שתף קטע נבחר

 

דו"ח: בעשור האחרון העולם אנטישמי יותר

לקונגרס האמריקני הוגש הדו"ח השנתי על מצב האנטישמיות בעולם - והמסקנות לא מעודדות. "60 שנה אחרי השואה, האנטישמיות אינה רק עובדה היסטורית, אלא היא מציאות עכשווית", נכתב בדו"ח שמפנה אצבע מאשימה לממשלות רבות בעולם וגם אל האו"ם

הדו"ח השנתי של הממשל האמריקני קובע כי תופעת האנטישמיות, המקדמת שנאה כלפי היהודים במסווה של ביקורת על מדינת ישראל, גברה בעשר השנים האחרונות - לרבות בממשלות העולם ובאומות המאוחדות.

 

"60 שנה אחרי השואה, האנטישמיות אינה רק עובדה היסטורית, אלא היא מציאות עכשווית", נכתב בדו"ח שהוגש אתמול (ה') לקונגרס האמריקני. "בעשור האחרון, השגרירויות והקונסוליות של ארה"ב דיווחו על התגברותה אנטישמיות"

 

הדו"ח הנוכחי הוא השני המוגש לקונגרס האמריקני בנושא. אחת המסקנות המרכזיות בו היא כי "אנטישמיות חדשה, במלבוש של ביקורת על הציונות או על המדיניות של ישראל, בין אם בכוונה או שלא בכוונה, מקדמת דעות קדומות כלפי כל היהודים על ידי ייחוס תכונות שטניות לישראל ומייחסת לישראלים פגמים הנראים לעין בגלל אופיים היהודי".

 

כותבי הדו"ח מצביעים על עידוד אנטישמיות בכמה סוכנויות של האו"ם, המתבקשות לחקור מדי שנה "זוועות והפרות אחרות של זכויות אדם בידי ישראל". הם מוסיפים כי ישנם כמה גוופים בא"ום הפועלים באופן מתמיד לדווח על מה שנראה כהתנהגות גסה ומתמשכת של ישראל, כשההשוואה בין המדיניות הישראלית לזו של המשטר הנאצי הפכה שכיחה. אנטישמיות זו, שהיא שנונה יותר מזו המסורתית, חומקת לעתים מגינוי.

 

בדו"ח האמריקני מצוין כי "המדיניות של ישראל היא מושא לביקורת יותר מכל מדינה אחרת" וכי "בזמנים של עוינות כלפי ישראל, היא מתורגמת לאלימות פיסית המכוונת נגד יהודים בכלל".בקיץ 2006, בזמן מלחמת לבנון השנייה נרשם פרץ של גילויים אנטישמים ברחבי העולם.

 

אחמדי-נג'אד וצ'אבס

המסמך גם מצביע על כמה ממשלות ומנהיגים המתסיסים ומדליקים את אש האנטישמיות. נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד מככב כמובן בדו"ח, וגם נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבס, מייחס בפומבי לישראל תכונות שטניות. כן נטען שממשלת סוריה מפיצה באופן שגרתי הצהרות רשמיות ותעמולה המייחסת ליהודים תכונות שטניות.

 

נגד ממשלת בלרוס נטען כי היא מפיצה בגלוי חומרים אנטישמים, ובסעודיה ומצרים נעשה שימוש בתקשורת הנשלטת על ידי המדינה להפצת חומרים אנטישמים. פרסומים אנטישמים ואלמנטים אנטישמים בתקשורת היו בשנה האחרונה גם בפולין, רוסיה, אוקראינה, צרפת, גרמניה, בריטניה, ארגנטינה, אוסטרליה, קנדה ודרום אפריקה.

 

"האנטישמיות בת זמננו מופיעה בצורות גלויות ושנונות, במקומות שבהן יש קהילות יהודיות כמו גם במקומות שבהם חיים מעט יהודים. פשעים אנטישמים אלימים מתבצעים - החל מפעולות טרור נגד יהודים ועד לחילול והרס רכוש יהודי כמו בתי כנסת ובתי קברות", נאמר בדו"ח.

 

האנטישמיות המוכרת

גם הצורות המסורתיות של אנטישמיות קיימות, וניתן למצוא אותן ברחבי העולם. כתבים אנטישמים קלאסים, כמו "הפרוטוקולים של זקני ציון", "מיין קאמפף", עדיין קיימים. על פי הדו"ח, יהודים ממשיכים להיות מואשמים בעלילות דם,

בנאמנות כפולה והשפעה בלתי הולמת על מדיניות הממשלה והתקשורת. בעניין זה הדו"ח מסייג כי "הצורות הבוטות הללו של אנטישמיות, הקשורות לעתים לנאציזם ולפאשיזם, נחשבות לבלתי מקובלות בזרם המרכזי של המדינות הדמוקרטיות במערב אירופה וצפון אמריקה, והם בשימוש של השוליים הקיצונים".

 

הדו"ח נכתב לזכרו של יו"ר ועדת החוץ בבית הנבחרים, טום לנטוס, ניצול שואה שנפטר בחודש שעבר בגיל 80. הפקת הדו"ח נעשתה בקונגרס על פי חקיקה שאושרה בשנת 2004 לכתיבת דו"ח ביקורת שנתי על מצב האנטישמיות בעולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האנטישמיות פורחת
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
אחמדי-נג'אד. גם בגללו
צילום: איי אף פי
היטלר. מיין קאמפף עדיין בחנויות
צילום: איי פי
מומלצים