תלמידי תיכון בי-ם נקראים להתחסן מפני חצבת
עובד אחזקה בתיכון סליגסברג שבירושלים אובחן כחולה חצבת, ובעקבות זאת נקראו 600 התלמידים וגם המורים לבדוק אם חוסנו בעבר.
בנוסף מתבקשות נשים הרות שעובדות בבית הספר לפנות להתייעצות בלשכת הבריאות המחוזית. אחות בית הספר תגיע ביום שני לבית הסםר, תענה על שאלות תלמידים בנוגע לחצבת ותבדוק את פנקסי החיסונים.
בבית הספר העריכו כי איש האחזקה החולה, תושב רמת בית-שמש, נדבק במהלך נסיעה באוטובוס מתינוקת חולה. עוד העריכו כי מכיוון שמדובר בעובד תחזוקה, הוא לא היה במגע קרוב עם תלמידים ומורים רבים. "היום קיבלנו אישור ממשרד הבריאות שהוא חולה בחצבת. אין לנו ברירה, אנחנו חייבים לנהוג לפי הנהלים משום שמדובר במחלה מדבקת מאד", הסבירו בבית הספר. בתיכון סליגסברג לומדים כ-600 תלמידים בכיתות ז' עד יב'.
במשרד הבריאות קראו מוקדם יותר לנוסעים שהיו בקו האוטובוס 999 של חברת "אגד" מירושלים לרכסים ביום שני ב-19:30 להגיע ללשכת הבריאות המחוזית הקרובה למקום מגוריהם. זאת, לאחר שנער בן 15 שהיה על האוטובוס אובחן כחולה בחצבת.
מחודש אוגוסט האחרון, אז החלה התפרצות של חצבת בישראל ועד לשבוע הנוכחי נדבקו יותר מ-900 בני אדם, כ-750 מתוכם בעיר ירושלים. כ-94-95 אחוז מהילדים בישראל מחוסנים נגד חצבת, בהתאם לתוכנית החיסונים של משרד הבריאות בגיל שנה ובגיל שש או שבע.
רוב המקרים התגלו בקהילות חרדיות, בהן הילדים לא מחוסנים, ביישובים כמו ירושלים, בני-ברק, רמת בית-שמש, קרית-ספר, נתניה, צפת וטבריה. חצבת היא מחלה נגיפית שקל מאד להידבק בה משום שהיא עוברת לא רק במגע ישיר, אלא גם בעקבות שהיה עם חולה באותו חדר.
החצבת מתחילה כמחלת חום מלווה בנזלת, דלקת עיניים וכאבי גרון. בשלב האחרון של המחלה מופיעה פריחה ולאחריה מחלימים. המחלה עלולה להסתבך ולהפוך לדלקת ריאות, שעלולה במקרים נדירים גם לגרום למוות. עד כה לא נרשם בישראל מקרה מוות בעקבות הידבקות בחצבת.