שתף קטע נבחר

 

מעצר הפדופילים: האם האינטרנט כל כך מסוכן?

במפלג עבירות מחשב מסבירים שהאינטרנט הוא כר פורה לעבירות ובהן עבירות מין, בגלל היעדר הפיקוח על הרשת. האמת העצובה היא שהעולם כולו, הוא כר פורה גדול הרבה יותר ולעבירות חמורות בהרבה

"במפלג עבירות גנים ציבוריים מדגישים כי מקומות אלה הפכו לכר נוח לביצוע עבירות פליליות, שונות ומגוונות הכוללות גם עבירות מין בהיקף נרחב".

 

סביר להניח שלא נראה הודעה כזאת של המשטרה בידיעה על פדופילים שנעצרו לאחר שתקפו את קורבנותיהם בגנים ציבוריים, בחדרי מדרגות חשוכים או בבתי ספר. העולם, באינטרנט ומחוץ לאינטרנט, הוא מקום מסוכן, ומלא באנשים מתועבים ובפושעים. בכל זאת, כשהמשטרה עצרה 30 חשודים בהורדת חומר פדופילי למחשב, היא מבקשת להדגיש כי אין פיקוח על האינטרנט ומדובר ב"מקום מסוכן מאוד" ו"כר פורה לעבירות".

 

האינטרנט היא לא שטן ולא בית מקדש

ההצהרה הזאת על חוסר הפיקוח מסוכנת מכמה טעמים. בראש וראשונה היא ממשיכה לנטוע פחד ולייחס לרשת כוחות דמוניים אפלים, משל היה מדובר במערב הפרוע בו כל אחד עושה מה שהוא רוצה ותוקף מינית ילדים על ימין ועל שמאל. זאת כאשר המציאות היא מורכבת הרבה יותר.

 

אותו פחד מהרשת, עשוי גם ליצור את הרושם כאילו תוכנות סינון כאלה או אחרות יגנו על הילדים בצורה הרמטית וימנעו מהם גישה אקראית לתכנים פורנוגרפיים, או היתקלות עם סוטים שאורבים להם במחשכי הרשת. זה באמת לא משנה אם התוכנות האלה ניתנות מכוח חקיקה, או שהורים בוחרים להתקין אותן בעצמם - שום תוכנה בעולם, חזקה ככל שתהיה, לא תגן על ילד שנמצא לבדו מול המחשב.

 

אך לא רק מול המחשב. הגדיר זאת זאת מדויק יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד, כשאמר "האינטרנט איננו שטן ואיננו בית מקדש".  גם כאשר מבינים את כוחה העצום לטוב ולרע של הרשת - חשוב לזכור כי היא באמת רק חלק קטן מעולם אכזרי יותר - מאה אלף ילדים הותקפו מינית בישראל בבתים שלהם, בבתי ספר, בגנים ציבוריים ובמקומות שונים - כך על פי המועצה לשלום הילד.

 

על פי דו"ח של משטרת ישראל, בשנת 2006 נפתחו 4,600 תיקים בגין עבירות מין בקטינים - בלי קשר לאינטרנט (להורדה - PDF). ובכל זאת, לא היינו מצפים לפיקוח בכל מקום, ואנחנו מבינים שלא יהיה שוטר בכל בית, גן ציבורי או כיתת לימוד.

 

להילחם בתופעה גם מחוץ לרשת

חשוב גם לזכור שאותם 30 חשודים באחזקת תכנים פדופילים שנעצרו הם הסימפטום ולא המחלה. הורדת חומר פורנוגרפי בו מופיעים ילדים מעודד את התעשיה האיומה הזאת - והם צריכים להיענש במלוא חומרת הדין - ופה המשטרה מילאה את תפקידה נאמנה - אך לא במאמץ ניכר או פעולה יזומה, אלא בהתבסס על דיווח מחו"ל - מקבלים רשימת IP של מי שגלש באתרים בחו"ל – ומאתרים את האנשים דרך ספקיות האינטרנט.

 

על פי המרכז למחקר מידע של הכנסת, עשרות בודדות של תיקים נפתחו בשנים האחרונות נגד עברייני מין ברשת (להורדה - DOC). לאחרונה המשטרה קיבלה תקציב של שני מיליון שקלים לרכישת תוכנה לאיתור פדופילים ברשת. לא ממש ברור איך התוכנה הזאת תעבוד, או כמה באמת היא תמגר את התופעה, אבל העזרה למשטרה צריכה להיות כוח אדם גדול יותר, אך גם כזה שמתאים לתפקיד.

 

סגן ניצב אבי אביב, ראש מפלג עבירות מחשב במשטרה, אמר בעבר בדיון בכנסת כי הוא מראיין אנשים טובים, אך מתקשה להציע להם תנאי עבודה שיגרמו להם לעבוד במשטרה ולא לעבור לסקטור הפרטי. לו תהיה למשטרה המשאבים שהיא באמת צריכה, אני מאמין שהיא תוכל לבצע מהלכים יזומים לתפיסת עבריינים.

 

במקביל, המאמצים בעולם מופנים לתפיסת האנשים שסוחרים בחומרים הללו ומרוויחים עליהם כסף - ובעיקר בתפיסת האנשים שנמצלים את הילדים הללו ומפיקים את התכנים המזוויעים. זה גם קורה בעולם האמיתי - מחוץ לאינטרנט ומחוץ לישראל והכי חמור - העולם הזה הוא כר פורה לעבירות ללא כל פיקוח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פה מתבצעות מרבית העבירות
צילום: איי אף פי
מומלצים