שתף קטע נבחר

 

ביהמ"ש: "במעשי ליברמן דבק יותר מגוון פלילי"

בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה את הערר שהגיש ח"כ אביגדור ליברמן, והתיר למשטרה להשתמש בחומרים שנתפסו במשרד של עורך דינו: "עולה תמונה מדאיגה המצביעה על מעורבות לכאורה של חבר הכנסת, של בתו ושל עורך דינו יואב מני במעשים שדבק בהם יותר מאשר גוון פלילי", נכתב בהחלטה

"עולה תמונה מדאיגה המצביעה על מעורבות לכאורה של חבר הכנסת, של בתו ושל עורך דינו יואב מני במעשים שדבק בהם יותר מאשר גוון פלילי" - כך נכתב בהחלטת בית משפט המחוזי בתל-אביב היום (ה'), שדחה את ערעורו של השר לשעבר אביגדור ליברמן על הרשאת השימוש בחומרים שנתפסו במשרדיו של עורך דינו.

 

ליברמן חשוד שקיבל שוחד דרך חברת ייעוץ שבה עבדה בתו מיכל. נוסף לעבירת השוחד, חשוד ליברמן בעבירות של מרמה, הפרת אמונים ועבירות על חוק איסור הלבנת הון. במקביל לחקירת ליברמן ביחידה הארצית לחקירות הונאה בוצע חיפוש במספר משרדים, כולל במשרד עורך דינו, יואב מני. ליברמן ועורך הדין טענו כי על החומרים שנתפסו חל חיסיון עורך-דין-לקוח.

 

השופט ברוך שמואל דחה את הערר שהגישו ליברמן ובתו, וקבע שתוך 30 יום רשאית המשטרה לעיין במסמכים, אלא אם תתקבל החלטה אחרת כתוצאה מערעור של אחד הצדדים לבית המשפט העליון.

 זאת לאחר שבית משפט השלום קבע כי מסמכים שנתפסו במשרדו של עו"ד מני אינם חסויים ולא יחול עליהם עוד חיסיון עו"ד לקוח.

 

לאחר קריאת החומר החסוי כתב בהחלטתו השופט שמואל כי השר לשעבר ליברמן "מלא כרימון בטענות כלפי המדינה וסבור כי היא רודפת אותו ומנהלת כנגדו מסע צלב ואינה בוחלת באמצעים בניהול החקירה נגדו, וכל זאת מתוך מטרות פסולות. לטענתו זו הסיבה העיקרית שבגינה הוא אינו מסכים להסרת חיסיון עו"ד-לקוח במסגרת החקירה המתנהלת נגדו.

 

"אני מרשה לעצמי לסבור קצת אחרת. קראתי בעיון את שני הנספחים הסודיים שהוצגו לעיוני. התמונה המצטיירת למקרא הנספחים הסודיים תמונה שעוגנה בתשתית ראייתית ולא בהכרח במידעים", סיכם השופט. בית המשפט קבע עוד כי מאחד הנספחים הסודיים עולה כי עו"ד מני ביצע מעשים שיש בהם כדי לחרוג מהיקף השירות המשפטי הרגיל או המקובל שאותו אמור לתת פרקליט ללקוחו, עד כדי מעורבות לכאורה בפלילים באופן שמצדיק את הסרת החיסיון.

 

מלשכתו של ליברמן נמסר בתגובה: "בית המשפט עיכב את ביצוע ההחלטה ב-30 יום ביוזמתו, על מנת שח"כ ליברמן יוכל לקרוא ולעיין בחומר. ח"כ ליברמן נמצא כעת בחו"ל, וכאשר יחזור ויילמד את החומר, יגיב בהתאם".

 

עו"ד ירון קוסטליץ, המייצג את ליברמן, אמר בתגובה: "השאלה שעמדה להכרעת בית המשפט אינה נקודתית של ליברמן ועורך דינו, אלא שאלה עקרונית כללית, הנוגעת לכל אזרח במדינה ולזכות לחיסיון יחסיו עם עורך דינו. לא בכדי לשכת עורכי הדין ביקשה להצטרף לערעור וטענה שאין למסור את המסמכים למשטרה, משום שיש בכך פגיעה בעקרון החשוב של החיסיון".

 

החשד: הבת קיבלה כספי שוחד

בחודש ינואר נחקרה מיכל ליברמן, בתו של השר לשעבר, ביחידה הארצית לחקירות הונאה בבת-ים, בחשד שהייתה מעורבת בפרשיית שחיתות. חקירתה ארכה כשש שעות. באחרונה חלה תפנית בחקירה, כאשר חוקרי המשטרה איתרו חשבונות בנק בבעלות מיכל ליברמן בארץ ובחו"ל. להערכת המשטרה, מאות אלפי שקלים הועברו לאותם חשבונות. על-פי החשד מדובר בכספי שוחד שקיבל ליברמן מאנשי עסקים. 

 

ב-1999 פורסם דו"ח מבקר המדינה, שבו הצביע המבקר על חשד לעבירות על חוק מימון המפלגות במפלגת "ישראל ביתנו". בעקבות הדו"ח, נפתחה חקירה בפברואר 2001, שבמסגרתה נחקר גם ליברמן.

 

במאי 2005 העבירה המשטרה את התיק לפרקליטות לצורך עיון וקבלת החלטה, אך אז הגיע חומר נוסף - חלקו מחיקור דין שנעשה בחו"ל - והיועץ המשפטי לממשלה הורה למשטרה לפתוח את התיק מחדש. באפריל 2006 חודשה החקירה.

 

באפריל אשתקד נחקר ליברמן באזהרה במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה, כחשוד בקבלת כספים באופן בלתי חוקי מאיל ההון מרטין שלאף, הזכור גם כדמות המרכזית בפרשת סיריל קרן והכספים שהועברו לכאורה למשפחת שרון. יו"ר "ישראל ביתנו" נחשד כי קיבל כסף שהועבר אליו דרך חשבונות פיקטיביים הרשומים בקפריסין, מבלי שדיווח עליהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אביגדור ליברמן
צילום: גיל יוחנן
מיכל ליברמן, בכניסה ליאח"ה
צילום: ירון ברנר
מומלצים