לכם חיים בטוחים ושמחים", אמר אולמרט מול הילדים, שחלקם הקשו עליו בשאלות הנוגעות לרקטות ולביטחון וחלקם שאלו על חייו כראש הממשלה.

  

"למה לא שמים ספריי על הקירות שלא יתפרקו כשפוגע בהם הקסאם, כמו שראינו בטלוויזיה?", שאל אחד הילדים. "כשיש קסאמים, הצבע האדום לא תמיד עובד", אמר לו ילד אחר ואולמרט הביע תקווה שהבעיה תיפתר. "איך אתה מרגיש כאן באשקלון?", שאלה חן. "באתי וראיתי שהתושבים מאוד רגועים ומתנהלים בצורה מאוד אחראית. יש פה משטרה, ובית חולים וכוחות כיבוי ומנהלת בית ספר נחמדה, ומורות ומורים שיודעים איך להתגונן מפני הקסאמים והגראדים", אמר להם, אך התקשה לספק מענה לטרדותיהם האמיתיות של דור הגראד האשקלוני.

 

"26 אלף ילדים בלי מיגון"

הילד שניר, שנבחר לקבל את ראש הממשלה בברכה שלמד בעל פה אמר לאולמרט: "התלמידים כאן מודאגים מהרקטות שנשלחות לאשקלון, אך סומכים עליך שתקבל את ההחלטות הנכונות ותשמור על ביטחוננו". "כשאתם מתחת לשולחן, מה אתם עושים?" שאל ראש הממשלה. "אנחנו יושבים עם הידיים על הראש, כדי שלא נפגע מרסיסים". נהוראי הוסיף: "אחר כך אנחנו יורדים למקלט בחדר מחשבים, זוגות זוגות". "זה חשוב שתרדו זוגות, שלא תדחפו, כדי שלא תפגעו", אמר אולמרט ושאל "כמה זמן לוקח להגיע למקלט?" "שתי דקות", ענה לו ירין. "זה לא מספיק זמן, לכן אנחנו קודם מתחבאים מתחת לשולחן".

 

ראש עירית אשקלון, רוני מהצרי, שנלווה לאולמרט בביקור, אמר כי הבהיר לו שהאחריות מוטלת על ממשלת ישראל. "יש לי כאן 26 אלף ילד בלי מיגון. אמרתי לו שאין לי תשובה איך להגן על חייהם", טען מהצרי.

"ראש הממשלה בישראל צריך לדעת שאנחנו עושים את מה שניתן כדי לשמור על התלמידים שלנו. הוא יודע והשרים שלו יודעים שאי אפשר לעצור את הגראד. הם יודעים שאסור לחזור על הכשל בטיפול בעורף כמו שהיה בלבנון".

 

לדברי מהצרי, "אמרתי לו שהאחריות לכך מטופלת עליו ועל הממשלה ושאף אחד לא יצפה שעירייה צריכה להתמודד עם שאלות אלה. מה שמדהים אותי, שאין להם תשובות למי עלי לפנות. למי אפנה בתביעה להפסיק את ירי הרקטות, אם לא לראש הממשלה?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט בבית הספר
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מבקר את יוסי חיימוב שנפצע מקסאם
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים