שתף קטע נבחר

 

מכון שכטר: אירוע להומואים? לא בבית ספרנו

תלמידים אמריקנים ביקשו לציין במכון הקונסרטיבי בירושלים אירוע, בו יסופר על הצרכים המיוחדים של ההומואים והלסביות המסורתיים. התלמידים הישראלים מחו, והאירוע התקיים מחוץ למוסד

המחלוקת סביב יחס התנועה הקונסרבטיבית להומואים ולסביות עלתה לטונים צורמים: קבוצה של עשרות תלמידים אמריקנים, שלומדת במכון שכטר בירושלים, ביקשה לציין באירוע מיוחד שנה להחלטת מועצת הרבנים הקונסרבטיבים בארה"ב שקבעה כי ניתן להסמיך הומואים ולסביות לרבנות. אלא שהבקשה עוררה סערה בקרב סטודנטים ישראלים במכון שטענו כי האירוע נוגד את פסיקת ההלכה של התנועה בישראל.

 

דיקנית בית המדרש לרבנים, הרב ד"ר עינת רמון, נפגשה עם הסטודנטים וביקשה שבאירוע תבוא לידי ביטוי גם דעת התנועה בישראל. אלא שנציגות הקבוצה האמריקנית סירבה להצעה ובסופו של דבר הוחלט שהאירוע יתקיים מחוץ למכון. רמון אף התחייבה בפני הסטודנטים האמריקנים שלא יתקיים אירוע אחר במקביל.

 

האירוע התקיים אמש (יום ד') בעמק המצלבה בירושלים, בהשתתפותם של הסטודנטים האמריקנים וסטודנטים ישראלים. אל האירוע הוזמן מנכ"ל הבית הפתוח בירושלים וחבר התנועה המסורתית "תפארת שלום" בתל אביב, יונתן גר, שהתבקש לספר על הצרכים המיוחדים של הומואים ולסביות קונסרבטיבים.

 

כשהתבקש על יד ynet להתייחס להצעת הפשרה של מכון שכטר, לפיה גם עמדתם תוצג במהלך הערב, הגדיר גר כאבסורדית. "אם חוגגים 60 שנה למדינת ישראל, האם היו מזמינים את חסידי סאטמר כדי להציג את הגישה הציונית?", תהה.

 

"לשים סטייק על שולחן צמחוני?

לעומת זאת, יש מי שרואה בפשרה הסופית שהתקבל פתרון סביר ביותר. "מכון שכטר והעומדים בראשו, כולל מרבית הסטודנטים, מתנגדים להחלטה להסמיך רבנים הומואים מסיבה הלכתית לחלוטין", אומר דובי חיון, "הבקשה של הסטודנטים האמריקנים לציין פסיקה שלא התקבלה פה היא חצופה. זה כמו שאני מתארח בבית צמחוני ואני שם סטייק על השולחן. זה לא מכובד"

 

חיון מדגיש כי אין לו בעיה עם אנשים בעלי העדפה מינית זו או אחרת ותולה את התנגדותו באמונתה שיש לקיים חיים על פי ההלכה. "אני מכיר בזכויות של הומואים לשוויון מצד המדינה, אי אפשר לשלול זאת מהם", הוא אומר, "מצד שני, אני לא

יכול לחיות נגד ההלכה. גם אם זה כואב לפעמים, אין מה לעשות - זאת הדרך".

 

ממכון שכטר נמסר בתגובה כי "בקשת המכון לתת ביטוי שווה ערך לשתי הדעות בתנועה הקונסרבטיבית שואבת השראתה מן המסורת הפלורליסטית של חז"ל, המציינת כי למרות המחלוקות בין בית שמאי ובית הלל, ולמרות ש'אלו אוסרין ואלו מתירין, אלו פוסלין ואלו מכשירין', לא העכירו היחסים בין שני בתי מדרש אלו. בית המדרש לרבנים על שם שכטר שואף בכל מאודו לתת לתלמידים הבאים בצל קורתו תחושה חמה ומקרבת, אך דבק בעיקרון המוסרי-הלכתי כי 'אל ישנה אדם (ממנהג המקום) מפני המחלוקת' (משנה, פסחים ד': א) - נדרש מאדם לכבד את המנהגים הדתיים במקום בו הוא או היא נמצאים, מפני השאיפה לשלום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאווה. לא לקונסרבטיבים?
צילום: נועה רז
ד"ר עינת רמון. דיקן בית המדרש לרבנים
מומלצים