למרות המהומות בטיבט: בוש יבוא לאולימפיאדה
דוברת הבית הלבן הודיעה כי האולימפיאדה קשורה לספורט ולא בהכרח לעניינים פוליטיים ולכן אין בכוונת בוש לדחות את הזמנת עמיתו הסיני. האיחוד האירופי: החרמת המשחקים - החמצת הזדמנות לטפל בסוגיית הפרת זכויות האדם בסין
ארה"ב הודיעה היום (ה') כי פעולותיה של סין לדיכוי המהומות בטיבט בשבועיים האחרונים לא יגרמו לביטול ביקורו הצפוי של הנשיא, ג'ורג' בוש, בבייג'ינג במהלך האולימפיאדה שתתקיים הקיץ.
דוברת הבית הלבן, דנה פרינו, אמרה כי עמדתו של הנשיא היא שהאולימפיאדה קשורה לספורט ולא בהכרח בעניינים פוליטיים.
"האולימפיאדה צריכה להטות זרקור לעבר כל מה שמתרחש בסין וזה לא בהכרח דבר רע", הוסיפה פרינו וציינה כי בוש הוזמן למשחקים האולימפיים במהלך פגישתו עם נשיא סין, הו ג'ינטאו, בוועידת אסיה-פאסיפיק בספטמבר 2007. בהודעה בפרסם הבית הלבן בתום הוועידה נמסר כי בוש יבקר באולימפיאדה "כחלק מרוח הספורט ולא כחלק מהצהרה פוליטית כלשהיא".
בשבוע שעבר פרסמה מחלקת המדינה האמריקנית דו"ח המציב את סין בראש רשימת המדינות הפוגעות באופן חמור בזכויות אדם. בשורה אחת עם המעצמה הקומוניסטית נכללו גם: קובה, איראן, מינמאר, פקיסטן, סוריה, זימבבווה, בלארוס, צפון-קוריאה ואריתראה.
אירופה: החרמת המשחקים אינה הדרך הנכונה
בתוך כך, הודיע האיחוד האירופי כי אין בכוונתו להחרים את האולימפיאדה וכי המשחקים האולימפיים יסייעו במאמצים לשיפור מצב זכויות האדם בסין. "החרמת האולימפיאדה איננה הדרך הנכונה לפיתרון בעיות פוליטיות. החרמת המשחקים עלולה להביא דווקא להחמצת ההזדמנות לקידום נושא זכויות האדם בסין", נמסר בהודעה שפרסמה סלובניה, הנשיאה התורנית של האיחוד.
שלשום אמר שר החוץ הצרפתי, ברנאר קושנר, כי על אירופה לשקול להחרים את טקס הפתיחה של האולימפיאדה - אם האלימות בטיבט תמשיך. גם נשיא הפרלמנט האירופי, הנס-גרט פטרינג, הצטרף לקריאה ואמר כי "יש לשמור על כל האפשרויות פתוחות באשר לאולימפיאדה".
הבוקר הודתה סין לראשונה כי המחאה בטיבט התפשטה למחוזות נוספים במדינה. על פי הרשויות, במהומות נהרגו 16 בני אדם ולפחות 325 נעצרו. לעומת זאת, ממשלת טיבט הגולה דיווחה כי עד כה נהרגו מאות בני אדם בעימותים בחבל הדורש עצמאות. במקביל, פרסמה סין "רשימה שחורה" ובה 25 אתרי וידאו באינטרנט, שפעילותם הושעתה עקב המהומות בטיבט. אזהרות נשלחו לעשרות מפעילי אתרי אינטרנט אחרים.