שתף קטע נבחר

מזכ"ל האו"ם גינה את פרסום "סרט הקוראן"

באן קי-מון התייחס לפרסום הסרט של המחוקק ההולנדי חירט וילדרס ואמר: "הזכות לחופש הביטוי לא מצדיקה ביטויי שנאה". גינויים בעולם המוסלמי, איראן: "זה מוכיח את שנאת המערב"

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, מגנה היום (ו') את פרסום "סרט הקוראן" של המחוקק ההולנדי הימני חירט וילדרס, שמאיים לעורר מהומות בעולם המוסלמי. "הסרט הוא אנטי-איסלאמי באופן פוגעני", אמר באן, "אין הצדקה לביטויי שנאה או הסתה לאלימות - הזכות לחופש הביטוי לא מקנה זאת".

 

 

מזכ"ל האו"ם הוסיף כי הוא מעריך את מאמציה של ממשלת הולנד למניעת הפצתו של הסרט, שפורסם באתר באתר האינטרנט של מפלגתו של וילדרס.

 באן אמר עוד כי "חופש חייב לבוא לצד אחריות חברתית. עלינו לזכור כי הוויכוח אינו בין מוסלמים לבין החברה המערבית, אלא נוגע לכמה קבוצות קיצוניות מהצדדים השונים, בעלות אינטרס להפיץ איבה".

 

במהלך הסרט, ששמו "פיתנה" (מלחמת אחים בערבית), מכנה וילדרס את הקוראן כ"ספר פאשיסטי המעודד אלימות". תחילתו של הסרט באזהרה מפני התמונות הקשות שהוא כולל ומיד לאחר מכן מוצגת הקריקטורה המפורסמת של מוחמד שפורסמה בדנמרק, כשראשו דומה לפצצה ממנה משתלשל פתיל דולק. האתר בו הוצג הסרט קרס זמן קצר לאחר עלייתו לאוויר מרוב הבקשות לצפייה.

 

התגובות מהעולם הערבי לא איחרו לבוא. בפקיסטן הפגינו עשרות מול מסגד במחאה על פרסום הסרט, ודרשו ממשלתם לנתק את היחסים הדיפלומטיים עם הולנד. אינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, גינתה את הסרט וכינתה אותו: "מטעה ומלא בגזענות".

 

לפי דיווח סוכנות הידיעות האיראנית אירנא, דובר שר החוץ של איראן כינה את הפרסום "אנטי איסלאמי ומעליב", והוסיף כי "צעד מלוכלך שכזה מוכיח את היריבות והאיבה הנמשכת של אומות מערביות מעין אלו כלפי האיסלאם והמוסלמים".

 

עם כל זאת, ארגון איסלאמי בהולנד המייצג את יוצאי מרוקו, פירסם הודעה על פיה הסרט "פחות גרוע" מהציפיות לגביו. מנהיג מוסלמי אחר במדינה התייחס לסרט בביטול וטען כי מדובר בניסיון של וילדרס למשוך מצביעים למפלגתו על רקע פחד מהאיסלאם.

 

במקביל, עומד וילדרס בפני בעיה נוספת: ארגון העיתונאים של דנמרק הודיע כי יתבע אותו על הפרת זכויות יוצרים.

 לטענת הדנים, הקריקטורה שאייר וסטרגארד פורסמה ללא אישורו לצורך שכונה על-ידם "תעמולה פוליטית".

 

סקר שערך היום מכון סקרים הולנדי הראה כי פרסום סרטו של וילדרס דווקא הביא לירידת מפלס החרדה במדינה - ולא לעלייתו. מקרב 10 אלפים הנשאלים בסקר, כינוו 82 אחוזים את הסרט "רוב מהומה על לא מאומה", וציינו כי עכשיו לאחר פרסומו, כבר אינם חוששים מפני האפשרות שיפרצו מהומות במדינה. רק 20 אחוזים מהנשאלים טענו כי הם סבורים שיפרצו מהומות בהולנד בעקבות הפרסום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באן קי-מון. מגנה
צילום: AP
חירט וילדרס. מושך אש
צילום: AP
מומלצים