מנכ"לית הביטוח הלאומי: צריך פנסיה ממלכתית
נתוני בנק ישראל על כך שרבע מהקשישים עניים לא הפתיעו איש. השאלה הגדולה היא כיצד לטפל במצב. המנכ"לית החדשה של המוסד לביטוח לאומי, אסתר דומיניסיני, קוראת להנהיג פנסיה ממלכתית. שר הרווחה: "אני רואה בסיוע לקשישים את הדגל והנושא המרכזי"
בביטוח הלאומי לא התפלאו לקרוא אמש (שבת) את נתוני בנק ישראל על כך שרבע מהקשישים בישראל עניים. ככלות הכל, הנתונים מבוססים על דו"ח העוני של הביטוח הלאומי שפורסם לפני חודש וחצי. המנכ"לית החדשה של המוסד לביטוח לאומי, אסתר דומיניסיני, אומרת שהנתונים מוכיחים את החשיבות של יצירת רובד נוסף: "פנסיה ממלכתית".
"חשוב שהמדינה תיצור רובד נוסף לקצבאות זיקנה, רובד של פנסיה ממלכתית, בכדי שהקשישים יוכלו לחיות בכבוד. יחד עם זאת, בשנה וחצי האחרונות ראינו שפעילות הממשלה הביאה לשיפור מצב קצבאות הזקנה וזה יבוא לידי ביטוי בנתונים של השנה הבאה. אנו בביטוח לאומי רואים חשיבות גדולה במתן הקצבאות ונמשיך להיאבק על אי-שחיקתן".
שר הרווחה, יצחק הרצוג, התייחס בשיחה עם ynet לממצאי הדו"ח: "אני ומפלגתי רואים את הסיוע לקשישים כדגל והנושא המרכזי, צריך לזכור שמדובר בקבוצת אוכלוסיה שאינה יכולה לקבל הכנסה נוספת בגין יציאה לעבודה. בכוונתי להוביל מהלך להצמדה הקצבאות לשכר הממוצע במשק, היות והן נשחקו מאוד בשנים האחרונות".
עוד הוסיף כי ב-1 באפריל יתחילו הקשישים לקבל קצבאות מוגדלות. בנוסף יינתנו תוספות של בין עשרות למאות שקלים לניצולי שואה, "כאשר במקביל הגדלנו את התקציבים לקשישים בקהילה. מדובר בתוכנית שהיא חלק ממערך הסיוע בשלוש השנים הבאות".
מנכ"ל משרד הגמלאים, אבי ביצור, הצביע על כך שהורדת מספר הקשישים העניים בישראל נעוצה בהעלאת הקצבאות או בהצמדתן לשכר המינימלי.
"קצבאות הזיקנה חייבות לעלות. אנו במשרד הגמלאים מבינים את המצב במשק והצרכים השונים של המדינה, אך אנו רוצים ודורשים לראות שזקנים יקבלו לפחות את שכר המינימום".יו"ר ועדת הרווחה בכנסת, ח"כ יצחק גלנטי, הגיב לנתונים ואמר: "הנתונים יכולים להיות גרועים יותר, אלא אם כן הכנסת תחוקק חוקים שימנעו את ההתעללות של משרד האוצר במייסדי המדינה. האוצר מנסה להשתלט על כספי ביטוח לאומי ולהשתמש באותו כסף שהמדינה חייבת לציבור הקשישים. צריך להחזיר את הקצבאות למצב שבו יהוו 20% מהשכר הממוצע במשק".