שתף קטע נבחר

ככה לא קונים רכב משומש

רכשתם רכב במחיר "מציאה", לא שאלתם לגבי עברו ולא ביצעתם בדיקה במכון? גם אם תגלו אחר כך שרימו אתכם, זה יהיה מאוחר מדי

נדמה שכולם כבר הפנימו את הצורך בזהירות מסוחרי רכב, אבל בכל פעם אנחנו מגלים כי יש צורך לרענן. אז ככה: כשאתם הולכים לקנות מכונית משומשת, דאגו לכך שלפני שתשלשלו מזומנים לכיס המוכר ותעבירו בעלות, יהיה לכם הסכם כתוב עמו. ההסכם חייב לכלול התחייבות המוכר לגבי עברה התאונתי של המכונית, מספר הבעלים הקודמים וסיווגם (פרטי, חברה, השכרה, ליסינג‭.(‬ בנוסף, אל תוותרו על בדיקת "לפני קנייה‭."‬

 

מי שלמד זאת על בשרו הוא יגאל דיגמי, שרכש בסוף 2003 מרונן ירון רכב כביש-שטח מסוג איסוזו טרופר, במחיר מציאה של 10 עד 15 אלף שקל מתחת לנחיר המחירון. דיגמי, שמאוד התלהב מהרכב, לא ממש התייחס למספר הבעלויות הרשומות ברישיון הרכב (חמש‭,(‬ והחליט לוותר גם על בדיקת קנייה. בדיעבד גילה, כאשר ביקש לבטח את הרכב, כי הטרופר שרכש לא רק היה במקור בבעלות חברת ליסינג, אלא גם עבר תאונה קשה.

 

דיגמי הזועם דרש מהמוכר - רונן ירון - להחזיר לו את הכסף ששילם תמורת הרכב, את כל ההוצאות שנגרמו לו בעקבות הרכישה, וכן פיצוי בגין עוגמת נפש. בסך הכל תבע ממנו ‭83,890‬ שקל.

 

בדיון בבית משפט השלום בתל אביב, התברר כי משנודע לדיגמי על היסטוריית הרכב, התחכם וניסה להחתים את המוכר על זיכרון דברים רטרואקטיבי, בו מצהיר המוכר שהרכב לא עבר כל תאונה קשה.

 

השופט יונה אטדג'י קיבל את טענות המוכר, כי לא ידע כלל על התאונה הקשה שעבר הרכב עוד בימי הבעלים הראשון, משום שאף הוא לא בדק את הרכב בעת רכישתו. השופט אף קבע כי הקונה כלל לא שאל את המוכר על עברו התאונתי של הרכב, בעת ביצוע העסקה.

 

"שוויון נפשו של התובע בדבר אירועים בעברו של הרכב, והימנעותו מעריכת בדיקה מתאימה, התנהגותו לאחר גילוי דבר התאונה והעובדה שהנזק שנגרם לתובע - בדמות ירידת ערכו של הרכב בזמן התאונה - כבר גולם בפער בין מחיר הרכישה והמחיר הנקוב במחירון, מביאים לכך שאין כל הצדקה להורות על ביטול העסקה".

 

השופט דחה את תביעתו. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משומשת? תבדקו היטב
צילום: שיה אגוזי
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים