הממשלה מתנגדת להצעה לבטל את חוק טל
ח"כ אופיר פינס מהעבודה הגיש הצעת חוק לביטול החוק המעגן את הפטור משירות צבאי שניתן לחרדים, בטענה ש"יישום החוק הוא כישלון מובהק". השר ישי: ההצעה מנוגדת להסכמים הקואליציוניים
ועדת השרים לענייני חקיקה החליטה בצהריים (יום ב') שלא לתמוך בהצעת חוק שהגיש ח"כ אופיר פינס (עבודה), לביטול חוק טל, אותו הוא מכנה "חוק ההשתמטות". גורמים במפלגת העבודה ניסו לדחות את הדיון בהצעה, אך יו"ר מפלגת ש"ס, השר אלי ישי, התעקש להעלותו להצבעה, שבה הוחלט לא לתמוך בהצעה.
בדברי ההסבר להצעה כתב פינס: "יישום החוק הוא כישלון מובהק. רק מיעוט זניח מקרב תלמידי הישיבות בחרו לשרת בכוחות הביטחון, ויכולתם לתרום דרך מסגרת של שירות אזרחי כמעט אינה קיימת בפועל. במקום לטפל בבעיית ההשתמטות החוק החמיר באופן דרסטי את הבעיה".
ישי אמר לאחר ההצבעה כי "הצעת החוק של פינס מנוגדת להסכמים הקואליציוניים". בכירים בש"ס הוסיפו כי "מצער שמפלגת העבודה, המחפשת אג'נדה, מנסה פעם אחר פעם לכרסם ולפגוע במרקם הסטטוס קוו. יש כנראה מי ששכח במפלגת העבודה שתפישת עולם היא לא הודעה לעיתונות או מהלך שנועד לכישלון, אלא סדר יום עקבי".
בכירי ש"ס אמרו עוד: "פינס כיהן כחבר הממשלה שבה מפלגתו חתמה על קווי היסוד ושהחוק שהוא עצמו הציע נוגד אותה. פינס רק גרם נזק לחבריו כדי לזכות בכותרת".
בתחילת מרס הכריז שר הביטחון, אהוד ברק, כי לא יחתום על פטור משירות צה"ל ל-1,000 בחורי ישיבות אשר הגישו את הבקשה לפטור על בסיס ההסדר "תורתם אומנותם". בעקבות הסערה הפוליטית שנוצרה פנה השר ישי לראש הממשלה, אהוד אולמרט, שהבטיח לו כי לא יהיה שינוי במצב הקיים.
בקיץ האריכה הכנסת את תוקפו של חוק טל בחמש שנים נוספות. החוק מסדיר את דחיית השירות הצבאי של תלמידי הישיבות ולמעשה מעגן את הפטור משירות צבאי.
לפני כחמש שנים עבר חוק טל בכנסת ובמסגרתו עוגן לראשונה בחוק הפטור מגיוס לחרדים. בחורי ישיבות בגיל 18, על פי חוק זה, אמורים לזכות מדי שנה לדחיית שירות - עד גיל 22, אז באפשרותם לצאת ל"שנת הכרעה" בה הם יכולים לעבוד או ללמוד מחוץ לישיבה, בלא שיחוייבו בגיוס.