שתף קטע נבחר

 

לבני: לקדם פיצוי ביו"ש לאחר הגדרת הגבולות

שרת החוץ, ציפי לבני, נשאלה בפתח פגישתה עם מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, על חוק "פינוי-פיצוי" למתנחלי הגדה ואמרה: "יש לטפל בחוק הזה מוקדם". עם זאת, היא הדגישה כי יש לקבוע תחילה את הגבולות מול הפלסטינים. רייס האיצה בצדדים "לעשות דברים בעלי משמעות גם בתחום הכלכלי ואיכות החיים, וגם בתחום הביטחוני"

שרת החוץ, ציפי לבני, התייחסה הבוקר (יום א') לחוק "פינוי-פיצוי" למתנחלים ביהודה ושומרון ואמרה: "כמי שעברה את ההתנתקות ואת הטיפול במפונים, אני סבורה שיש לטפל בחוק הזה מוקדם". לבני אמרה את הדברים בפתח פגישה בירושלים עם מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס.

 

בתשובה לשאלת אחד הכתבים, אמרה לבני כי ממשלת ישראל צריכה לסייע למתיישבים ביהודה ושומרון שיבחרו לעזוב את בתיהם. "אני חושבת שזה עדיין מוקדם מדי - צריך לעשות זאת בהמשך התהליך כאשר הגבולות יוגדרו", אמרה שרת החוץ.


לבני ורייס במסיבת העיתונאים בירושלים (צילום: AFP) 

 

רייס מצדה התייחסה לשיחות בין ישראל לבין הפלסטינים, ואמרה כי "יש אחריות משותפת של הישראלים והפלסטינים ליצור אווירה ומציאות שבה הפלסטינים מחויבים לביטחון ישראל וישראל מחויבת לאיכות החיים של הפלסטינים. אני מצפה שישראל והפלסטינים יעשו דברים בעלי משמעות גם בתחום הכלכלי ואיכות החיים, וגם בתחום הביטחוני".

 

לבני: חלק מהשיחות מתקיימות הרחק מעיני הציבור

בהתייחסה לתאריך היעד בשיחות עם הפלסטינים אמרה שרת החוץ לבני: "באנאפוליס נקבע אמנם שהתאריך הוא עד סוף 2008, אך המשא ומתן מתקיים. חלקו מתקיים במישור ביני לבין אבו-עלא, הרחק מעיני הציבור כדי למנוע לחצים, חלקו מתקיים במישורים אחרים.

 

"קיבעון אינו מדיניות שלנו ואינו אינטרס ישראלי. אנו פועלים לחזק את אבו מאזן, אבו עלא וסלאם פיאד הפרגמטיים אל מול הקיצונים בראשות חמאס והאחרים. הכוונה שלנו אינה להשיג סתם נייר, אלא תכנים. הרעיון הוא להשיג חבילה שתכלול גם פשרות טריטוריאליות וגם ביטחון לישראל, כדי שהפלסטינים יוכלו לקיים את חזונם הלאומי ולהקים מדינה לצד ישראל. אנחנו בתחילת התהליך".

 

מזכירת המדינה האמריקנית רייס הבהירה כי היא מצפה להתקדמות בכל הנוגע לשיפור חייהם של הפלסטינים. "אני מבקשת לברר מה נעשה בשטח בנושא שיפור חייהם הכלכליים ואיכות חיי התושבים הפלסטינים, שיפור נושאי התנועה והמעברים ונושא סידורי הביטחון בישראל. צריך להיות יותר קונקרטיים במה שנעשה באזורים מסוימים, וזה מה שאני מצפה לשמוע", אמרה.

 

"יש להשיג התקדמות בתחום הכלכלי"

רייס הדגישה כי לצדדים אחריות משותפת להצלחת השיחות. "אני לא מבקרת את מה שצריך לעשות. אני חושבת שצריך להשיג התקדמות בעלת משמעות בתחום הכלכלי לפלסטינים, כדי לקדם הקמת מדינה עבורם. יש כאן אחריות משותפת ביצירת אווירה ומציאות שיכולה להוביל להקמת מדינה פלסטינית שמבוססת על שיפור הכלכלה ואיכות החיים שלהם, וענקת סידורי ביטחון בישראל".

 

ביקורה הנוכחי של רייס נערך שלושה שבועות בלבד לאחר שעזבה את ירושלים, ויחד עם התבטאויותיה האחרונות מעיד על הלחץ וחוסר שביעות הרצון של וושינגטון מהתקדמות התהליכים בשטח. בוושינגטון מוטרדים מהמשך הבנייה הישראלית בשטחים, אי-פינוי המאחזים והמשך נוכחותם של מחסומים ברחבי הגדה.

 

בהמשך ביקורה באזור צפויה רייס להיפגש עם שר הביטחון, אהוד ברק, שאליו מופנות מרבית טענות מחלקת המדינה האמריקנית. לפגישה יצטרף מאוחר יותר גם ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, וברק יציג בפניו ובפני רייס את שורת המחוות הישראליות.

 

בסוף השבוע אמר שר הביטחון ברק, לשגרירים זרים שעימם נפגש: "אנו רואים באבו מאזן בסלאם פיאד ובתנועת פתח כמי שניתן להגיע איתם לשלום.

יש לעשות הכל כדי להגיע להסדר עם מדינות האזור כולל הפלסטינים. אולם לשלום, צריך יותר מצד אחד".

 

בשעות אחר הצהריים תעזוב מזכירת המדינה לעמאן, בירת ירדן, שם תיוועד עם המלך עבדאללה השני. כמו כן תיפגש רייס שם עם הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן. בלילה תשוב רייס לירושלים וביום שני - תשתתף בפגישה משולשת עם לבני ואבו עלא. טרם עזיבתה את ירושלים, תיפגש רייס שנית עם ראש הממשלה אולמרט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
רייס. חזרה מוקדם מהצפוי
צילום: AFP
צילום: AFP
לבני. שיחות עם אבו עלא
צילום: AFP
מומלצים