ברק: משא ומתן עם סוריה - יעד מרכזי שלנו
בפגישה עם כ-80 שגרירים, פירט שר הביטחון, אהוד ברק, את יעדיה המדיניים של ישראל: "אנו רואים בפתיחת משא ומתן עם סוריה וביציאת סוריה ממעגל הקיצוניות - יעד מרכזי במדיניותה". עוד אמר כי "אנו רואים באבו מאזן בסלאם פיאד ובתנועת פתח כמי שניתן להגיע איתם לשלום"
שר הביטחון, אהוד ברק, קובע כי "ישראל רואה בפתיחת משא ומתן עם סוריה וביציאת סוריה ממעגל הקיצוניות - יעד מרכזי במדיניותה". הוא אמר את הדברים שלשום (ו') בפגישה עם כ-80 שגרירי מדינות זרות בישראל במפגש בבית מפלגת העבודה בתל-אביב.
"אנו עוקבים אחרי מה שקורה בצפון, התעצמות חיזבאללה בגיבוי סורי והרחשים מעבר לגבול הסורי", אמר ברק.
עוד אמר ברק לשגרירים בתל-אביב: "בפני ישראל אתגרים ביטחוניים לא מעטים ובהם טרור איסלמי קיצוני, הפצת הנשק הגרעיני ומדינות טרור. אנו רואים באבו מאזן בסלאם פיאד ובתנועת פתח כמי שניתן להגיע איתם לשלום. יש לעשות הכל כדי להגיע להסדר עם מדינות האזור כולל הפלסטינים. אולם לשלום, צריך יותר מצד אחד".
בהמשך השבוע צפוי ברק להיפגש עם כ-27 שגרירי מדינות האיחוד האירופי. הדברים הנוגעים לסוריה נאמרו לפני כינוס ועידת דמשק, שבה אמר נשיא סוריה, בשאר אסד, כי ישראל סרבנית שלום: "סוריה מאמינה בשלום צודק וכולל. אנחנו אומרים את זה כבר שלושה עשורים, מאז ועידת מדריד ועד היום - בתנאי שישראל תביע את רצונה לכך.
"קיבלנו את היוזמה הערבית לשלום בשנת 2002, אך מה היתה התגובה הישראלית ליוזמת השלום הערבית? פלישה לגדה המערבית והרג נשים וילדים. היא בנתה עוד התנחלויות, בנתה את הגדר ההפרדה הגזענית, ודחפה את האזור לקיצוניות.
"ישראל מנצלת כל הזדמנות כדי להוכיח את סרבנות השלום שלה", הוסיף אסד.
"כל זאת אל מול עיני העולם שלא עושה דבר. אנו מדגישים כי לא יושג ביטחון לאיש אלא באמצעות השלום ולא באמצעות המלחמה. השלום יבוא רק באמצעות נסיגה מאדמות ערביות שנכבשו והשבתן במלואן".
לדבריו, סוריה העניקה לישראל הזדמנות לשלום בוועידת אנאפוליס, אך זו "הוכיחה שוב שהיא אינה מעוניינת בשלום. השאלה העולה היא אם אנו צריכים להשאיר את תהליך השלום ואת יוזמות השלום כבנות ערובה בידי ממשלות ישראל השונות, או שמא עלינו לחפש אלטרנטיבות כדי להשיג שלום צודק וכולל? האם עלינו להציג יוזמות בלתי מותנות מהם הם יוכלו לבחור מה שהם רוצים ומתי שהם רוצים?", שאל.